מדד מנהלי הרכש נסוג קלות: "תהליך ההתאוששות רחוק מכלל מיצוי"

המדד ירד לרמה של 52.2% לעומת 56.0% בחודש אוגוסט. רכיבי היצוא והתעסוקה המשיכו לעלות
אריאל אטיאס |

חלה נסיגה בהתרחבות התעשייה בישראל במהלך חודש ספטמבר, אך ציפיות השוק ממשיכות להצביע על התרחבות בפעילות היצרנית. כך עולה ממדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש שהתפרסם היום (ד').

המדד ירד לרמה של 52.2% לעומת 56.0% בחודש אוגוסט. למרות הירידה, זהו החודש הרביעי ברציפות שהמדד גבוה מרמת ה-50% - רמה המצביעה על ציפיות להתרחבות. רכיבי היצוא והתעסוקה המשיכו לעלות, בעוד שרכיבי הייצור והביקושים המקומיים ירדו אך עדיין מצביעים על מגמת התרחבות.

מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק ג'יי.פי מורגן, נותר ללא שינוי החודש ברמה של 53.0%. זהו החודש השני ברציפות בו נמצא המדד הגלובלי במגמת התרחבות ובמרבית המדינות המשתקללות בחישוב, המדד עבר את רמת ה- 50% או היה קרוב אליה.

רכיב התעסוקה במדד העולמי ממשיך אומנם להצביע על ירידה, אך החודש נרשמה התמתנות נוספת במגמה. הירידה בתעסוקה מצביעה על כך שהצמיחה טרם התבססה, והיא נשענת על גידול בפריון.

"בישראל בולט לחיוב רכיב התעסוקה שרשם עלייה חדה ונמצא זה החודש השני ברציפות מעל רמת ה-50%", אומרים כלכלני בנק הפועלים. "המדד אמנם מצביע על התרחבות בפעילות אך הוא נמוך במידה ניכרת מהרמות הגבוהות בהן היה בשנת 2007 לפני המשבר, דבר המצביע על כך שתהליך ההתאוששות רחוק מכלל מיצוי".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה