קיבוץ עין כרמל הורשע באי קבלת עובדת לעבודה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה והושת עליו קנס בסך 65,000 ש"ח וכן התחייבות בסכום זהה להימנע מעבירה דומה

קיבוץ עין כרמל הורשע באי קבלת עובדת לעבודה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה והושת עליו קנס בסך 65,000 ש"ח וכן התחייבות בסכום זהה להימנע מעבירה דומה. חוזר מאת: מדינת ישראל משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, מיום ‏כ"ה שבט תשע"א 30 ינואר 2011. להלן החוזר במלואו:
עו"ד לילך דניאל |

מדינת ישראל משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה ‏כ"ה שבט תשע"א ‏30 ינואר 2011 2011-0045-236

קיבוץ עין כרמל הורשע באי קבלת עובדת לעבודה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה והושת עליו קנס בסך 65,000 ש"ח וכן התחייבות בסכום זהה להימנע מעבירה דומה (30.1.11) קיבוץ עין כרמל הורשע באי קבלת עובדת לעבודה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה והושת עליו קנס בסך 65,000 ש"ח וכן התחייבות בסכום זהה להימנע מעבירה דומה קיבוץ עין כרמל לא קיבל לעבודה עובדת שהועסקה בתקופת היותה סטודנטית כמטפלת מחליפה בגן הקיבוץ לעבודה במשרה מלאה שהתפנתה. זאת, בשל העובדה שהעובדת הייתה בהריון ובנימוק שלא תוכל להמשיך בעבודתה לאורך כל שנת הלימודים.

התובעת הראשית במשרד התמ"ת, עו"ד גלי לוי: "אני מברכת על גזר הדין, מדובר בקנס מרתיע במסגרת ההליך הפלילי שמעביר מסר ברור לציבור המעסיקים שלא להפלות שלא כדין עובדות הרות בקבלה לעבודה" בעקבות חקירה שניהל האגף לאכיפת חוקי עבודה במשרד התמ"ת באמצעות סגן ממונה על האכיפה במחוז הצפון תמר מורן כנגד קיבוץ עין כרמל בחשד להפליה בקבלה לעבודה בשל הריונה של המועמדת, התגלה כי העובדת, שעבדה כמטפלת במשך יומיים בשבוע במשך תקופה ארוכה אצל הנאשמת, אכן הופלתה שלא כדין בשל הריונה. מורן מציינת כי למרות שדובר עם העובדת לגבי איוש התקן קודם לכן, הראיות העלו כי לאחר היוודע דבר הריונה הנימוק שהיווה שיקול לאי קבלת העובדת לעבודה הייתה העובדה כי בשל הריונה העובדת לא תוכל לטפל בילדים במשך שנת הלימודים במלואה אלא תאלץ לצאת לחופשת לידה. כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד רנין יעקוב-מנסור ממשרד התמ"ת, ייחס לקיבוץ עין כרמל עבירה של אי קבלה לעבודה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. בטרם הקראה הגיעו הצדדים להסדר טיעון. במסגרת הטיעונים לעונש טענה עוה"ד יעקוב-מנסור כי הגבלת האפשרות להתקבל לעבודה בשל ההריון משליכה על העסקת סקטור הנשים בשוק העבודה ופוגעת בחברה הישראלית ולכן ביקשה להשית על הנאשמת עונש מרתיע. שופטת בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, דלית גילה, הרשיעה את הנאשמת במסגרת הסדר הטיעון וקבעה במסגרת גזר הדין כי העובדת הופלתה מחמת הריונה, אפליה פסולה שאין צורך להכביר במילים על הפגיעה שלה בעובדת הספציפית ובהעסקת נשים בכלל. עם זאת, לאור העובדה שהמדובר בעבירה ראשונה של הנאשמת ולאור לקיחת האחריות על מעשיה השיתה על הנאשמת קנס בסך 65,000 ש"ח וקבעה כי נציג מוסמך של הקיבוץ יחתום, בשם הקיבוץ, על התחייבות להימנע מעבירה על הוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בגובה של 65,000 ש"ח. התובעת הראשית במשרד התמ"ת, עו"ד גלי לוי, מברכת על גזר הדין:"המדובר בקנס מרתיע במסגרת ההליך הפלילי שמעביר מסר ברור לציבור המעסיקים שלא להפלות שלא כדין עובדות הרות בקבלה לעבודה". (*) המידע באדיבות "כל עובד" - מרכז המידע בדיני עבודה של "חשבים-HPS"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה