אלון גלזר: "יש מקום להעלות ההחזקה במניית אפריקה, מעלים המלצה"

אלון גלזר, סמנכ"ל המחקר בלידר שוקי הון, בשיחה עם Bizportal מרוצה מהתאוששותה של אפריקה: "אנו מאמינים כי יש מקום להתחיל להגדיל האחזקה אם כי עדיין להחזיק במשקל נמוך"
לירן סהר |

קבוצת אפריקה ישראל פרסמה היום (ב') את דוחותיה עבור הרבעון הראשון של השנה, לפיהם רשמה רווח של 1.2 מיליון שקל, לעומת הפסד של 1.3 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד (לסיקור הדוחות).

בשיחה עם Bizportal אומר אלון גלזר, סמנכ"ל מחקר בלידר שוקי הון, כי "מצד אחד החברה רשמה רווח גדול בעקבות הסדר החוב והרישום החשבונאי של החבילה שניתנה לבעלי החוב כנגד אגרות החוב הישנות, אך מבחינת פעילות, החברה עדיין הייתה רושמת הפסדים בשל המחיקות, בעיקר ברוסיה". גלזר מציין כי ניתן לראות התאוששות בתחומי המגורים, התעשייה והנדל"ן המניב.

"אני חושב שאפריקה עדיין מאוד תלויה בהתאוששות בשוקי הנדל"ן של ארצות הברית ורוסיה", מציין גלזר ומוסיף כי "בסך הכח הנהלת החברה עשתה עבודה לא רעה בכלל, החל מגיבוש ההסדר, שנראה תחילה כמשימה כמעט בלתי אפשרית. מכירת כביש 6, וככל הנראה המכירה הצפויה של אפריקה מגורים יבטיחו את תשלום סדרה כ"ה ומספיק זמן לנשימה לצורך רכישת נכסים נוספים בארצות הברית וברוסיה שעתידים להשיא רווחים בעתיד".

גלזר מאמין שהחברה נותרה עם נכסים עם סיכון, ומאידך גם סיכון ליצירת שווי גבוה. במינוף הנוכחי של החברה, התאוששות בשווי הנכסים בארצות הברית, רוסיה ומזרח אירופה יכולה להציף שווי באפריקה. "מנגד כמובן, אם לא נראה התאוששות בטווח של מספר שנים מצבה של אפריקה לא יהיה פשוט כלל".

גלזר מוסיף כי "אם עד עתה היינו שליליים בנוגע למניית החברה, כאשר שווי החברה היה מנותק להערכתנו מהשווי הכלכלי ומהסיכונים הקיימים, הרי שירידות השערים בחודשים האחרונים, ביחד עם מהלכים חיוביים שההנהלה מבצעת ועם עלייה בשווי של חלק מהנכסים, הופכים אותנו למעט יותר אופטימיים לגבי החברה. אנו מעלים את המלצתנו על המניה ממכירה לתשואת שוק ומותירים את מחיר היעד על 20 שקל, ואם עד עתה חשבנו שאין מקום להחזיק במניה, הרי שכיום אנו מאמינים כי יש מקום להתחיל להגדיל האחזקה אם כי עדיין להחזיק במשקל נמוך".

לסיכום, מציין גלזר כי "העובדה שאפריקה מהווה מעין אופציה על שוק הנדל"ן, תביא לכך שהיא תמשיך להתנהג עם בטא גבוהה על שווקי המניות והנדל"ן בפרט, נראה כי האחזקה בחברות הבנות עדיין עדיפה על פני אחזקה באפריקה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה