תשלום למלכ"ר בחו"ל
כיצד יועברו תשלומים לחו"ל למלכ"ר - האם נדרש פטור מניכוי מס במקור מרשות המסים או מספיקה הצהרה לבנק שמדובר בהעברת כספים למלכ"ר בחו"ל?
השאלה: ------------------------- בעת העברת תשלום למלכ"ר בחו"ל, האם עליי לבקש מרשות המסים (מס הכנסה) פטור מניכוי מס במקור, או שמספיקה הצהרה לבנק שמדובר בהעברה למוסד ללא כוונת רווח (מדובר בבית חולים בארצות הברית, והתשלום הוא בגין שיתוף פעולה עם בית החולים)?
תשובה: ----------------- הוראות סעיף 170 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה"), קובעות כי בגין תשלום לתושב חוץ יש לנכות מס במקור, אם מדובר בהכנסה חייבת בעבור תושב החוץ. בנוגע לקביעה אם מדובר בהכנסה חייבת ולפיכך העברת הכספים מחויבת בניכוי מס במקור (כפוף לאמנות מס), או אם אין מדובר בהכנסה חייבת ולפיכך העברת כספים כאמור אינה מחויבת בניכוי מס במקור, יש לפנות לפקיד השומה ולתת הסבר מתוך גילוי מלא על אופי התשלום ומהותו, ולקבל את התייחסותו לקבלת פטור או לקביעת שיעור הניכוי במקור הנדרש על פי החוק בגין תשלום כאמור. יצוין כי נציבות מס הכנסה פרסמה הוראת ביצוע 34/93 "ניכוי מס במקור מתשלומים לתושבי חוץ" (להלן: "ההוראה"), שבה כאמור פורטו סוגי תשלומים שאותם רשאי המוסד הכספי להעביר לחו"ל בלא ניכוי מס במקור על סמך הצהרת המשלם בטופס סמ/114. בכל סוג תשלום אחר נקבע כי המוסד הכספי ינכה מס במקור בשיעור 25%, אלא אם כן יש בידו אישור מקורי בכתב מפקיד השומה, המורה על פטור או על שיעור ניכוי מופחת. מהאמור לעיל עולה כי אף במקרה שבו אין מדובר בהכנסה חייבת בעבור תושב החוץ, ולפיכך ההעברה כאמור לתושב החוץ מותרת אף בלא ניכוי מס במקור, עדיין יש לפנות בכתב לפקיד השומה ולבקש את אישורו לפטור. אף על פי שאין די נתונים בשאלה בנוגע למהות התשלום, אציין כי אם התשלום האמור הוא בגין שירות שבוצע בחו"ל בידי תושב חוץ, על פי סעיף 3.9 להוראה אפשר להעביר עד 60,000$ לשנה למוסד הכספי באמצעות הצהרה על גבי טופס סמ/114, ללא צורך בפניה לפקיד השומה.
המשיב - מנהל בכיר במחלקה למיסוי בין-לאומי במשרד BDO זיו האפט, רואי חשבון ויועצים עסקיים
התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן
