נפט ברנט - הגיע הזמן להחליט
קדימון
מאז יולי 2008 ידע הנפט לא מעט טלטלות. ממחיר שיא של 143 דולר לחבית, קרס הזהב השחור במהירות מסחררת עד לשפל של 34 דולר וכל זאת תוך פרק זמן שלא עלה על ששה חודשים. בתחילת שנת 2009, כאשר הוא מצוי בשפל, החל מסע התאוששות ובמרכזו טיפס הנפט באופן הדרגתי עד לשיא של 88.29 דולר לחבית. וכאן למעשה, החלה רגיעה.
המגמה
1. מבט על הגרף השבועי מייצג את המבט הנכון. לדיווחים היומיים אודות עלייה או ירידה במחירה של חבית אין משמעות ממשית שכן כפי שאפשר לראות על גבי הגרף השבועי המצורף נוטה מחירו של הנפט לדשדש.
2. הגדרת הגבולות מלמדת במחיר של 88.29 דולר לחבית, קיים בלוק חוסם של היצע המוכן למכור כל כמות במחיר זה. אפשר לראות בבירור את ההגעה הכפולה לרמה זו את הכישלון בחצייה מעלה.
3. מאידך, מחיר של כ-69 דולר לחבית מייצג את הרף התחתון. במחיר זה, גובר הביקוש על ההיצע והחולשה הופכת לעוצמה. כאן אפשר לראות את ארבעת הנגיעות המבטאות קיומם של קונים גדולים ברמה זו.
לכן, ברמת הנחת העבודה נותר הנפט מדשדש בין 69 דולר ל-88.29 דולר לחבית. עוד ברמת הנחת העבודה כל עוד יחזיק הנפט מעמד מעל למחיר של 69 דולר לחבית, יהיו סיכוייו לפרוץ מעלה גבוהים יותר וזאת על רקע ההתנהלות הארוכה יותר
אופן הפעולה
1. בדרך כלל, נכס המדשדש חודשים מספר בין טווח מחירים מוגדר, מאפשר לתזמן ביתר קלות.
2. איתות קנייה יתקבל כאשר רמת 88.29 שקלים למניה תישבר מעלה. הפעולה תתבצע רק לקראת תום יום המסחר לאחר שיתברר שהפריצה אמיתית. כלומר, מרבית הנר היומי מעל הרף העליון ושער הסגירה סמוך לגבוה היומי.
3. פוטנציאל הרווח המינימאלי יהיה כעומק הדשדוש כלומר לפחות 20%.
4. ההוראה לקטיעת הפסד תהיה בין 30% - 50% מפוטנציאל הרווח המינימאלי כלומר בין 7% - 10% לכל היותר וזאת כדי לשמור על יחס סיכוי סיכון.
5. מיד עם ההגעה לפוטנציאל הרווח המינימאלי יש לנעול רווח. כלומר, למכור מחצית מהכמות ולמקם את הסטופ עבור המחצית השנייה במחיר הקנייה. המטרה היא להוריד את רמת הסיכון למינימום ולהבטיח רווח על הפוזיציה.
גרף נפט ברנט 4.10.10
*** אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
הערה: כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.