ההערכות לא השתנו: "סיכוי גבוה להפקת 58 מיליון חביות משדה מגד"

בכך, גבעות חוזרת על הערכת הסיכויים שפורסמו בשנת 2008. וגם, כמה כסף מצפה השותפות להרוויח לאורך 21 השנים הבאות בהנחה שימצא נפט? כמה הרוויחו בכירי גבעות בשנת 2009? כל התשובות בפנים
תומר קורנפלד |

"משדה מגד ישנו סיכוי גבוה להפיק 58 מיליון חביות נפט", כך כותבת גבעות יהש בדו"ח השנתי שפרסמה ביום חמישי. בכך, גבעות חוזרת על אותם הדברים שנכתבו בדו"ח הכספי שפורסם בשנת 2008 אודות הפוטנציאל הקיים במגד 5 טרם הקידוח.

בדו"ח השותפות מציינת כי קיים סיכוי בינוני לכך שניתן יהיה להפיק מהשדה 145 מיליון חביות וסיכוי נמוך לכך שניתן יהיה להפיק כמות של 405 מיליון חביות. בשותפות אינם פוסלים את הסיכוי שמהשדה יופק גז, ומעריכים כי קיים סיכוי נמוך שניתן יהיה להפיק כמיליארד רגל מעוקב של גז (1,549BCF).

בדו"ח מספקת גבעות תחשיב עתידי במידה ויופק נפט. התחשיב מבוסס על 21 שנות הפקה וקדיחת 40 בארות מפיקות נפט. התחשיב מבוסס גם על 3 רמות מחירים של נפט ברמה של 30,45 ו-60 דולר לחבית. כמו כן, השותפות מניחה כי עלות קידוח באר תעמוד על 8.8 מיליון דולר ועלות התפעול תסתכם ב-200 אלף דולר בשנה.

מתוצאות התחשיב עולה כי אם מחיר חבית נפט ממוצע יעמוד על 30 דולר לחבית, לאורך 21 שנות ההפקה תרוויח השותפות סכום של 2.2 מיליארד דולר. אם מחיר הנפט יעמוד על 45 דולר לחבית, רווחי השותפות יגיעו ל-3.58 מיליארד דולר ובהנחת מחיר נפט של 60 דולר לחבית, רווחי השותפות יגיעו ל-4.86 מיליארד דולר.

כיום, מחיר חבית נפט עומד על 80 דולר לחבית, כאשר המשמעות היא שבהנחה שמחיר זה יישאר גבוה גם בעתיד, רווחי השותפות יהיו אף גבוהים יותר. מיותר לציין, כי השותפות מדגישה כי מדובר במידע הצופן פני עתיד והוא עשוי שלא להתממש.

דמי מפעיל של 4 מיליון שקל

עלות שכרו של טוביה לוסקין, הגיאולוג של שותפות גבעות הסתכמה בשנת 2009 ב-549 אלף שקל, כך עולה מהדו"ח השנתי שפרסמה גבעות ביום חמישי האחרון. עבור לוסקין, המכהן גם כדירקטור בגבעות מדובר בעלות שכר חודשית של 46 אלף שקל בחודש. לשם השוואה, עלות שכרו של הגיאולוג של רציו איתן איזנברג הסתכמה בשנת 2009 ב-440 אלף שקל.

גם בכירי גבעות הנוספים זכו בשנת 2009 לתנאי שכר שאינם מבוטלים. עלות שכרם שמואל בקר ונגה בן דוד המכהנים כדירקטורים בשותף הכללי של גבעות עמדה על כ-246 אלף שקל כל אחד. בנוסף לזה, בקר קיבל גם סכום של 30,000 שקל בשנת 2009 על דמי שכירות. חשב השותפות יגאל פלברט נהנה בשנה החולפת מעלות שכר של 326 אלף שקל.

עוד עולה מהדו"ח הכספי כי גבעות השקיעה בשנת 2009 סכום של 42.8 מיליון שקל על חיפושי נפט, הנובע בעיקר מקידוח מגד 5 הממוקם באזור של ראש העין. הוצאות ההנהלה(הכוללות את שכרם של הבכירים לעיל) הסתכמו ב-4 מיליון שקל.

מפילוח רבעוני עולה ברבעון הרביעי הוציאה החברה 17.6 מיליון שקל על חיפוש נפט, זאת בהשוואה ל-17 מיליון שקל ברבעון השלישי, 7.6 מיליון שקל ברבעון השני ו-465 אלף שקל ברבעון הראשון של השנה.

עוד עולה מהדו"ח כי בשנת 2009 שילמו המשקיעים של גבעות (השותפות המוגבלת) סכום של 3.46 מיליון שקל דמי מפעיל לשותף הכללי, זאת בהשוואה ל-946 אלף שקל בשנת 2008. דמי המפעיל, הינה עמלה שמשלמת השותפות המוגבלת (הנסחרת בבורסה) לשותף הכללי כאחוז מההוצאות של הקידוחים. המשמעות היא שככל שהיקף ההוצאות גבוה יותר, כך גדלה העמלה לשותף הכללי.

"האמצעים הנזילים של השותפות אינם מספיקים"

בסוף 2009 היו בידי השותפות סכום של 25.4 מיליון שקל בקופת המזומנים שלה, אולם נתון זה אינו רלוונטי היות והשותפות ציינה בסוף פברואר כי בקופת המזומנים שלה ישנם 3.75 מיליון דולר (כ-14 מיליון שקל). השותפות ציינה בעבר כי על מנת לבצע את מבחני ההפקה בקידוח מגד 5 היא נדרשת להוציא סכום של לפחות 6 מיליון דולר.

סכום זה מבוסס על ההנחה שמבחני ההפקה ימשכו כ-60 ימים בלבד, וגבעות ציינה כי אם מבחני ההפקה יתארכו לכיוון 80 הימים, אזי הסכום עשוי להגיע ל-8 מיליון דולר. זאת הסיבה, מדוע גבעות זימנה אסיפת מחזיקי יחידות השתתפות אשר אישרה גיוס של כ-25 מיליון שקל באמצעות הנפקת זכויות.

בדו"ח הכספי מפנים רו"ח המבקרים של החברה את תשומת הלב של המשקיעים לכך שלשותפות אין מקורות מימון: "בתאריך הדוחות הכספיים, האמצעים הנזילים של השותפות אינם מספיקים לצורך ביצוע כל הפעולות המתוכננות".

לפחות עד לביצוע הנפקת הזכויות ותחילתם של מבחני ההפקה אשר צפויים להתחיל בסוף אפריל, יכולה גבעות להתנחם בסכום של 2.8 מיליון שקל אותה קיבלה השותפות כתוצאה ממימוש כתבי אופציה של החברה מסדרה 8.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה