אטיאס: "יש למקד את פעילות המינהל כדי שיפעל במינימום בירוקרטיה וללא חיכוך עם האזרחים"

רפורמת הקרקעות בישראל תצא לדרך בימים הקרובים כאשר בשלב הראשון יצאו 130 אלף הודעות על העברת בעלות לחוכרים הזכאים לקבל את האדמה בחינם
לירן סהר |

רפורמת הקרקעות בישראל, שעברה בחקיקה בכנסת, תחל לפעול בימים הקרובים. המשמעות- בעלי קרקעות עליהן בנויות יחידות דיור בבעלות מדינת ישראל יקבלו בחינם את הבעלות על הקרקע.

לפי החוק שקבע את הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל ושהתקבל לפני למעלה משנה הרפורמה לא תצא לדרך עד שיחתם הסכם קיבוצי עם עובדי המינהל. עמדתם של אריאל אטיאס, שר הבינוי והשיכון המשמש כיו"ר מועצת מקרקעי ישראל, ומשרד האוצר הייתה כי אין לקשור בין העברת הבעלות על הנכסים לבין ההסכם הסופי והכולל של השינוי המבני והעקרוני במינהל מקרקעי ישראל. אולם, ועד העובדים לא הסכים לשתף פעולה וביקש לקשור בין ההסכם הכולל ובין העברת הבעלות והמו"מ התפוצץ מספר פעמים.

השבוע הצדדים הגיעו להסכמה להפריד בין העברת הבעלות שתחל בהדרגה ובאופן מיידי ובין ההסכם הכולל של השינוי המבני-ארגוני במינהל. אטיאס ציין כי "עובדי המינהל הם עובדים מסורים וחשוב שיהיו חלק מהתהליך המשמעותי של העברת הבעלות לרפורמה במינהל, אך כעת עוד עבודה רבה לפנינו. אני רואה את הדבר העיקרי ברפורמה בשינוי המבני הארגוני שהמינהל זקוק לו כדי להתאים עצמו לשינויים במשק ובענף הנדל"ן, לרענן את השורות ולמקד את פעילות המינהל ביעילות ובמינימום בירוקרטיה. העברת הבעלות ללא תמורה, זו בשורה לכל אלה שהיו צריכים עד עתה לשלם עבור פעולות שעשו בנכס כגון תוספת חדר ותצמצם בירוקרטיה וחיכוך של האזרחים עם עובדי המינהל כך שהעובדים יעסקו בשיוק קרקעות, טיפול מהיר יותר בעיסקאות ושרות טוב יותר לאזרחים".

מנהל המינהל, ירון ביבי, ציין כי "עם ביצוע הרפורמה יוכל מינהל מקרקעי ישראל להתמקד בטיפול בקרקע השייכת לאזרחים ובשיווק קרקע לבניה, במקומות בהם יש תוכניות מאושרות במקום בטיפול בחוכר הבודד".

הוסכם כי בשלב ראשון יצאו 130,000 הודעות על העברת בעלות לחוכרים הזכאים לקבל את האדמה בחינם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה