אסיה חתמה בעליות חדות: החלטת ה'פד' וצעדי הבנק המרכזי של יפן הגדילו את האופטימיות המשקיעים
המניות באסיה טיפסו ושלחו את המדד האזורי לשיא של חודשיים אחרי שהפדרל רזרב האמריקני חזר על הבטחתו לשמור על שיעורי הריבית נמוכים והבנק המרכזי של יפן הרחיב את תוכנית ההלוואות. בעקבות זאת, מחירי הסחורות גם מטפסים.
מדד MSCI אסיה פסיפיק עלה ב-1.4% לרמה הגבוהה ביותר מאז ה-19 בינואר, אחרי שהתאוששות בכלכלה הגלובלית, המונעת ע"י שיעורי ריבית נמוכים והוצאה ממשלתית גבוהה, ממשיכה להגדיל את אופטימיות המשקיעים בכל הנוגע לרווחי החברות.
"צעדים כאלה עוזרים לשמן את גלגלי ההתאוששות", אמר לבלומברג כריס הל, העוזר לנהל 3.3 מיליארד דולר בארגו השקעות באוסטרליה. "זה ברור שה'פד' הולך לשמור על הריבית בצורה מאוד הסתגלותית כדי לעודד את ההתאוששות בצמיחה. ביפן פועלים להפוך את האשראי זמין יותר. העובדה שהם היו מאוד גמישים והכריזו על התמריצים מצביעה על כך שהם מנסים להתמודד עם הבעיה".
ביפן טיפס מדד הניקיי ב-1.2% אחרי שהבנק המרכזי של יפן (BOJ) הודיע על הרחבת תוכנית ההלוואות המרכזית של הבנק במטרה לקזז את הירידה בנזילות שתתרחש בסוף החודש כאשר מכשירי אשראי אחרים יפקעו. נגיד הבנק המרכזי וחברי הוועדה לקביעת המדיניות המוניטרית
עליות בולטות נרשמו גם ביתר הבורסות ביבשת. בסין טיפס מדד שנחאי ב-1.9%. בהונג קונג עלה מדד האנג סנג ב-1.7%. בדרום קוריאה התחזק הקוספי ב-2.1% ובאוסטרליה התקדם המדד ב-1.17%.
מחיר הנפט מטפס יום שני ברציפות ונסחר מעל 82 דולר לחבית בניו יורק ברקע לאיתות שסיפקו שרי אופ"ק (OPEC) לכך שהם ימנעו מלהגדיל את התפוקה בסיום פגישתם היום. מחירי הנפט נמצאים בטווח הנכון, אמר אלי אל-נאימי, שר הנפט של ערב הסעודית, יצרנית הנפט הגדולה ביותר בארגון המדינות המייצאות נפט.