מדינות ה-G8 מזהירות: ההתאוששות הכלכלית נותרה "שבירה"

חברי ה-G8 מסכמים יומיים של דיונים עם הכרה שהלחץ על הכלכלה ומערכת הפיננסים נותר, אך החלטות בנושא יינתנו בפורום הרחב יותר, ה-G20
אריאל אטיאס |

קבוצת 8 המדינות המתועשות הגדולות בעולם הסכימה, כי ההתאוששות הכלכלית נותרה "שבירה" אך העניקה רק מספר בודד של הצעות בנוגע לדרך בה ניתן לשמר ולחזק אותה בעוד היא מעבירה את כוחה בלקיחת החלטות כלכליות לפורום 20 המדינות.

"אין כבר מספיק מן הכלכלה העולמית סביב השולחן בכדי שאנו נקבל החלטות עבור העולם כולו", אמר ראש ממשלת קנדה סטיבן הרפר. בכיר בממשל האמריקני אמר את הדברים בצורה ישירה יותר: "אנחנו מעבירים את הפוקוס ל-G20" בכל הנוגע להחלטות כלכליות.

חברי ה-G8, קבוצה הכוללת את ארצות הברית, רוסיה, קנדה, יפן, גרמניה, צרפת, איטליה ובריטניה, נפגשו בסוף השבוע במוסקוקה, קנדה, במרחק של 135 מייל מטורונטו שם החלה הוועידה השנתית של ה-G20.

ה-G20 הוא פורום לשיתוף פעולה וייעוץ בנושאים הקשורים למערכת הפיננסית הבינלאומית בו חברים שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של 20 כלכלות הגדולות בעולם (כולל ה-G8 ומדינות מתפתחות גדולות כמו סין, הודו וברזיל) המהוות יחד כ-90% מהתוצר הלאומי הגולמי העולמי ו-80% מהסחר העולמי, נכון לשנת 2008.

בסוף פסגה בת יומיים אמרה קבוצת ה-G8 שמאמצים נעשים על מנת להחזיר את הכלכלה ומערכת הפיננסים העולמית למסלול. עם זאת, היא הכירה בכך שהלחץ נמשך. "המשבר הכלכלי חשף והחריף רגישויות שכבר היו בכלכלות", נאמר בהצהרה משותפת. "התקדמות נעשית, באמצעות העבודה של קבוצת ה-G20, לכיוון התאוששות ברת-קיימא לכלכלה ומערכת הפיננסים הגלובלית". פורום ה-G8 הותיר את ההחלטות על איך לשמר את ההתאוששות לפורום הרחב יותר שהחל בטורונטו.

בפורום צפויים החברים לדון בקיצוצים תקציביים ארוכי טווח והגברת הרגולציה על המגזר הפיננסי, זאת לאחר שביום שישי כבר אישרה החברה הגדולה ביותר בפורום, ארה"ב, שורה של צעדים שמטרתם להקשיח את הרגולציה בוול סטריט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה