סקר חדש של סוכנות AP: האמריקנים מספקים תחזית פסימית ומפנים אצבע מאשימה
שנה לאחר שוול סטריט עמדה על סף התהום, שבעה מתוך עשרה אמריקנים לא מאמינים כי ממשל אובמה ביצע מספיק צעדים כדי למנוע משבר נוסף בתעשיית הפיננסים, כך עולה מסקר חדש שנערך ע"י סוכנות הידיעות AP.
אחוז גבוה יותר של כ-80% מדרג את מצבה של הכלכלה האמריקנית כחלשה ורוב הנסקרים חוששים לגבי יכולתם לסגור את החודש. התחזית הפסימית מאתגרת את נשיא ארה"ב ברק אובמה הפועל בימים אלה לצייר את סקטור הפיננסים כיציב ובטוח, אך מסתדרת עם הלחצים אותם הוא מפעיל על הקונגרס - להדק את הרגולציה על הבנקים.
הסנטימנט של הציבור מאתגר גם את האלמנטים המרכזיים באג'נדה של ממשל אובמה. מחצית מהנשאלים אמרו, כי הפחתת הגרעון צריכה להיות בעדיפות לאומית גבוהה יותר מהגדלת ההוצאה על שירותי הבריאות, החינוך ואנרגיה חילופית.
"אני מכיר הרבה אנשים שאין להם ביטוח בריאות ובאמת לא יכולים להרשות לעצמם אחד", אמרה ג'ודי פורקי, סבתא בת 57 ממוריסטאון טנסי. אך היא הוסיפה: "הכלכלה כל כך גרועה. שמעת את הביטוי "להוציא את הדם מהלפת"? - זה מה קורה עכשיו".
רק אחד מתוך חמישה אנשים אמר שאובמה אשם במיתון. 54% מהנשאלים מכוונים אצבע מאשימה לכיוון הנשיא לשעבר ג'ורג בוש ו-19% טוענים כי האשמה היא בנשיא הקודם, ביל קלינטון.
עם זאת, ללא ספק, האשמים הגדולים הם מוסדות הפיננסים - 79% מהנסקרים אמרו שהבנקים והמלווים שנתנו הלוואות מסוכנות אחראיים לרוב האשמה. 68% טוענים כי הממשלה הפדראלית לא ביצעה את תפקידה כראוי כרגולטור על הבנקים ו-65% מאשימים את הלווים שלקחו הלוואות אשר מראש לא יכלו לעמוד בהן.
בנימה יותר אופטימית, 17% מהנשאלים בסקר של AP אמרו שהזרמת הכספים המאסיבית של הממשל האמריקני עזרה לשפר את הכלכלה, עלייה של 0.1% בהשוואה לסקר שבוצע ביולי. עם זאת, כמעט 6 מתוך 10 אנשים, אמרו שהם לא בטוחים שחבילת ההצלה בסך 787 מיליארד דולר בסופו של דבר, תעשה טוב לכלכלה.