ביקושי יתר למוצרי טאואר: מרחיבה את הייצור במפעלי הייצור בישראל ובארה"ב

יכולת הייצור של טאואר תעלה ל-660 מיליון דולר בשנה. מוקדם יותר דיווחנו כי טאואר קיבלה הבוקר החלטה חיובית בבג"צ
אריאל אטיאס |

***פורסם לראשונה בשעה 09:33. עודכן לאחרונה 11:10.

אחרי שהעלתה את תחזית ההכנסות לשנת 2010 לרף ה-500 מיליון דולר מודיעה היום (ג') טאואר על האצת תוכניות להרחבת כושר הייצור במפעלי החברה בארץ ובעולם על מנת לעמוד בדרישות לקוחותיה אשר עולות על יכולת הייצור הנוכחית.

טאואר תשקיע כ-15 מיליון דולר על רכישת מכונות ייצור ותגדיל בכך את כושר הייצור של טאואר-ג'אז בכ-66,000 פרוסות בשנה. במתקן הייצור פאב 2 של החברה, הממוקם במגדל-העמק, יעלה כושר הייצור בכ-30,000 פרוסות ובמתקן הייצור הממוקם בניו-פורט ביץ' קליפורניה יורחב כושר הייצור בכ-36,000 פרוסות בשנה וזאת על מנת שיוכל לענות על הביקוש.

"אני שמח מאוד לראות את הביקוש של לקוחותינו עולה על יכולת הייצור הנוכחית שלנו", אמר ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר-ג'אז. "התוכניות שלנו להרחבת כושר הייצור מבוססות על תחזיות חזקות מאד שהלקוחות שלנו מספקים לנו להמשך צמיחה בשיעורים משמעותיים ב-2010 ו-2011".

התפוקה במפעל פאב 2 של טאואר עומדת היום על כ-75% ולכאורה לא מצריכה הגדלה. עם זאת, טאואר מגדילה את פאב 2 כדי שתוכל להסית חלק מהביקושים מהמפעל בקליפורניה בו עומדים הביקושים על 120% מיכולת התפוקה. כמו כן, כדי לעמוד בהזמנות ממלקוח ספציפי.

ראסל אלוואנגר הכריז בתחילת השנה כי טאואר תגיע להכנסות של 500 מיליון דולר ב-2010. אך יכולת הייצור המקסימלית במפעלים של החברה יכולה כיום לייצור הכנסות של 600 מיליון דולר. כך שהגדלה של 66,000 פרוסות בשנה, שוות ערך ל-60 מיליון דולר הכנסות (לפי מחיר ממוצע של 1,000 דולר לפרוסה) מעלה את יכולת הייצור של החברה ל-660 מיליון דולר.

בהתחשב בתחזיות של לקוחות החברה, טאואר צופה כי היא תחזיר את ההשקעה על הרכישה (ROI) תוך שני רבעונים בלבד ? קרי, הגדלת כושר הייצור צפויה להגדיל את השורה התחתונה ?ב-7.5 מיליון דולר ברבעון.

ראסל הוסיף, כי הציוד הנוסף יעזור לחברה להגדיל משמעותית את הייצור על מנת שיתאים לדרישות השוק והלקוחות ואף להגדיל את המכירות והתחרותיות שלה.

47 מיליון דולר ממנהלת מרכז ההשקעות

בנושא אחר. האם טאואר צפויה לראות לבסוף את 47 מיליון דולר שהובטחו לה ממנהלת מרכז ההשקעות ב-2005? עדיין לא. מה שכן, יצרנית השבבים ממגדל העמק שמנסה לקבל את הכספים שהובטחו לה קיבלה היום חיזוק מבג"צ אשר קבע כי וועדת הערר שתדון בבקשת טאואר חייבת כעת להתייחס למצב הכספי העכשווי של טאואר - ולא למצב הרעוע בה הייתה ב-2005.

בית המשפט העליון, בראשות נשיאת בית המשפט העליון הגב' דורית בייניש והשופטים אילה פרוקצ'ה וד"ר יורם דנציגר פסק היום (ג') בעתירה שהגישה טאואר נגד מנהלת מרכז ההשקעות במטרה לקבל כתב אישור לתכנית ההשקעות שלה על סך עד כ-80 מליון דולר, מתוכם כ-47 מליון דולר שהיו אמורים כבר להיות משולמים לחברה בשנים 2006-2008 והיתרה כנגד השקעות עתידיות.

בהחלטה שהתקבלה קבעה נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש כי לטאואר טענות כבדות משקל באשר לציפיות לקבלת כספי המענק ממרכז ההשקעות. היא הוסיפה כי לא ניתן להתעלם מהעובדה שהתהליך התמשך זמן רב ובקשת טאואר מתגלגלת לפתחו של מרכז ההשקעות מזה שנים רבות.

בפנייתה לבג"צ שאפה טאואר שבית המשפט העליון יחייב את מרכז ההשקעות להגיש את ה-47 מיליון דולר לוועדת הכספים. עם זאת, בג"צ לא יכול להתערב בפרוצדורה ומחק את העתירה אך במקביל הוא קבע כי באם ימוצו הליכי הערר ללא תוצאות תוכל טאואר לעתור בנושא בשנית לבג"צ.

אחד הדברים החשובים מבחינתה של טאואר היא התווית הדרך לטיפול מואץ בבקשת החברה והקביעה כי על וועדת הערר לשקול את הצעות מרכז השקעות משנת 2007 ולהביא בחשבון במסגרת שיקוליה אף את מצבה הנוכחי של החברה וזאת מבלי שתצטרך להגיש בקשה חדשה למענק. כלומר וועדת הערר לא תוכל להתעלם מהשיפור בתוצאות הכספיות של טאואר.

את העתירה הגישה טאואר נוכח העיכוב המתמשך בקבלת מענקי השקעות מהמדינה, להם זכאית החברה, בגין השקעות בהרחבת כושר הייצור והתפוקה של FAB2. ההשקעות בוצעו בשנים 2006-2008, בהתאם לתכנית השקעות שהוגשה למרכז השקעות בשנת 2005, שלגביה כבר קיבלה החברה התחייבויות שלטוניות רבות בעל פה ובכתב. מדובר בכתב אישור למתן עד כ-80 מליון דולר, כאשר כ-47 מיליון דולר היו אמורים כבר להיות משולמים לחברה בשנים 2006-2008, והיתרה כנגד השקעות עתידיות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה