מוכרים חשמל: אורמת וסאנדיי יקימו מתקני אנרגיה בישראל בהשקעה של כ-720 מ' ש'
חברת אורמת נכנסת לפעילות מסחרית בתחום האנרגיה הסולארית בישראל: החברה, הנמצאת בשליטת משפחת ברוניצקי, חתמה על הסכם להקמת מיזם משותף עם חברת סאנדיי אנרג'י הישראלית לפיו יפתחו, יקימו ויפעילו מערכות סולאריות בישראל בהיקף כולל של 36 מגה-וואט.
תחת ההסכם, סאנדיי ואורמת יפתחו, יקימו ויתפעלו מערכות להפקת חשמל באמצעות אנרגיה סולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית.
במסגרת שיתוף הפעולה, תעביר סאנדיי לתאגידים משותפים שיוקמו ואשר בהם לאורמת תהיה שליטה ובעלות של 70% ולסאנדיי 30%, את זכויותיה לקרקעות ואו גגות הדרושים להקמת פרויקטים לייצור חשמל סולרי בהספק כולל של 36 מגה-וואט. אורמת וסאנדיי יפעלו על פי חלקם היחסי בהסכם כקבלן מבצע והמתפעל של המתקנים אשר יוקמו בהתאם לחוזי EPC ספציפיים שיחתמו בין הצדדים עבור כל מתקן שיוקם.
חברת סאנדיי הינה חברה פרטית המתמחה בהקמת מתקנים בתחום האנרגיה הסולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית. החברה הייתה אחראית להקמת התקרה המיוחדת במפעל החדש של אורמת ביבנה המקורה בפאנלים סולאריים בהיקף ייצור של 50 קילו-ואט. מדובר במערכת שהותקנה על 15 דונם מגגות אורמת המהווה את "הגג הסולארי הגדול במזרח התיכון".
החברות מסרו, כי ההון הנדרש להקמת מערכות האנרגיה הסולאריות לייצור 36 מגה-וואט מוערך בכ-195 מיליון דולר (720 מיליון שקלים). החשמל שייוצר ממתקנים אלה יימכר לחברת החשמל לישראל במסגרת חוזים ארוכי טווח (20 שנה). בהתבסס על התעריפים הצפויים והכפופים עדיין לאישור רשות החשמל הציבורית, ההכנסות השנתיות הצפויות לכשיושלמו המתקנים, יעמדו על כ-110 מיליון שקלים (כ-30 מליון דולר). ההשקעה תמומן במימון פרויקטאלי טיפוסי (Non-Recourse) שכולל מרכיב חוב של כ-80% .
במטרה לקדם שימוש בטכנולוגיות ירוקות, מסבסד משרד התשתיות ייצור חשמל על בסיס תאים פוטו-וולטאים הנטענים על ידי אור השמש ואשר מתחברים לרשת החשמל הקיימת. במסגרת התכנית, מחייבת ממשלת ישראל את חברת החשמל לרכוש מהצרכנים חשמל המופק באמצעות אנרגית שמש במחיר הגבוה פי 4 מהמחיר שחברת חשמל מוכרת את החשמל לצרכנים זאת למשך 20 שנה.
"פעילותה המסחרית של אורמת בתחום האנרגיה הסולארית היא נדבך נוסף באסטרטגיה של אורמת להעמיק מובילות בתחום האנרגיה המתחדשת", אמר יהודה ברוניצקי, יו"ר הדירקטוריון ומנהל הטכנולוגיה הראשי של אורמת. "אנו רואים בשיתוף פעולה זה הזדמנות עסקית אטרקטיבית שמונעת מהירידה במחירי התאים הפוטו- וולטאים והגידול בהיצע והן מהתעריפים הצפויים לחשמל סולארי בישראל."