טאואר מארגנת את החובות: חתמה על הסכמים עם לאומי ופועלים - דוחה החזר של 160 מיליון דולר

החברה ממגל העמק שאמורה הייתה להתחיל לשלם את החוב בספטמבר 2011, תתחיל לשלם רק ביולי 2013. בתמורה - היא פורעת עוד 30 מיליון דולר ומעלה במעט את הריבית
יוסי פינק |

חברת טאואר-ג'אז הודיעה היום כי חתמה על הסכם עם הבנקים המלווים שלה, בנק הפועלים ובנק לאומי, לחיזוק המאזן ומבנה החוב של החברה. על-פי ההסכם, נדחה החזר הקרן של כ-160 מיליון דולר כך שהתשלום יתבצע ב-10 תשלומים רבעוניים החל מהרבעון השלישי של שנת 2013 ועד לרבעון הרביעי של שנת 2015. ההלוואות יישאו ריבית שנתית של ליבור פלוס 2.75.

כמו כן, במסגרת ההסכם, תשלם טאואר 30 מיליון דולר על חשבון הקרן, כשנה וחצי לפני מועד פירעונה, מהחברה נמסר כי הקדמת התשלום מתאפשרת נוכח השיפור בשיעורי הרווח התפעולי של החברה ומצב המזומנים שלה, שעלו על ציפיות האנליסטים ושוק ההון.

למעשה, בתחילת השנה עמד החוב של טאואר על 210 מיליון דולר. בחודש יוני האחרון פרעה טאואר 20 מיליון דולר, כעת (עם החתימה על פריסת החובות) היא פורעת עוד 30 מיליון דולר כך שהחוב עומד על 160 מיליון דולר.

יש לציין כי את אותם 160 מיליון דולר אמורה הייתה טאואר להתחיל לשלם בספטמבר 2011 וזאת ב-8 תשלומים שווים עד יוני 2013. לפי תנאי ההסכם הנוכחי, טאואר למעשה תתחיל לשלם את התשלום הראשון במועד מאוחר יותר מאשר הייתה אמורה לשלם את התשלום האחרון. בתמורה, טאואר פרעה עוד 30 מיליון דולר והעלתה במעט את הריבית מ-2.5% פלוס ליבור ל-2.75% פלוס ליבור.

אורן שירזי, סמנכ"ל הכספים של טאואר-ג'אז, אמר: "עם החתימה על עסקת RESTCRUCTURE זאת השלמנו ביצוע של עסקאות פיננסיות לשינוי מבנה ההון על סך של יותר מ-350 מ' דולר, וזאת בתוך פרק זמן של שלושה חודשים בלבד. עסקה מורכבת זו באה בנוסף להסכם מ-11 ביולי להחלפה של אגרות חוב להמרה בסך 80 מיליון דולר לאגרות חוב חדשות שאינן המירות לפירעון ב-2015, ההסכם מ-29 ביוני להארכת קווי האשראי של 45 מיליון דולר עם Wells Fargo לפירעון ב2014 והמרת אגרות חוב סדרות ג' ו-ה' שבוצעה בישראל מוקדם יותר השנה בהיקף של כ-30 מיליון דולר. בהתחשב בכך שיעד ה- EBITDA שהצבנו לעצמנו בשנת 2010 גבוה מ-160 מיליון דולר, ארגון החובות מחדש שיפר את יחס החוב ל-EBITDA של החברה לפחות מ-x2.5, שהוא נמוך משמעותית מהיחס שהיה לנו בעבר."

ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר-ג'אז, הוסיף: "יתרות החוב ולוח הסילוקין החדש הינם קריטיים בשמירה על יתרת מזומנים משמעותית שתאפשר ניצול מהיר של הזדמנויות מהותיות לצמיחה. הסכם זה עם הבנקים המלווים בישראל היה הצעד המשמעותי ביותר לקראת ביצוע התוכנית המקיפה לארגון מחדש של חובותינו. החזר קרן החוב שנותרה ומועדי הפירעון של כל הלוואות הבנקים ואגרות החוב, הינו מתואם למודלים התפעוליים של החברה, שנערכו בהתאם למגוון רחב של תרחישים אפשריים."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה