הנפקת הביומד הבאה: ביום רביעי פיליפ פרוסט ינסה לגייס לדימות אופטי 18.8 מיליון ש'

דימות אופטי מייצרת, משווקת, מוכרת, ומפתחת ציוד לאבחון מוקדם של מחלות עיניים הגורמות לעיוורון. החברה מתכננת להנפיק לפי שווי של 77.4 מיליון שקל אחרי הכסף
אריאל אטיאס |

בהמשך להנפקה המוצלחת של אפוסנס ביום חמישי מתכננת להצטרף לבורסה חברת הציוד הרפואי דימות אופטי, שבקרב בעלי העניין בה בולטים ד"ר פיליפ פרוסט, יו"ר ונשיא טבע, פרופ' רות ארנון, ממפתחי הקופקסון ופרופ' יוסף שלזינגר נשיא החברות פלקסיקון וקולטן האמריקניות.

בהנפקה שצפויה להתבצע ביום רביעי מתכננת החברה לגייס כ-18.8 מיליון שקלים לפי שווי של כ-77.4 מיליון שקלים אחרי הכסף (20 מיליון דולר). חברת החיתום היא אנליסט חיתום והנפקות בראשות מאיר דלאל.

דימות אופטי מייצרת, משווקת, מוכרת, ומפתחת ציוד לאבחון מוקדם של מחלות עיניים הגורמות לעיוורון. החברה מנוהלת ע"י המנכ"ל ויו"ר הדירקטוריון, פרופ' עמירם גרינולד, שהינו גם חתן פרס דן דוד לחקר המוח והראיה.

מספרם החולים המועדים לעיוורון בעולם נאמד בכ-200 מיליון. לחברה אישורים של רשות מנהל המזון והתרופות האמריקנית (FDA) ואישורים אירופיים (CE).

לחברה מפיץ בארה"ב וביפן "טופקון" מהגדולות בעולם בתחום זה ולה חוזה התקשרות עם החברה הכולל כמויות מובטחות של עשרות מכשירים לשנתיים הקרובות. היקף המכירות המינימאלי המובטח בחוזים במוצר החדש נאמד בכ-12 מיליון שקלים עד סוף 2010.

דימות, שהוקמה ב-1998 גייסה עד כה מבעלי המניות כ-11 מיליון דולר. חברת הציוד הרופאי הפסידה מאז הקמתה 38 מיליון שקל זאת למרות שעד כה מכרה 120 מכשירים לאוניברסיטאות ומכוני מחקר מובילים בתחום המוח כמו הרווארד וייל בארה"ב ומקס פלנק בגרמניה, בהיקף כולל של 13 מיליון דולר. מכירות אלו שימשו את החברה למימון הפיתוח של טכנולוגיית הדימות האופטי, ובעיקר לפיתוח מכשירי RFI (ראשי תיבות של Retinal Function Imager) שבו השקיעה עד כה 68 מיליון שקל.

חברת אפוסנס, המפתחת מוצרים לאבחון ולטיפול במגוון מחלות על בסיס פלטפורמה טכנולוגית ייחודית, שמאפשרת זיהוי וקישור לתאים ורקמות שנמצאים בתהליך של מוות תאי מבוקר (אפופטוזיס), השלימה אמש (א') גיוס כולל של 94 מיליון שקל בהנפקה של מניות ו-2 סדרות של אופציות למניות לפי שווי של כ-914 מיליון שקל אחרי הכסף.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה