הניסיון השני הצליח: איטונג מוחקת את תשלובת ח. אלוני מהבורסה
אסטרטגיית מחיקת חברות הבנות מהבורסה של ישי דוידי נמשכת. הבוקר דיווחה חברת איטונג, שבשליטת קרן פימי, כי הצעת הרכש שהגישה למניות חברה הבת, תשלובת ח. אלוני, התקבלה.
הצעתה של איטונג לרכוש כ-2.39 מיליון מניות המהוות כ-10% מהון המניות של התשלובת תמורת 5.82 מיליון שקל, אומנם התקבלה חלקית - בשיעור של 6.73%. אך, איטונג תנצל את התנאי לביצוע מכירה כפויה שהתקיים בהצעה (היענות של 5% מבעלי כלל המניות) ותרכוש גם את יתר המניות במחיר של 2.44 שקלים למנייה.
טרם ההצעה, החזיקה איטונג 88.7% מהון המניות, ועוד 1.27% מוחזקות בידי שיש אלוני, חברה בת של אלוני. לפני כשנתיים גם ניסתה איטונג למחוק את אלוני מהבורסה, אך נכשלה.
הצעת הרכש לתשלובת ח. אלוני, העוסקת ביצור ושיווק של מרצפות ומדרגות וביבוא ושיווק מוצרי שיש, קרמיקה וכלים סניטריים, הייתה במחיר הנמוך ב-8.3% משער הבסיס של המניה בעת ההצעה.
עם זאת, בדומה ליתר החברות שמחקה קרן פימי בשנתיים האחרונות מהבורסה גם מניית תשלובת אלוני נמנית עם רשימת המניות דלי הסחירות אשר נסחרות פעמיים ביום. בנוסף, המניה נמצאת בשימור, והיא עשויה להימחק מהמסחר כליל בינואר הקרוב בין כה וכה.
תשלובת אלוני סיימה את הרבעון השני של השנה עם ירידה במכירות שהסתכמו ב-42.1 מיליון שקל ועם הפסד נקי של 965 אלף שקל. החברה ייצרה במהלך הרבעון תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת בסך 7.47 מיליון שקל נטו. שווי השוק של אלוני לפיו תירכש אלוני הינו כ-58 מיליון שקלים.
כאמור, אלוני אינה החברה הראשונה מבית פימיאור, שותפות מוגבלת הנמצאת בבעלותה של קרן פימי, הנמחקת מהבורסה. הקרן מחקה בשנה שעברה את חברת איטונג עצמה מהבורסה וכמו כן, את חברת הבת, נירלט.