מיוחד

המלצות בשוק סוער: 8 מניות שהירידות הפכו אותן לאטרקטיביות להשקעה

לאור הירידות החדות האחרונות בשווקים, 8 בתי השקעות המליצו לבקשת Bizportal על 8 מניות המהוות הזדמנות קניה. להלן הרשימה וההסברים

משבר החוב באירופה הביא לירידות שערים חדות בשווקי העולם, אשר הביאו למחיקת העליות הנאות שנרשמו מאז תחילת השנה. בצל הירידות החדות ועם פתיחתו של חודש יוני, Bizportal ביקש ממספר בתי השקעות להמליץ על מניות שהיום, לאחר מהלך הירידות האחרונות, נראות אטרקטיביות לרכישה.

במהלך חודש מאי איבד מדד המעו"ף כ-7%. מדד תל אביב 75 ירד במעל ל-8% ואילו מדד היתר 50 צנח במעל ל-15%. מניות הבנקים ירדו בחודש האחרון ב-5.7% ומניות הנדל"ן ראו תשואה שלילית של 13.6%.

שם מניה: אלביט מערכות ממליץ: גיל בשן, אנליסט בבית ההשקעות IBI

אלביט מערכות פרסמה תוצאות כספיות חלשות יחסית לרבעון הראשון שנבעו בעיקר בשל שורת מכירות חלשה שהציגה ירידה משמעותית לעומת התקופה המקבילה ותחזיותינו המוקדמות. במשך השנה החברה צפויה להציג מגמה דומה: חולשה בהכנסות, יציבות בשיעורי הרווח, ועוצמה בצבר ההזמנות. להערכתנו מגמת הירידה בהכנסות עלולה להימשך גם ברבעון השני, התארכות המכרזים והעיכובים בחתימה ומימוש הזמנות השפיע על הכנסות הרבעונים האחרונים. מגמה זו הולכת יד ביד עם הדיווחים על שינוי בדרישות הלקוחות ובתהליך המכרזים.

יחד עם זאת חשוב לזכור כי אין שינוי בכמות ובהיקף הכספי של המכרזים, אנו מעריכים כי כוחה התחרותי והפתרונות האיכותיים שמספקת החברה הם שימשיכו להוביל לגידול בצבר שכבר נראה ברבעון זה. גידול זה יוביל להערכתנו בהדרגה את החברה לחזרה לתוואי של צמיחה כבר במחצית השנייה של השנה.

מניית החברה רשמה ירידות חדות לאחרונה ולהערכתנו כבר מגלמת את הירידה בצמיחה. אלביט נסחרת במכפיל רווח של פחות מ 11 לשנת 2010 ובמיוחד בתקופה של חוסר וודאות בשווקים נראית כהשקעה איכותית. החברה צפויה להשלים גיוס חוב בימים הקרובים שישרת את אסטרטגיית הצמיחה על ידי רכישות. להערכתנו אלביט מסוגלת לחזור להציג צמיחה של 7-10% לשנה בממוצע ולכן ראויה להיסחר במכפילים גבוהים יותר. הערכת השווי שלנו בשיטת DCF נוקבת במחיר 66 דולר למנייה.

שם מניה: דיסקונט ממליץ: טרנס קלינגמן, מנהל מחלקת המחקר Sell Side בבית ההשקעות מיטב

בתחילת השנה התחלנו לסקר את בנק דיסקונט בהמלצת "תשואת שוק", זאת למרות הגישה החיובית שלנו למערכת הבנקאית עקב שני חששות עיקריים - החשש מירידה ברווחיות מכרטיסי האשראי (כ.א.ל.), עקב הבעיות שהתגלו בפעילות הבינלאומית והחוץ בנקאית, ובנוסף החשש מחוסר הגמישות בהוצאות השכר בעקבות הוויתורים מול הוועד הלוחמני ב-2009. מאז, מפגינה המניה ביצועי חסר משמעותיים לעומת המעו"ף (דיסקונט ירדה ב-25% מתחילת השנה בהשוואה לירידה של 3.4% במדד מעו"ף) והתוצאות של כ.א.ל. נפגעו בצורה מינורית בלבד. דיסקונט ניו יורק ומרכנתיל דיסקונט דיווחו על תוצאות טובות, כך שניתן היה לצפות לדו"ח מאוחד טוב ואולי להתאוששות בשער המניה.

אולם, תוצאות Q1 של הבנק אכזבו. שורת ההכנסות הייתה חלשה במיוחד (ראינו מגמה דומה אבל פחות קיצונית ביתר המערכת). ההכנסות מריבית נפגעו מהפעולות שננקטו כדי לשפר את רמת הלימות ההון (לדוגמא מכירת תיק האג"ח הקונצרני) ושורת העמלות נפגעה כתוצאה מירידה לא מוסברת מדמי ניהול עו"ש. בשונה ממרבית יתר הבנקים, דיסקונט לא הפתיעה לטובה בריסון רמת ההוצאות ולכן הרווח הנקי הסתכם ב- 143 מיליון שקל לעומת צפי ל-207 מיליון שקל.

בכל זאת, המצב צפוי להשתפר בהמשך. בשנים האחרונות ניתן לזהות תנודתיות רבה בין הרבעונים בשל רמת הרווחיות היחסית נמוכה בבנק - ברבעון הראשון (הסכמי שכר) וברבעון הרביעי (הפרשות לחומ"ס והתאמות אחרות בדו"ח השנתי). בדרך כלל, חל שיפור ברבעונים השני והשלישי. לאור התוצאות החלשות הורדנו את התחזית שלנו. במקום צפי לתשואה על ההון של בין 9%-10% לשנת 2010, הטווח הנוכחי במודל מצביע על 7%-8%. התאמנו גם את המחיר היעד כדי לשקף תשואה על ההון מייצג של 8.5% במקום 9.75% קודם לכן. אולם, לאור הירידות בשער המניה, המחיר כרגע אטרקטיבי וניתן לשקול הגדלת המשקל של הבנק בתיק ההשקעות - כשאנחנו מניחים שהנפקת הזכויות המתוכננת והפצות נוספות ע"י הממשלה תידחה ל-2011.

שם מניה: פועלים ממליץ: יובל בן זאב, מנהל המחקר בכלל פיננסים

בחודש ינואר השנה, כאשר הבנקים המקומיים נסחרו במכפיל הון ממוצע של 1.10, הורדנו את המלצתנו לבנקים המובילים ל'תשואת שוק'. בשבוע שעבר העלנו את המלצתנו לסקטור כולו לתשואת יתר בגלל שלוש סיבות עיקריות: תמחור ? מניות הבנקים נסחרות במכפיל הון ממוצע 0.95, דו"חות רבעון 1/10 שהצביעו על המשך המגמה היציבה בתוצאות הכספיות ובפרט המשך השיפור בתיק האשראי עם השלמת השינוי במעמדה של ישראל משוק מתפתח לשוק מפותח הגיע לסיומו לחץ מוכרים שאפיין את המניות בחודשים האחרונים.

בתוך סקטור הבנקאות בחרנו בפועלים. דו"חות הרבעון הראשון של 2010 הצביעו על שיפור מרשים בפעילותה הליבה של הבנק עם גידול בהכנסות המימון ובעמלות התפעוליות. לצד הגידול בהכנסות היינו עדים ליציבות יחסית בצד ההוצאות ולירידה חדה בהיקף ההפרשות לחובות מסופקים עם שיפור מתמשך באיכות תיק האשראי. הבנק הציג תשואה להון של 9.1%, ותשואה להון מנוטרלת מרעשים של כ- 11%. להערכתנו הבנק צפוי לשמור על רמה זו גם בתקופות הבאות. עליית ריבית בנק ישראל בהמשך צפויה להביא לגידול נוסף ברווחיות. מחיר המניה מבטא מכפיל הון של 0.91 ומכפיל רווח של 9.6 ל-2010 ומכפיל 8.3 ל-2011.

שם מניה: דורי קבוצה ממליץ: שי לוי, מנהל השקעות תחום נדל"ן, בית ההשקעות תמיר פישמן

החברה עוסקת בפעילות נדל"ן יזמית בארץ ובפולין (אחזקה ברונסון 32%), וכן בתחום הביצוע של פרויקטים קבלניים מורכבים (אחזקה בדורי בניה ב 71.5%). בנוסף, מחזיקה בכ-18.75% מחברת האנרגיה דוראד, ובעלת צבר עתודות קרקע ליזמות עתידית.

מניית החברה ירדה מחודש מרץ ועד היום בלמעלה מ-30%, כאשר עיקר הירידה נובעת מירידה בשווי השוק של דורי בניה לאחר הנפקתה ומירידה בשווי השוק של חברת רונסון החשופה למשבר באירופה. לטעמנו, הירידות האחרונות במניה היו מוגזמות, ומהוות אפשרות כניסה נוחה למניות החברה. כיום עיקר השווי מתבטא בחלק היזמי בארץ, כאשר היזמות בפולין נותרה להערכתנו במצב סביר. כמו כן לדורי בניה קיים צבר הזמנות קבלנות בניה מרשים של כ-1.9 מיליארד שקל, רובו לשנתיים הקרובות.

הערכת שווי שביצענו לנכסי הקבוצה, בניכוי החוב והוצאות המטה לשנים הקרובות, מביאה לכך שמניית החברה נסחרת בדיסקאונט של עשרות אחוזים ביחס לשווי הכלכלי הראוי לה. זאת ועוד, הערכנו את שווי דוראד לקבוצה לפי עלות ההשקעה בספרים בלבד, כאשר במידה והיא תמשיך לפעול כמתוכנן בהתאם לצפי ולהתקדמות ההסכמים עם חברת החשמל ואחרים, היא עשויה להוות מרכיב שווי פוטנציאלי גדול.

אם נוסיף את העובדה שהקבוצה ממותגת בשוק כאחת מקבלניות הביצוע האיכותיות בעלת יתרון לגודל בתחום, מהלכי התייעלות שאמורים להגדיל את הרווחיות התפעולית, פרויקטים לבניה בארץ בתהליך, ועתודות קרקע למסחר ומגורים, ונקבל חברה מובילה בתחומה במחיר זול.

שם מניה: דלק רכב ממליץ: אביחי ברכה, מנהל מחלקת מחקר ברמקו בית השקעות

מדוחות הרבעון הראשון עולה נקודה חיובית בקשר למצב המשק בארץ. ניתן לראות כי מצב הכלכלה בארץ איתן ונמצא במגמת שיפור בזכות בין השאר ירידה באבטלה לרמה של כ- 7.2% בלבד, גידול של כ-12% ביצוא סחורות ושל כ-5% ביבוא סחורות ועוד.

אחת החששות לגבי הרבעון הקרוב הינו שער היורו ומצב הכלכלה באירופה, לפיכך אנו סבורים כי את ההזדמנות ניתן למצוא בחברות יבואניות הנשענות על הכלכלה בארץ ועל ביקושים מקומיים. אחת כזו היא דלק רכב, המייבאת את רכבי מאזדה ופורד לארץ. תוצאות הרבעון הראשון היו טובות, בין השאר בזכות גידול של 3% במספר הרכבים שנמכרו, ובזכות עליית שער מניית פורד. בחודש אפריל נמשכה מגמת הגידול במסירות הרכבים כאשר עיקר השיפור הגיע מרכבי פורד .

אחד הנתונים אותו נוהגת החברה להדגיש בפגישותיה עם משקיעים הינו מספר כלי הרכב ל-1000 איש בישראל, הנמוך יחסית בארץ ביחס למדינות מערביות. אנו סבורים כי החברה תמשיך להציג שיפור בתוצאות וכי תמחור המניה כיום הינו אטרקטיבי להשקעה. חשוב לציין כי החברה נוהגת לחלק דיבידנדים בשיעורים גבוהים יחסית.

שם מניה: אבגול ממליץ: עומר ברוך, מנהל ההשקעות הראשי בקבוצת פריקו

אבגול עוסקת בייצור ובשיווק מוצרי בד לא ארוג המשמשים לייצור חיתולים, תחבושות היגייניות ומוצרים רפואיים חד פעמיים שונים. החברה נוהגת להתקשר בחוזים ארוכי טווח עם מרבית לקוחותיה והלקוח המרכזי של החברה היא חברת פרוקטר אנד גמבל העולמית, המהווה מעל ל-40% ממכירות החברה.

סך מכירותיה של החברה הסתכמו בשנת 2009 בכ- 210 מיליון דולר. תוצאות הרבעון הראשון בשנת 2010 הצביעו על המשך צמיחה נאה במכירות וחשוב לציין כי החברה שומרת לאורך זמן על רווחיות.

אבגול משקיעה תוך כדי צמיחה סכומי כסף גדולים בשיפור ופיתוח קווי ייצור חדשים. בנוסף חתמה החברה בתחילת השנה על הסכם התקשרות ל-3 שנים עם אחד מלקוחותיה והיא צופה כי סך המכירות מחוזה זה יעמוד מעל 100 מיליון דולר. סך התחייבויות החברה עומד על כ-500 מיליון שקל ונמצא בתהליך ירידה. יש לשים לב כי ברבעונים האחרונים קיים תהליך שחיקה ברווח התפעולי, דבר המעיד על רגישות החברה למחירי חומרי הגלם.

בשנים האחרונות נכנסה החברה לפעילות בסין ובשנה החולפת היוותה מזרח אסיה כ-8% מסך מכירותיה. תהליך הצמיחה והעיור המהיר בסין צפוי לתמוך בגידול משמעותי בקצב המכירות. אבגול מחזיקה ביתרון מהותי על פני מתחרותיה בכך שהיא מחזיקה (80%) בחברה מקומית המשתמשת בטכנולוגיות זהות לחברת האם. אבגול צברה ניסיון רב בכניסה לשווקי יעד בחו"ל המאפשר לה כניסה נוחה לשווקים נוספים.

אנו צופים כי המשך התהליך האיטי של שיפור בצמיחה העולמית כמו גם גידול בחלקה של החברה בשוק הסיני יביא לגידול מתמיד בהיקף מכירות החברה בשנים הקרובות ולעליית שיעור הרווח התפעולי, דבר אשר יבוא לידי ביטוי בערך החברה בבורסה.

שם מניה: כלל תעשיות ממליץ: אריה טל, אנליסט ראשי בבית ההשקעות אלומות ספרינט

כלל תעשיות הינה חברת אחזקות של חברות במגוון ענפים. בין אחזקותיה נמנות חברות בורסאיות ופרטיות, ביניהן חברת המלט נשר, נייר חדרה, גולף, יפאורה, נטוויז'ן, פאנדטק, כלל ביוטכנולוגיה, נובה מכשירי מדידה ועוד. החברה מחזיקה בחברות הפועלות בענפים המתאפיינים ביציבות ותזרים מזומנים יחסית קבוע, בנוסף לחברות בעלות פוטנציאל רב, הפועלות בענפים המתאפיינים בשיעורי צמיחה גבוהים, ביניהם ענפי הטכנולוגיה והביוטכנולוגיה.

בענפים היציבים בולטות מספר חברות. חברת נייר חדרה (כ-60% אחזקה) ממשיכה לצמוח ובתקופה זו משלימה את מערך הייצור החדש לניירות אריזה - דבר שצפוי להגדיל את תפוקתה. כמו כן, כלל תעשיות מחזיקה את נשר (100%) - יצרנית המלט היחידה בישראל המספקת את רוב התצרוכת של המשק המקומי והרשות הפלסטינית. בתחום האופנה בולטת חברת גולף המתאפיינת בתזרים מזומנים ומיתרות מזומן גבוהות וממשיכה לגדול במספר החנויות.

לגבי החברות בעלות שיעורי הצמיחה הגבוהים יותר, ניתן למצוא את פנדטק העוסקת בפיתוח פתרונות של סליקה כספית וניהול כספים למוסדות פיננסיים בעיקר בחו"ל. לחברה שיתוף פעולה עם חברות תוכנה מהגדולות בעולם. ברבעון הראשון של שנת 2010, הציגה החברה תוצאות שיא בעיקר עקב עלייה ביקוש למוצריה. חברה מעניינת נוספת היא כלל ביוטכנולוגיה (63%), החברה הגדולה ביותר בישראל בתחום מדעי החיים. כלל ביוטכנולוגיה מחזיקה ב-15 חברות המפתחות עשרות מוצרים אשר חלקם נמצאים בשלבי ניסויים קליניים מתקדמים ועשויים לקבל אישורי FDA. לאור זאת אנו מעריכים כי קיים פוטנציאל רב להצפת ערך בעתיד.

השקעה בכלל תעשיות הינה בעצם השקעה בתיק השקעות מגוון הבנוי מחברות הפועלות במגזרים בעלי גוון שונה ומתמקד בחברות ערך, צמיחה וחברות בעלות פוטנציאל להצפת ערך עתידית. בנוסף, על פי מודל נאב תחת הנחות סבירות (שווי DCF פנימיים, שווי שוק והשקעות) החברה להערכתנו נסחרת בדיסקאונט של 18%. יש לציין כי החברה מחלקת דיבידנד.

שם מניה: סאמיט ממליץ: מוטי ברלינר, מנהל תחום ישראל במחלקת המחקר של אלטשולר-שחם

סאמיט פועלת בתחום הנדלן המניב ועיקר נכסיה נמצאים בגרמניה. מעבר לנכסים, לחברה יתרות מזומן גדולות ופנויות, אשר למרבה הצער מוחזקות בעיקר באירו ונשחקו בכ-10% מתחילת השנה.

בהערכה שמרנית של הנכסים וההתחייבויות ניתן לראות כי מחיר המניה שעומד מעט מעל 4 שקל, זול. כלומר, גם אם נמחק את הנכסים בגרמניה וההתחייבויות העומדות מולם (Non Recourse) ונתייחס, לנכסים בישראל, למזומן הפנוי וליתרת החוב נגלה שהשווי למניה גבוה יותר מהמחיר הנוכחי. מיותר לציין שבינתיים הנכסים בגרמניה קיימים, ממשיכים לשלם דמי שכירות ולפרוע הלוואות, אך עקב המינוף הגבוה של מעל 95% ולאור אי הודאות בנוגע להתפתחויות בגרמניה אנו בוחרים להעריך את ההשקעה באופן שמרני. חלק מההסבר לפער בין מחיר המניה בבורסה לשווי המתקבל מהערכת השווי ניתן להסביר ע"י אי הודאות שבה נמצאים בעלי המניות.

החברה נמצאת בתהליך של שינוי הסכם הניהול של בעל השליטה אשר אמור להקטין את הוצאות הניהול של החברה שנמצאות ברמה של עשרות מיליוני ₪ בשנה, נראה שמחיר המניה מגלם תרחיש די קיצוני בהקשר זה, לפיו הוצאות הניהול ימשיכו להיות גבוהות מדי. למי שמאמין בהרעה משמעותית בגרמניה ובהסכם גרוע עם בעל השליטה, גם במחיר הנוכחי יתכן שעדיף להמתין ולהשאיר את המניה לאחרים. מאידך, אם בהמשך הדרך יתברר שהנכסים בגרמניה (בניכוי החוב) שווים יותר מאפס, ויהיה הסכם הגיוני עם בעל השליטה בעלי המניות עשויים ליהנות מכך באופן משמעותי. לדעתנו יחס סיכון/סיכוי נראה לא רע, לא לבעלי לב חלש.

עדכון אחרון: 13:00

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה