אחרי דוחות החברה לישראל: בכלל פיננסים מורידים המלצה, "החשש שלנו מתמקד דווקא בכיל"
החברה לישראל פרסמה הבוקר (ה') את תוצאותיה לרבעון השלישי בהן הציגה הפסד של 11 מיליון דולר, לעומת רווחי עתק ברבעון המקביל אשתקד. רוב הפגיעה נבעה מהמשך ההידרדרות במצבה של חברת הספנות צים וכמו כן, מצבה של כיל היה גרוע יותר מהמצב אשתקד, למרות שטוב יותר ביחס לרבעונים הקודמים השנה.
"הסיכון במנייה גדל", כותב בתחילת הסקירה העדכנית, יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים ברוקראז', כאשר הוא מוריד את המלצתו למנייה ל"תשואת שוק" ונוקב במחיר יעד של 3,000 שקלים למניה - נמוך ב-3.4% ממחיר הבסיס שלה הבוקר.
בהתייחסות לחברת הספנות, המהווה החדשה היחידה בדוחות החברה לישראל, כותב בן זאב כי היא "ממשיכה להתמודד עם הסביבה העסקית המאתגרת". צים דיווחה על ירידה של 31% בכמות המכולות ברבעון ועוד 31% צניחה במחיר הממוצע - מה ששלח אותה לרשום הפסד עתק של 208 מיליון דולר ברבעון.
החשש מתמקד דווקא בכיל
עם זאת, בכלל פיננסים מעבירים היום פוקוס מצים ועוברים דווקא לכיל (
"החשש שלנו מתמקד דווקא בכיל", כותב בן זאב ותומך בערכות רביבו, כי המניה יקרה - נסחרת במכפיל 15 על התחזית ל 2010. "מחיר המניה מגלם אופטימיות של המשקיעים לגבי עתידה של תעשיית הדשנים ב-2010. אופטימיות, לה אנו מתקשים למצוא ביסוס במציאות הריאלית".
"השנים הקרובות יתאפיינו בעודף היצע בשוק האשלג על רקע האצת פיתוח של היצרנים במכרות הקיימים. הלקוחות הגדולים לא מחכים ליצרנים (נחישות בסין ובברזיל לפתח יכולת ייצור עצמית לאשלג). החקלאים נלחמים לקצץ עלויות והאשלג הוא מועמד אידיאלי לכך", טוען בן זאב וחוזר על הערכות בית ההשקעות כי כסף ספקולטיבי שנכנס לסחורות ולנגזרותיהן על רקע חולשת הדולר בעולם הוא זה ששולח את מניות הדשנים לעליות.
תמחור אטרקטיבי - לאו דווקא
מניית החברה לישראל נסחרת אומנם בדיסקאונט של כ-26% על החזקותיה במודל NAV סחיר. אך כיוון שבכלל חוששים ממניית כיל הם משקללים במודל את מחיר היעד שלהם לחברת הדשנים (42 שקלים למניה) מה שמשאיר דיסקאונט של 6% בלבד לחברה לישראל.