ראיון

רמי ארמון: "השווקים לא הולכים ל'דאבל-דיפ' ויש מניות שנסחרות בזול מאוד"

סמנכ"ל ההשקעות של מנורה מבטחים החדשה, גוף עם תזרים חודשי של 300 מיליון שקל, בשיחה עם Bizportal. "שוק המניות המקומי הוא בסדר, השוק הקונצרני פשוט קטן על המוסדיים הגדולים"
יוסי פינק | (1)

הבורסות מסביב לעולם חוו בשבוע האחרון תיקון אגרסיבי בהובלתו של מדד הנאסד"ק שנפל בכ-5% בשבוע האחרון. מדד המעו"ף לא ממש התרגש והסתפק בירידה של פחות מ-1%, היום (יום א') "התיקון" של השבוע החולף כבר נמחק. על רקע הדברים נפגשנו עם רמי ארמון שמונה לאחרונה לתפקיד סמנכ"ל ההשקעות במנורה פנסיה, גוף שמנהל נכסים בהיקף של 30 מיליארד שקלים וזה רק אחוז מסך הנכסים".

ארמון (39) החל את דרכו במנורה פנסיה ב-2002 בתור מנהל תחום אג"ח בימים בהם מבטחים החדשה ניהלה נכסים בהיקף של 6.5 מיליארד שקלים. "היום", אומר ארמון בגאווה, "יש לנו תזרים חודשי של 300 מיליון שקלים".

תחילת השיחה עם ארמון הולכת דווקא לאירועי המשבר של 2007-2008, "ברור שזו הייתה תקופה קשה, בזמנו הייתה מדבר עם מנהלי חברות בחו"ל והם לא ידעו לחזות רבעון אחד קדימה. אתה מנהל פורטפוליו גדול ומפוזר בעולם ופתאום אין ויזביליטי של מנהלי החברות עצמם. כך או כך, שוק ההון התאושש והראה ביצועים יפים, הכלכלה הריאלית זה כבר סיפור קצת אחר".

בתשובה לשאלה, מה עושים עם תזרים קבוע של 300 מיליון שקלים ביום, אומר ארמון כי "אנחנו מסתכלים מעבר לים, באפיק המנייתי יש לנו כבר עכשיו קצת מעל 50% חשיפה לחו"ל וזה אומר 15%-20% מכלל התיק ואני חושב שצריך להגדיל את החשיפה לחו"ל, 10%-15% זה לא מספיק. יש מקום עכשיו להשקיע במקומות באירופה כגון צרפת, שם יש לא מעט חברות בסקטורים כגון מזון ואנרגיה שמכפילי הרווח בהן נמוכים כיום, כלומר ההשקעה בהן היא במחירים מאוד זולים."

לגבי העדפה בין מניות לאג"ח, בוחן ארמון את המכפילים של האג"חים בארץ ובעולם אל מול המכפילים של המניות ואומר כי "למשקיעי טווח ארוך וזה התחום שבו אני מתעסק, מבחינת סיכוי מול סיכון, עושה יותר שכל להשקיע כיום בשוק המניות שהוא זול ביחס לאג"ח.

בהתייחס לאפשרות התימרון בשוק המקומי של מנורה מבטחים החדשה, קרן עם תזרים של 300 מיליון שקלים, אומר ארמון, כי "מבחינת שוק המניות, יש פה שוק מפותח, עם נזילות ואין לנו בעיה לפעול. השוק הקונצרני הוא יותר בעייתי, שם לא מעט בגלל מגבלות רגולטוריות של אחזקה מקסימאלית בסידרה (תלוי בדרוגים), אנחנו מתקשים לעיתים לפעול ואפשר אולי להגיד שהשוק הקונצרני בארץ הוא קצת קטן על השחקנים המוסדיים הגדולים בארץ. בגלל זה אנחנו מסתכלים על האג"ח הקונצרני בחו"ל, שם אנחנו כמובן לא מוגבלים."

בימים האחרונים ולאור נתוני המאקרו החלשים בשווקים הריאלים והתיקון האגרסיבי בשוקי המניות (בעיקר בארה"ב), שוב החלו לצוץ הדיבורים על האפשרות של תחתית כפולה. לדבריו של ארמון, "אנחנו לא נותנים סבירות גבוהה לתרחיש של דאבל דיפ ומתנהלים לפי הנחת עבודה. החשיפה שלנו למניות היא סביב 25% שזה מעט גבוה מהמתחרים שלנו."

כאשר אני מאמת אותו אם אפשרות שיתממש התרחיש הפחות סביר, כלומר נפילות בשווקים בזמן ששום מודל צ'יליאני עדיין לא מיושם, כלומר אין כל הגנה על כספי החוסכים, אומר ארמון כי "נתחיל בזה שבמבטחים החדשה הגיל הממוצע של החוסכים הוא 39, כלומר הקרן מאוד צעירה ונמשיך בזה שאת הפנסיונרים שלנו כבר מזמן העברנו למסלול מיוחד והם מוגנים והיו מוגנים גם בזמן המשבר. צריך גם להבין שביחס לדרך ניהול כספי הפנסיה בחו"ל, אנחנו מאוד סולידיים, בחו"ל הקרנות יושבות על 50%-60% מניות, גם על זה צריך לתת את הדעת."

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה