המגמה היומית התהפכה: הדולר סגר בעלייה מינורית מול השקל

כלכלני פועלים: "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם"
שרות Bizportal |

הדולר סגר שבוע של היחלשות מול השקל, חרף העלייה המינורית היום. בעולם נחלש הדולר היום ואתמול על רקע האופטימיות להתאוששות כלכלית, זאת נתמכה בתוצאות טובות מהתחזיות של הבנקים בוול סטריט.

הדולר הספיק עוד במהלך יום המסחר להיחלש למול השקל, אך סיים את היום בעלייה מינורית של 0.051% ושערו היציג נקבע על 3.904 שקלים. מנגד, האירו דווקא נחלש מול השקל ב-0.256% ושערו היציג נקבע על 5.5041 שקלים.

ברקע להיחלשות של הדולר היום ואתמול בעולם עומדים הפרסומים כי הביקושים לנכסים אמריקנים נחלשו בחודש מאי, בעוד המשקיעים מכרו איגרות חוב ממשלתיות. המכירות של ניירות ערך אמריקנים לטווח ארוך עלו ל-19.8 מיליארד דולר בחודש מאי, בהשוואה ל-11.5 מיליארד דולר בחודש שעבר, כך הכריז משרד האוצר האמריקני אתמול.

מנגד, המכירות נטו של איגרות חוב ממשלתיות הסתכמו ב-22.6 מיליארד דולר, הכמות המשמעותית ביותר מאז הנפקות של 25.8 מיליארד דולר בחודש נובמבר.

הסיכום השבועי בזירת המט"ח

הדולר נחלש השבוע בשיעור חד מול השקל, במקביל להתפתחות המסחר מול רוב המטבעות בשוק המט"ח הבינלאומי. במהלך המסחר ירד שער הדולר היציג והתקרב לרמה של 3.9 שקל, אך ביום חמישי, לאחר קביעת השער היציג, הדולר המשיך לרדת אל מתחת לרמת תמיכה זו.

ב-22.5 ירד שער הדולר היציג מתחת לרמת 4 שקל, לראשונה השנה ומאז הוא נסחר בטווח הצר של 4-3.9 שקל, למעט נגיעות זמניות בודדות. השקל נחלש השבוע בחדות מול הדולר הקנדי והאוסטרלי וזאת בעקבות התחזקותם מול הדולר בעולם, בשל חידוש המסחר בריביות.

להערכת הכלכלנים בבנק הפועלים, השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את רכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל והפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את העודף בחשבון השוטף וכלכלה יציבה יחסית בישראל.

בהסתכלות על שוק המט"ח הבינלאומי יש להתמקד בגורמים הבאים הדולר נחלש השבוע מול רוב המטבעות בשוק המט"ח הבינלאומי, למעט מול היין היפאני, על רקע עליות השערים שנרשמו השבוע בוול סטריט, בעקבות פתיחה חיובית מהצפוי של עונת הדוחות הכספיים לרבעון השני בארה"ב.

בנוסף, פרסום נתונים כלכליים גבוהים מהצפוי חיזקו את התקוות כי כלכלת ארה"ב נמצאת בתוואי יציב של התאוששות. הבשורות הטובות עוררו שוב את התיאבון לסיכון והקטינו את האטרקטיביות של הדולר כמטבע מקלט. השבוע פורסם, כי היקף המכירות הקמעונאיות לחודש יוני, גדל בשיעור חד מהצפוי של 0.6%, לעומת ציפיות לעלייה בשיעור של 0.4%, וזאת בעיקר בשל קפיצה גדולה במכירות כלי רכב.

הליש"ט התחזקה השבוע מול הדולר, במקביל להיחלשותו של האחרון מול רוב המטבעות העיקריים, אך בשיעור מתון יחסית. הליש"ט התחזקה בעקבות פרסום נתונים כלכליים חיוביים בבריטניה, שעוררו את ההערכות כי ההידרדרות הכלכלית נעצרת.

מנגד, נתוני מדד המחירים לצרכן חיזקו את הציפיות להמשך המדיניות המוניטארית המרחיבה בבריטניה, ובעקבות זאת נבלמה מגמת ההתחזקות של הליש"ט.

לאור האמור לעיל, אנו ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי כולל בעיקר דולר, אירו וליש"ט, בעקבות הצפי לירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה