כלל פיננסים על עזריאלי: "מניית עוגן בתיק עם פוטנציאל יצירת ערך לעתיד"

יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים, אומר כי אין לחפש במניה רווחים מהירים, רואה את היתרונות והחסרונות לגודל וחושש כי הנפקת הענק "סחטה" את מלוא מקורות ההשקעה בסקטור
לירן סהר |

קבוצת עזריאלי החלה להיסחר ביום ב' בבורסת תל אביב, זאת לאחר שגייסה כ-2 מיליארד שקלים. בנוסף, אתמול דיווחנו כי מניית הקבוצה תצטרף כבר ביום חמישי הקרוב למדד הנדל"ן העולמי של חברת המדדים פוטסי (FTSE) ותהיה חברת הנדל"ן הישראלית היחידה שנכללת לראשונה במדד העולמי.

יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים ברוקראז' למניות הנדל"ן המניב בישראל, סקר את מניית החברה ורואה בה מניית עוגן לטווח ארוך עבור המשקיע המוסדי המחפש תשואה נאה לטווח ארוך בסיכון נמוך.

"הנפקת קבוצת עזריאלי טורפת את הקלפים בהשקעות בחברות הנדל"ן המניב" אמר בן זאב ומוסיף כי היא מוסיפה סחורה רבה לסקטור ומציבה השקעת עוגן חדשה, אשר החברות האחרות ייסחרו בהשוואה אליה". לדבריו אין לחפש במניה רווחים מהירים, "במצב הנוכחי יש לעזריאלי פוטנציאל יצירת ערך לעתיד, הן בהשבחת תיק הנכסים הקיים, הן בפיתוח נכסים קיימים והן בפוטנציאל לרכישות נוספות של נכסים ו/או חברות נדל"ן מניב אחרות".

בן זאב מציין כי החברה אינה חברת נדל"ן טהורה, " למרות שעיקר פעילות הקבוצה הוא בתחום הנדל"ן המניב בישראל, כ- 17% מסך נכסי החברה אינם בתחום הנדל"ן וכוללים החזקות בחברת האנרגיה גרנית הכרמל וכן החזקות בבנק לאומי ובלאומי קארד. החשש הוא שלאורך זמן החברה תיסחר כחברת החזקות והמשקיעים ידרשו דיסקאונט. החשש השני הוא היעדר מדיניות השקעות ברורה לעתיד שתשמור על תמהיל הפעילות הנוכחי עם מרכיב מהותי של נדל"ן מניב בישראל". בן זאב מוסיף כי "החוסן הפיננסי ויתרות המזומנים הגדולות עלולות להיות בעוכרה של החברה. באם היא תתקשה למצוא השקעות ראויות בתחום הנדל"ן המניב, היא עלולה לבצע השקעות בתחומים שאינם נדל"ן".

בן זאב מדגיש כי להערכתו יש להקדיש מחשבה לשאלה אם החברה ראויה להיסחר בפרמיה. לדבריו, "השיקולים בעד פרמיה למניה הם היתרון לגודל בפעילות וכן בהכללתה במדדים בינלאומיים מובילים, הובלת שוק בתחום הקניונים, ניסיון מוכח לאורך שנים, רכישת פורטפוליו נכסים איכותי עדיף משמעותית על רכישת נכסים בודדים וחוסן פיננסי ויכולת ביצוע רכישות משמעותיות". מנגד, מציין בן זאב, השיקולים נגד פרמיה למניה הן חסרון הגודל והפעילות שאינה נדל"נית גרידא, כפי שפורט להלן והחשש שהנפקת הענק "סחטה" את מלוא מקורות ההשקעה בסקטור.

לסיכום, אומר בן זאב, "מסקנתנו היא כי המניה ראויה להיסחר בפרמיה של 10%- 5% ביחס לחלופות השוק. מחיר היעד למניה נקבע על 92 שקל, כ- 11% מעל מחיר המניה הבוקר והמלצתנו היא תשואת שוק". לדבריו, המכפילים גלומים במחיר המניה: מכפיל FFO של 9.4 לפעילות הנדל"ן, תשואת NOI של 8.1% בנכסים המניבים ומכפיל הון של 1.01.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה