לא למדו את הלקח: "החברות לא מחזירות חובות אלא ממחזרות חובות"

כך אמרה מנכ"לית S&P מעלות דורית סלינגר בכנס איגוד החברות הציבורית. להערכתה, "רמות המינוף של החברות עדין גבוהות"
תומר קורנפלד |

האם החברות הציבוריות בבורסה למדו את הלקחים מן המשבר? להערכתה של מנכ"לית סוכנות הדירוג S&P מעלות התשובה היא שכנראה שלא. בדברים שנשאה דורית סלינגר בכנס איגוד החברות הציבורית, במסגרתו הרצתה בנושא "מגמות בהתנהגויות של איכות אשראי" היא נתנה את דעתה לנושא.

סלינגר ציינה כי "אנו רואים ניצנים של שיפור מסוים באיכויות אשראי של חברות בישראל, אך יחד עם זאת לא מחזירים אלא ממחזרים- רמות המינוף של החברות עדין גבוהות".

סלינגר הוסיפה: "גם בעיתות משבר כלכלי דירוגים היו והינם מנבאים סבירים של חדלות הפירעון היחסית של אשראי. אשראי בדירוג גבוה יותר חווה בדרך כלל שיעורי חדלות פירעון נמוכים יותר. עובדה זו תקפה לשלושת תקופות המשבר שבחנו- השנים 1991, 2001 ו 2009, והיא נכונה בכל הסקטורים, לרבות איגוח ולמעט איגוח הקשור לדיור בארה"ב".

סלינגר התייחסה לשנים הבאות ואמרה כי "הצפי הוא התמודדות עם אתגר של צרכי מחזור גבוהים הן בישראל והן בעולם, ובעיקר של רמת הדירוג הספקולטיבי - גירעונות פיסקאליים גבוהים של מדינות, משבר בצורת שורש והתאוששות הדרגתית ומתונה, מעבר מעודף ביקוש לאג"ח של בנקים מרכזיים ומשקיעים שונים לעודף היצע של אג"ח הן של מדינות והן של חברות".

בדבריה על היצע וביקוש אג"ח ברמה הגלובלית אמרה סלינגר "בשנת 2009 הביקוש עמד על 6.3 טריליון דולר לעומת 5.5 טריליון דולר היצע ואילו התחזית לשנים 2010-2011 היא לביקוש של 3.5 טריליון דולר לעומת היצע של 4.7 טריליון דולר".

להערכתה של סלינגר, "קיים הבדל מהותי בביקוש של הבנקים הפדרליים בארה"ב ובבריטניה- 2 טריליון דולר ב 2009 לעומת 0.3 טריליון דולר בשנים 2010-2011. עודף שימושים על מקורות עשוי להקשות על מחזור חוב ועל עלייה בשיעורי הריבית".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה