יותר מידי עבודה? שותפויות הגז נוטשות את רשיון "חוף"

רשיון "חוף" מתייחס לשטחים בים הגובלים בקו החוף מתל אביב בצפון ועד גבול רצועת עזה בדרום ומכסה שטח של כ-400 קמ"ר. בתוך כך, השותפות הודיעו על התחלת קידוח "צוק תמרור" בים המלח
אריאל אטיאס |

כמעט שנה וחצי אחרי שהקצתה 40% ברשיון לחיפוש גז טבעי המכונה רשיון "חוף" לשותפויות חיפושי הגז מקבוצת דלק מודיעה היום ישראמקו יהש ביחד עם אבנר ודלק קידוחים כי לא יספיקו לבצע את הקידוחים בזמן שהתנה להם הממונה על ענייני הנפט בישראל וכי הרשיון צפוי להתבטל.

רשיון "חוף" מתייחס לשטחים בים הגובלים בקו החוף מתל אביב בצפון ועד גבול רצועת עזה בדרום ומכסה שטח של כ-400 קמ"ר. הרשיון (346 /"חוף") ניתן לישראמקו ב-14 בפברואר לתקופה של 3 שנים. לאחר מכן העבירה 40% מזכויותיה באותו רשיון לשותפויות - דלק קידוחים יהש, אבנר יהש (20% לכל אחת) - כנגד השתתפותן בעלויות הכרוכות במיזם.

בתנאי הרשיון נקבעה תכנית עבודה הכוללת ביצוע סקר סייסמי לאורך החוף ופענוחו במועד המוקדם ביותר האפשרי ביצוע סקר סייסמי ימי והגשת דוח לממונה לא יאוחר מיום ה-15 באוגוסט 2008 והתחלת ביצוע קידוח (ביבשה אלכסוני למטרה ימית) לא יאוחר מה-15 באוגוסט 2009.

בתוך כך, השותפויות מחזיקות כבר בסקר סייסמי דו מימדי שבוצע בעבר על ידי גורמים שלישיים שהחזיקו בשטחי הרשיון, כך שנותר בידיהם רק להתחיל ביצוע קידוח יבשתי אלכסוני מחוף הים בראשל"צ למטרה בים - דבר שעד כה לא ביצעו.

על פי ההערכות שפורסמו בעבר, אם תימצא תגלית בתחומי רשיון "חוף", תהא זו תגלית בסדר גודל קטן (כ- 1.5 BCM), בייחוד אם משווים לתגליות "תמר" ו"דלית" שלא משאירות לשותפויות זמן רב להשקיע במאגרים קטנים.

היום, כאמור, הודיע להן הממונה על ענייני הנפט, כי לא עמדו בתוכנית העבודה שברישיון ולכן אם לא יבוצע הקידוח תוך 60 יום ממועד מכתבו, יבוטל הרישיון (זאת בהתאם לסעיף 55 לחוק הנפט).

בהמשך לכך פרסמו השותפויות לבורסה הודעה משותפת בה נאמר, כי "להערכת המפעילה, לא ניתן יהיה לבצע קידוח כאמור בתוך פרק הזמן האמור".

מחזיקות ברשיון הן ישראמקו יהש (30.00%), ישראמקו אינק. (20.00%), דלק קידוחים (19.50%), אבנר חיפושי נפט (19.50%), חנ"ל ים המלח (5.00%) ונפטא חיפושים( 5.00%).

בתוך כך, בהודעה נפרדת הודיעו השותפות (אבנר, דלק קידוחים וזרח יהש) בקידוח הנפט "צוק תמרור 4" בים המלח כי החלה עבודת הקדיחה. נציין, כי הקידוח מתוכנן להיקדח למטרות נפט בעומק של כ- 2,000 מטר, בתקציב של כ- 4.5 מיליון דולר ועשוי להמשך כחודשיים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה