78% אפסייד במזור: IBI יוצאים בהמלצה חמה ליצרנית המכשור הרפואי
"מזור הינה להערכתנו אחת החברות המעניינות מבין חברות הביומד בשוק ההון בישראל", כך פותחים הבוקר (ג') בבית ההשקעות IBI את המלצת ה"קנייה" החמה שהם מעניקים לחברת הייצור הרפואי הישראלית (מזור טכנו).
הפעם נתחיל בשורה התחתונה. נתלי גוטליב, אנליסטית הפארמה של בית ההשקעות, מתחילה לסקר את חברת מזור עם מחיר יעד של 15.7 שקלים - המשקף אפסייד של 78.2% על מחיר הבסיס של המנייה הבוקר. נכון לעכשיו מטפסת המנייה ב-8.5% למחיר של 9.55 שקלים ורחוקה בכ-64%.
מנתחים את שווי השוק
מזור פועלת בתחום הניתוחים מונחי הדמיה (Image Guided Surgery או Computer Assisted Surgery), שעיקרו הכוונה וניווט של כלים כירורגיים בדייקנות גבוהה ותוך שאיפה להקטנת מידת הפולשנות הניתוחית.
"מדובר בחברה מוכרת בקהילה הרפואית, עם מוניטין וניסיון מוכח ומוצרים בשלים לביצוע ניתוחי עמוד שדרה באופן יעיל יותר מהקיים היום. החברה פונה לשוק גדול, המאופיין בשיעורי צמיחה גבוהים ודרישה למוצריה", כותבת גוטליב.
מזור היא אחת החברות הבודדות במחזור ההנפקות של חברות הביוטק מקיץ 2007 שכבר התחילה לייצר הכנסות לאחר שמוצריה קיבלו את אישורי הרשויות הרגולטוריות המרכזיות ברחבי העולם. בחברה שהוקמה בשנת 2000 ע"י פרופ' שוהם, ראש המחלקה לרובוטיקה בטכניון, עובדים כ- 30 עובדים ועוד 3 עובדים נוספים בחברת בת, שעוסקים בתמיכת הלקוחות הקיימים של החברה בארה"ב.
ב-IBI מנתחים היום את גודל השוק של מזור: בארה"ב 50 מיליון איש סובלים מכאבי גב, במערב אירופה 30 מיליון איש. משנת 08' בוצעו בארה"ב יותר ממיליון ניתוחי גב ובאירופה כ- 400 אלף ניתוחים. בכ- 45% מהניתוחים מוחדרים שתלים לגוף החולה. כ- 20-40% מהשתלים ממוקמים בשונה מהמתוכנן. ב- 10-5% מהניתוחים מיקום לא מדויק של השתלים גורם לנזק ארוך טווח לחולה.
עפ"י הערכת Global Market Research, שוק המכשור הרפואי באירופה לניתוחי עמוד שדרה מוערך בכ- 814 מיליון דולר ב-08', וצפוי לצמוח ב- 9.3% מדי שנה על פני 7 השנים הבאות ולהגיע ל- 1.5 מיליארד דולר שווי עד 2015.
שנת מבחן
"שנת 2010 צפויה להיות שנת מבחן וקפיצת המדרגה המשמעותית לחברה, ולעמוד בסימן של הרחבת המכירות באירופה ותחילת מכירות בארה"ב, יצירת שיתופי פעולה לשיווק והפצה וקבלת אישור FDA למוצר ה- GO-LIF", כותבת גוטליב.
האנליסטית מתייחסת בכך לאתגר מולו עומדת החברה: החדרה מוצלחת של מוצר חדש לשוק הרפואי, חינוך השוק הרפואי בכלל וצוות המנתחים בפרט, יצירת הכרה ליתרונות שבביצוע ניתוחי גב תוך שימוש במכשור, קבלת קוד ביטוחי, אישור FDA, יצירת "ספרות" - מחקרים וניסויים שידגישו את התועלות שבשימוש בטכנולוגיה של מזור, יצירת שיתופי פעולה לשיווק מוצרי החברה.
"נושא השיווק מהווה להערכתנו האתגר החשוב והמשמעותי ביותר", מסכמת גוטליב ומציינת את הפרמטרים אשר יכולים להבטיח, או לפחות להוות זרז משמעותי להצלחת החברה: שיווק מהיר ואפקטיבי ונכונות לאמץ את הטכנולוגיה ולעשות בה שימוש.
"לפיכך, שיווק איטי ו/או לא אפקטיבי וכן אימוץ איטי של טכנולוגיית החברה, מהווים סיכונים משמעותיים", כותבת גוטליב. כדי לגלם את הסיכון האנליסטית לוקחת שיעור היוון גבוה יחסית של 25% המשקף את הסיכון שבהשקעה בחברה בתחילת דרכה.
מוצרי החברה מתמקדים בשני תחומים
חברת מזור טכנולוגיות מפתחת מכשור רפואי מבוסס טכנולוגיה לביצוע ניתוחי גב מונחים באופן מדויק, תוך שימוש ברובוטיקה. החברה מתמקדת בפעילות בשני תחומים: הדמייה תלת מימדית (מוצר ה- C-Insight) וניווט רובוטי לניתוחים בעמוד השדרה (מוצר ה- SpineAssist) ופרוצדורת ה- GO-LIF להחדרת ברגים ייחודיים תוך שימוש במערכת ה- SpineAssist.
בחודש מאי 2009 הביא Bizportal ראיון מקיף עם מנכ"ל מזור אורי הדומי שם קיבלה החברה לראשונה חשיפה תחת הכותרת "הרובוטים של מזור טכנו' רוצים נתח משוק הניתוחים המוערך במיליארדי ד'".