לחץ על ITGI: למרות הודעות חיוביות, המניה איבדה 20% בשבועיים
משהו לא טוב קורה במניה של חברת המדיקל איטיג'יאי (ITGI). למרות שתי הודעות חיוביות על הסכמי הפצה חדשים שפרסמה בשבועיים האחרונים, מניית החברה מתקשה להתרומם ובאותה התקופה צנחה ב-20%.
בשנה האחרונה עלתה החברה לכותרות מספר פעמים, רובם בהקשרים חיוביים, אך לא רק. ITGI, המנוהלת על ידי ישראל שרייבר, פיתחה סטנט המכוסה ברקמות הלקוחות מבעלי חיים המיועדים לשימושים רפואיים שונים כגון כלי דם. החברה כבר עברה את שלב הפיתוח ויש לה כבר מכירות ברחבי העולם, אך היא בעיקר לוטשת עיניים לשוק האמריקני.
הצניחה במחיר המניה
מרבית המשקיעים של החברה מקווים שחברת המדיקל תפרוץ לשוק האמריקני ותקבל אישור סופי ממנהל המזון והתרופות (FDA) לשיווק הסטנטים שפיתחה בשוק האמריקני, אך אישור שכזה אינו צפוי להתקבל בטווח קרוב.
אז מה גרם לצניחה במחיר המניה? הסיבה העיקרית היא המרה מסיבית של כתבי אופציות מסדרה 2 הפוקעים בעוד כשלושה שבועות. כתבי האופציות האלו, אשר נמצאים בכסף לוחצים את המניה כלפי מטה.
למרות שבשלב הזה ישנה כדאיות ברורה להמרת האופציות (בתוך הכסף), מרבית המשקיעים הפרטיים מעדיפים שלא "להיתקע עם סחורה" כיוון שאינם יכולים להמיר את כתבי האופציות שבידם למניות. מהלך שכזה דורש מהם להשקיע הון נוסף בחברה בהיקף של פי 5 מהאחזקה בכתבי האופציות והדבר אינו טריוויאלי.
מבדיקת Bizportal עולה, כי לא רק בעלי המניות הקטנים מתקשים לבצע את המרת המניות, אלא גם בעל השליטה בחברה, צבי בומס. זה, מעדיף למכור את כתבי האופציות שבידו מאשר לממש כיוון שאין באפשרותו להזרים לה הון.
בומס, אשר החזיק ב-45% מהחברה הביע לפני כחצי שנה אמון בחברה כאשר החברה הייתה שרויה במשבר ניהול שכלל חילופי מנכ"ל. בומס הכניס את היד לכיס והזרים לחברה כ-4 מיליון שקל במסגרת הנפקת זכויות שבו גייסה ITGI סכום של 8 מיליון שקל.
במסגרת הנפקת הזכויות החברה הציעה לבעלי המניות גם כתבי אופציות ממספר סוגים, ואלו הן שיוצרות את לחץ המכירות על המניה. האופציות המדוברות הן אלו מסדרה 2 הפוקעות בעוד שלושה שבועות והן בעלי מימוש של כ-51 אגורות. במידה והאופציות יומרו במלואן למניות, החברה אמורה לקבל מהמהלך עוד כ-16 מיליון שקל לקופת המזומנים.
עד כמה החברה זקוקה למזומנים ניתן להבין ממצבה הפיננסי. למרות שלחברה יש מכירות היא עדיין מפסידה וזקוקה לכסף כדי לממן את פעילותה השוטפת. בסוף הרבעון השלישי היו בקופתה של ITGI כ-6.3 מיליון שקל והיא זקוקה להון נוסף. עוד נציין, כי החברה נסחרת כיום לפי שווי של 28.8 מיליון שקלים לפני האופציות.
בעל השליטה מוכר כתבי אופציות
זאת הסיבה מדוע בחברה תלו תקוות רבות בכך ש-16 מיליון השקלים יזרמו לחברה. אך אליה וקוץ בה. כמות האופציות שהונפקה במסגרת הנפקת הזכויות הייתה מאוד גדולה באופן כזה שהמרה מלאה שלהן ידלל את בעלי המניות הקיימים בשיעור של כ-50%.
לא נראה שהמשקיעים המחזיקים כיום את האופציה מסדרה 2 מתלהבים מלהכניס את היד לכיס ולהמיר את האופציות, כאשר הם רואים שבעל השליטה אינו מזרים את ההון לחברה. בעל השליטה, שכנראה לא עומדים בידיו מספיק מקורות כספיים, או מנגד מעדיף שלא להשקיע את 7 מיליון השקלים הנוספים הדרושים, מוכר את כתבי האופציה מחוץ לבורסה.
בומס אשר קיבל במסגרת הנפקת הזכויות 13.3 מיליון כתבי אופציות מכר כבר כ-10 מיליון מתוכם לגופים בעלי הון שיש להם את האפשרות להמיר את האופציות למניות. בכך, דאג בומס להזרמה מסוימת של הון לחברה, אך מהלך זה לא שכנע את בעלי המניות ואף יצר לחץ על המניה.
מהלך זה מצידו של בומס יצר מצב על פיו הוא העדיף לדלל את חלקו בחברה מ-45% ל-31% והעיקר בכדי לדאוג לכך שהון נוסף יזרום לחברה. עם זאת, כמות האופציות הקיימת בשוק עדיין מעלה ספקות האם לבעלי המניות הקיימים פרט לבומס עומדים לבצע את ההמרה.
מבדיקת Bizportal עולה כי עד כה הומרו למניות כ-9 מיליון כתבי אופציות בלבד וכ-23 מיליון כתבי אופציות עדיין נותרו להמרה. בינתיים בעלי המניות הנוכחיים מעדיפים לשבת על הגדר ולראות האם מניית החברה תצליח לשמור על ערכה מעל רמה של 51 נקודות ותהיה כדאיות להמרה.
סטנט של ITGI
הודעות חיוביות לא עוזרות למנייה לעלות
הלחץ הגדול על המניה הוא גם אחד הסיבות מדוע מניית החברה אינה מגיבה בחיוב להסכמים עליהם דיווחה החברה בשבוע וחצי האחרונים. אתמול דיווחה החברה על הסכם הפצה בדרום קוריאה באמצעות מפיץ והעריכה, כי ההכנסות ממכירת הסטנטים יעמדו על כמיליון דולר בשנה. לכמה רגעים מניית החברה הגיבה בחיוב, אולם עליות השערים נמחקו תוך פחות מחמש דקות.
גם הודעה דומה שפרסמה החברה שבוע לפני כן על אישור שקיבלה לשיווק הסטנטים שלה בהודו זכתה להתנהגות דומה. במשך כרבע שעה מניית החברה זינקה בכ-7% אולם העליות נמחקו במהרה. כפי הנראה, המשקיעים ניצלו את העלייה הרגעית במניה כדי למכור מניות שהחזיקו (אפילו בשורט) וזאת כדי לבצע גידור מול כתבי האופציות מסדרה 2 בהם החזיקו.
הנהלת החברה מודעת למצב הזה, וקרוב לוודאי שהייתה מעדיפה לסיים את הסאגה של האופציות מסדרה 2. המצב האופטימלי מבחינתם תהיה לקבל 16 מיליון שקל מבעלי המניות הקיימים, אבל יותר מזה הם ודאי היו מעדיפים שלחץ המוכרים על המנייה יסתיים.