רמי לוי והספקולנטים: "שחקנים בשוק עובדים על המניה כחלק מאסטרטגיה"
מניית רמי לוי רשמה בחודשים האחרונים מהלך עליות אדיר של כ-60% וזאת אל מול מהלך עליות של כ-20% במדד ת"א-75 בתקופה המקבילה. אתמול, לאחר 3 ימים של עליות חדות, צללה המניה בשיעור של 8.4%, זאת ברקע לפרסום ב-Bizportal לפיו
לא מעט גבות הורמו בהקשר של הנפילה במניית רמי לוי אתמול, הגם שבשוק העריכו שצריך להגיע תיקון למהלך העליות האדיר שביצעה המניה. בתוך כך, מבדיקה שערך Bizportal עולה כי מניית רמי לוי "מככבת" ברשימת המניות עליהן מבצעים שחקנים גדולים שורטים.
לפי הפרסום האחרון של הבורסה, יתרות השורט על מניית רמי לוי טיפסו ל-13.3 מיליון שקלים וזו כרגע המניה במקום השלישי במדד ת"א-75 במחינת כמות יתרות השורט. לפניה יש את מניית הבינלאומי 5 ואת מניית מנורה.
מניית רמי לוי עצמה איננה לבד בעניין הזה, קיימת גם האופציה על רמי לוי (רמי לוי אפ 1) שיחד עם המניה מאפשרת לסוחרים המתוחכמים לייצר אסטרטגיית מסחר בין 2 הניירות הללו. זו אחת הסיבות למחזורי המסחר הגדולים שמציגות המניה והאופציה. מנית רמי לוי נסחרת בחודש האחרון במחזור יומי של 15.7 מיליון שקלים (ב-17 בגודלו במדד ת"א-100) והאופציה נסחרת במחזור יומי ממוצע של קצת למעלה ממיליון שקלים (וכפול מכך בשבוע האחרון). בתוך כך נציין כי מחיר המימוש של האופציה הוא 51 שקלים, כלומר היא נסחרת עמוק מאוד בתוך הכסף.
זיו פניני, מנהל חדר המסחר במגדל שוקי הון התייחס בשיחה עם Bizportal להתנהלות מניית רמי לוי והאופציה על המניה ואמר כי "אין ספק שיש פעילות ערה של ספקולנטים סביב הנייר ואותם ספקולנטים נחלקים למספר קבוצות עיקריות ומתווספים למשקיעים "המסורתיים" בנייר".
לדבריו של פניני, הקבוצה הראשונה היא של ספקולנטים שקונים או מוכרים בחסר את המניה ונכנסים תמיד לנכסים בסטיית תקן גבוהה אחרי עליות מרשימות כשהם מאמינים בהמשך העליות או בתיקון אגרסיבי והם רוצים להיות במשחק, עצם העליה הגדולה ,סטיית התקן הגבוהה והסחירות הטובה מושכות אותם, כל אלו מושכים אותם לנייר."
"הקבוצה השניה היא של 'ארבטרז'רי ריבית', כלומר שחקנים שממירים תדיר אחזקות בין המניה לאופציה בדר"כ לונג אופציה ושורט מניה. כשיש הפרשי מחיר בין האופציה למניה, שם הם עושים את הרווח. שחקנים אלו מגדילים את הנזילות בשוק, מקטינים את מרווחי הביד-אסק ואפילו מקבלים כבונוס אופציית PUT בחינם מחוץ לכסף".
"הקבוצה השלישית היא של 'ארבטרז סטיה', אלה השחקנים היותר מתוחכמים, ואת עיקר אחזקותהם הם בצעו כשהאופציה היתה קרובה יותר לכסף (לפני מספר חודשים), שחקנים אלו רוצים לנצל את מרכיב האופציה הזול והם יכולים לבצע זאת ב 3 אסטרטגיות:
- האופטימיים קונים את אופ ה CALL הזולה ומחכים לעליות. - הפסימיים קונים את אופציית ה- call ,מוכרים בחסר את המניה (הופכים את האופציה בעצם לאופ PUT ע"י משוואת PCP) ומחכים לירדות חדות (תיקון) במניה . ע"י כך הם מרוויחים על ירידת המניה ומפסידים סכומים נמוכים יותר (ההולכים ופוחתים) על אופ ה CALL. - שחקני התנודה: קונים את אופציית ה-CALL, מוכרים חצי מניה (מניה אחת על שתי אופציות) ומקבלים את האוכף כמעט בחינם. במצב הזה אם יעלה הם ירוויחו מעודף האופציות בלונג ואם יירד ירויחו מהשורט במניה."
בשורה התחתונה, אומר פניני כי "דברים מהסוג הזה קרו גם בניירות אחרים דוגמת טאואר רק לאחרונה. ברגע שמשהו מכניס ספקולנטים, זה מנפח את המסחר ומגדיל את התנודתיות אבל זה לא אומר דבר לגבי הכיוון בנייר. ההסטוריה מלמדת כי התנהגות שכזו נגמרת בדר"כ בכל ענות חלושה והדוגמאות לכך הן ההתנהגות של אפריקה בימי השיא שלה או מניות ההי-טק בשנת 2000. עם זאת, זה לא קורה בדיוק כאשר כולם מצפים לכך, באפריקה ראינו התנהגות שכזאת והמניה המשיכה לעלות עוד חודשים ארוכים (ב-2007), בנפט גם כן ראינו התנהגות כזו והוא המשיך לעלות וכולם יודעים איך זה נגמר אבל זה כמובן לא אומר שזה יהיה הסיפור גם במקרה של רמי לוי".
גרף מניית רמי לוי מתחילת השנה: