בועה או לא? המחיר הממוצע של דירת 4 חדרים בתל אביב זינק ל-2.31 מיליון שקלים

סקירה של השמאי הממשלתי מציגה את המספרים הבלתי נתפסים. דירת 4 חדרים בב"ש שעלתה 508 אלף שקלים לפני שנה, עולה היום 626 אלף שקלים. לטבלת הערים ותנודות המחירים - בתוך הכתבה
לירן סהר |

לפי דו"ח השמאי הממשלתי, הפועל מטעם משרד המשפטים, ברבעון השני של השנה מחירי הדירות רשמו עליית מחירים בשיעור נומינאלי שקלי של כ-3.2%, עלייה מתונה יחסית לרבעון הקודם בו נרשמה עליית מחירים של כ-17%.

תוצאות הסקירה מצביעות על המשך עלייה שקלית נומינלית במחירי הדירות בערים שנסקרו ועל יציבות מחירים בערים האחרות, ברבעון השני של שנת 2010 בהשוואה לרבעון שקדם לו.

לפי הסקירה, מחירה הממוצע של דירת 4 חדרים בתקופה המקבילה אשתקד עמד על 1.757 מיליון שקל, בעוד מחירה כעת עומד על 2.312 מיליון שקל. באר שבע ממוקמת במקום השני בשיעור עליית המחירים בשנה האחרונה עם עליית מחירים של 23%, כאשר דירת 4 חדרים שעלתה 508 אלף שקל עולה כיום 626 אלף שקל.

אולם, לפי סקירת המחירים הרבעונית עולה כי חיפה היא שיאנית עליית המחירים ברבעון השני - מחירה של דירת 4 חדרים עלה מ-909 אלף שקל ברבעון הקודם ל-985 אלף שקל כעת, עלייה של 8%. אחרי חיפה ממוקמות בשיעור עליית מחירים זהה של 6% חולון ונהריה. למרות השקט הבטחוני השורר באזור הדרום, העיר אשקלון רשמה ירידת מחירים מזערית של 2% ברבעון האחרון. מחירי הדירות בהרצליה וחדרה שמרו על יציבות ונותרו זהים.

להלן טבלת ריכוז של המחיר הממוצע לדירות בנות ארבעה חדרים ומגמות ההשתנות ברבעון השני לפי ערים:

מלבד המגמות של השתנות המחירים בערים השונות נצפתה רמת שונות מחירים אופיינית בכל עיר שמבטאת את ההבדלים הקיימים ברמות הביקוש באזורים השונים שבעיר ואת רמת ההבדלים במאפיינים הסוציואקונומיים והפיזיים בין הדירות בעיר.

לעניין זה בולט במיוחד נתון השונות של מחירי הדירות בתל אביב, ירושלים וחיפה, שבהן רמת שונות גבוהה, אשר מצביעה על הפער, שבין אזורי יוקרה לבין אזורים נחותים באותה העיר. שונות נמוכה יחסית נצפתה בערים מודיעין ורחובות, שנובעת ככל הנראה ממאפיינים הומוגניים יחסית של האוכלוסיה שבערים אלו ומהטרוגניות מועטה יחסית של איכות הבניה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה