לאחר 11 שנות המתנה: מליאת הכנסה אישרה ברוב קולות את חוק בנק ישראל
מליאת הכנסת אישרה היום ברוב קולות את חוק בנק ישראל בקריאה השנייה והשלישית על חוק בנק ישראל. נגיד בנק ישראל פרופסור סטנלי פישר נכח במליאת הכנסת בזמן ההצבעה. בעד ההצעה תמכו 28 חברי כנסת ומתנגד אחד.
לפני ההצבעה אמר שר האוצר יובל שטייניץ: "זה בהחלט רגע מיוחד וחגיגי, בבית הזה אנחנו מעבירים פה הרבה חוקים אבל חוק בנק ישראל חיכה למעלה מ-10 שנים, מאז שוועדת השופט לוין קבע את עקרונותיו".
שטייניץ הוסיף: "ביום הראשון שלי בתפקיד נפגשתי עם הנגיד והוא אמר לי יש לי בקשה אחת ממך ? שסוף סוף תקדם את חקיקת חוק בנק ישראל ? הנגיד אמר כי הוא עבר כמה שרי אוצר ופעם אחר פעם, שר אוצר אחרי שר אוצר התחייבו להעביר את החוק, אך עד לתום כהונתם אפילו לא עברה החלטת ממשלה".
לגבי מהות החוק אמר שטייניץ: "מדובר בסה"כ בחוק טוב המגדיר את העצמאות של חוק בנק ישראל, מגדיר את חלוקת האחריות בין הבנק לממשלה, מגדיר את התחומים שבאים במגע זה עם זה. אני שמח שבשותפות עם הנגיד ויו"ר ועדת הכספים היו"ר גפני, עבר החוק. החוק הוא חוק טוב הבנק הוא טוב ושיתוף הפעולה טוב. בנק ישראל, ממשלת ישראל והאוצר פעלו יחד - והתוצאה של הפעילות המשותפת הזו, כל אחד בגזרתו- סה"כ תוצאה טובה".
חוק בנק ישראל שהתקבל קובע בין היתר הקמתה של ועדה מוניטרית בבנק, שתפקידיה יהיו לקבוע את המדיניות להשגת מטרות הבנק ואת המדיניות המוניטרית. כמו כן, לבנק תהיה מועצה מינהלית שתפקידה לדון בתוכנית העבודה השנתית של הבנק ולאשר את התקציב השנתי לפעילות המינהלית של הבנק. במסגרת החוק, הממונה על השכר באוצר ימשיך לפקח על שכרם של עובדי בנק ישראל. אולם, במקרה של חילוקי דעות בנושא שכרם של עובדי בנק ישראל - הם יוכרעו על ידי ראש הממשלה.