זרח וגינקו חושפות פרטים חדשים על "גוליבר", כליף מרוקן סחורה ומפיל את המניה
**פורסם לראשונה בשעה 10:26. עדכון אחרון ב-12:50
שותפות זרח וחברת האם שלה גינקו אישרו הבוקר (ה') את הפרסום ב-Bizportal כי כבר
השותפות המוגבלת גינקו חיפושי נפט (בבעלות גינקו חיפושי נפט), אשר הינה שותפה של זרח יהש בהיתר המוקדם, התקשרה במזכר הבנות עם המכון הגיאופיסי לישראל, בקשר עם ביצוע סקר סייסמי בשטח ההיתר המוקדם ופענוחו, אשר מטרתם לאמת ולמקם מבנים המסתמנים בשטח ההיתר המוקדם.
זרח וגינקו קיבלו במשותף היתר מוקדם עם זכות קדימה בים ברשיון "גוליבר", הממוקם ברצועת החוף בין ראשון לציון לבין חיפה (עד חוף שיקמה). הרשיון מתפרס על שטח של 900 קמ"ר, אורכו למעלה מ-100 ק"מ ועומקו 7 ק"מ.
רצועת המים הרדודים, עד 10 ק"מ מהחוף, מהווה מאז שנות ה-60 של המאה הקודמת מטרה לחיפושי נפט וגז. אולם בשל העדר מיפוי סייסמי במים הרדודים בגלל חוסר ציוד מתאים לא ניתן היה לאתר מלכודות נפט וגז באזור זה. כיום כבר ישנן שיטות המאפשרות ביצוע סקרים סיסמיים מפורטים גם במים הרדודים.
עלות הסקר מוערכת בכ-20 מיליון שקל ולצורך ביצועו תופעל אניה מיוחדת היכולה לשייט במים רדודים. המכון הגיאופיסי, יהיה אחראי על תכנון וביצוע הסקר וכן על עיבוד ופיענוח של מימצאיו.
מערכת פעילה של גז ביוגני בחתך הפליו-פליסטוקוני
רמי קרמין, מנכ"ל זרח מציין כי עלות הקידוחים לאורך רצועת החוף ובמים הרדודים צפויה להערכתו להיות נמוכה יותר באופן דראמטי מאלו שנעשו במים העמוקים. מציאת מבנים בסמוך לרצועת החוף תאפשר קידוח יבשתי אלכסוני עד למרחק של כ-3000 מטר מהחוף. קידוח כזה יעלה עד כ-10 מיליון דולר לעומת כ-70 מיליון דולר במים העמוקים. כמו כן, קידוחים בים במים הרדודים ניתן לעשות באמצעות אסדות (Jack-Up) שאינן מרחפות ומקובעות לקרקעית הים בנקודת הקידוח והם זולים יותר מהקידוחים הנעשים במים העמוקים.
השותפים להיתר גוליבר ציינו בבקשה שהגישו לממונה על ענייני הנפט כי תגליות הגז הרדוד באשדוד, בשקמה ולאחרונה בקידוחי מרי בי וניר מצביעות על מערכת פעילה של גז ביוגני בחתך הפליו-פליסטוקוני. אזור המדף הפנימי כולל מספר תעלות אירוזיביות אשר עשויות להוות מטרה אם ימצאו בסקרים מלכודות שלא נצפו קודם לכן עקב העדר נתונים. התעלות העיקריות בגבולות ההיתר המבוקש הן אכזיב, קישון, עתלית, קיסריה, חדרה ונתניה.
כמו כן מצויין בבקשה כי תגליות הגז האחרונות בקידוחי תמר ודלית מלמדות על אפשרות למערכת פעילה בחתך האוליגו-מיוקני. קיימת סברה כי מקור סלעי המאגר בקידוחים אלו הוא ממזרח, ובמקרה כזה קיימת אפשרות של היווצרות מלכודות לא רק בים העמוק אלא גם לאורך קו החוף.
כליף מרוקן סחורה
בתוך כך, יחזקאל כליף המשקיע שסוחר במניות החברה מידי יום מימש בימים האחרונים מאחזקתו בזרח. כליף מכר אתמול (ד') 65 מיליון יחידות של זרח במחיר של 13 אגורות למניה בעסקה מחוץ לבורסה ו-15 מיליון מניות בשער של 12.25 אגורות באמצעות הבורסה. היקף העסקאות נאמד ב-10.28 מיליון שקלים.
במקביל, הוא ביצע רכישה תמוהה של 13 אלף מניות במחיר של 12.9 אגורות למניה, בהשקעה של 1,677 שקלים בלבד. כעת הוא מחזיק בכ-11% מהון המניות של זרח.
מכירת המניות ע"י כליף אחראיות בין היתר ליחידה במחיר המנייה בימים האחרונים, זאת למרות שלל הודעות חיוביות והמתנה לתוצאות הקידוח בצוק תמרור. כליף שאינו בעל עניין פעיל במנייה אסף לאורך תקופה של שנים את אחזקותיו גם שזרח נסחרה סביב ה-2 אגורות.