בג"ץ בהחלטה תקדימית: לבטל הבטחת ההכנסה לאברכים - פוגעת בעיקרון השוויון

10 שנים לאחר הגשת העתירה, רוב של 6 שופטים בראשות הנשיאה בייניש מול מתנגד אחד, קבע כי הסעיף התקציבי אינו חוקי ויש לבטלו כבר ב-2011
יונתן גורודישר |

10 שנים לאחר הגשת העתירה בעניין, החליט היום בג"ץ באופן תקדימי כי האופן שבו מעניקה המדינה קצבת הבטחת הכנסה לאברכים אינה חוקית. החלטת בית המשפט התקבלה ברוב של שישה שופטים בראשותה הנשיאה דורית בייניש אל מול דעת מיעוט של השופט אדמונד לוי.

בית המשפט החליט היום כי הסעיף התקציבי שמכוחו מוענקת קצבת הבטחת ההכנסה לאברכי כוללים פוגע בעיקרון השווין, כאשר המדיניות הכלכלית הרשמית מעדיפה מגזר מסוים על אחר שלא לשם קידומו לשוויון, אלא במטרה לפתור אותו מעבודה. השופט אדמונד לוי סבר כי יש לדחות את העתירה מאחר והמדינה מעוניינת לתמוך בלימודי תורה.

העתירה שהוגשה על ידי ארנון יקותיאלי כבר בשנת 2000, טענה כי אברכים זוכים לקצבת הבטחת הכנסת מינימום, זאת בעוד שסטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה הגבוהה או במוסדות שונים אחרים אינם זכאים לתשלום זה. בית המשפט קבע כי יש לבטל את הסעיף שמכוחו מוענקת קצבת הבטחת הכנסה לאברכי כוללים כבר החל מהתקציב לשנת 2011.

בדברי ההסבר להחלטה נכתב כי הדיון בעתירה לקח זמן רב מכיוון שניתן זמן לרשויות השונות לבחון את מעורבותם בנושא, כך בית המשפט היה נמנע מלהתערב. יקותיאלי, לשעבר חבר במועצת העיר ירושלים, נפטר לפני תשע שנים ולא זכה לראות את הכרעת בית המשפט בעתירתו.

בתגובה, בסיעת ש"ס כבר הורה השר אלי ישי לנסח הצעת חוק העוקפת את החלטת בג"ץ.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה