אסטרטגיית השקעה: בפסגות ממליצים להגדיל חשיפה לכור ולהקטין לדסק"ש

האנליסטים לימור גרובר ונעם פינקו טוענים כי בעוד הדיסקאונט הסחיר במניית דסק"ש כמעט ונסגר הדיסקאונט הכלכלי במניית כור נותר גבוה
אריאל אטיאס |

מניות כור וחברת האם דיסקונט השקעות, מבית אידיבי של נוחי דנקנר, הינן מן העולות הבולטות בשוק המניות מתחילת השנה, אך האנליסטים לימור גרובר ונעם פינקו ממחלקת מחקר של פסגות טוענים, כי למרות שהזינוקים סגרו כמעט את הדיסקאונט הסחיר במניית דסק"ש, הדיסקאונט הכלכלי נותר גבוה וזאת כתוצאה מהדיסקאונט בו נסחרת מניית כור. לאור זאת, הם ממליצים להגדיל חשיפה לכור על חשבון הקטנת חשיפה בדסק"ש.

שתי המניות נהנו מאוד מהצלחת ההשקעה בקרדיט סוויס שבשילוב עם אפקט המינוף הובילה לעלייה של 190% במניית דסק"ש ושל כ- 152% במניית כור שעדיין נסחרת בדיסקאונט סחיר של 40% ודיסקאונט כלכלי של כ-55%.

"אם בעבר דרשנו דיסקאונט גבוה בכור בשל אי הוודאות הטמונה בהשקעתה בקרדיט סוויס, היום למעשה תיק ההשקעות של כור נראה יציב וסולידי יותר", כותבים האנליסטים. "כיום איננו רואים הצדקה לדיסקאונט סחיר כה גבוה בכור. בנוסף, אנו מצפים לדיבידנד משמעותי עם פרסום דוחות הרבעון השני".

אפסייד של 51.35% במניית כור

המאזן של כור כולל השקעה במכתשים אגן בשווי שוק של כ-3.4 מיליארד שקל, השקעה בקרדיט סוויס בשווי שוק של כ-2.6 מיליארד שקל, השקעה בקרפור בשווי שוק של כ-300 מיליון שקל וומזומנים בהיקף של כ-2.5-3 מיליארד שקל (58-70% משווי השוק של החברה).

בהמשך לכך, בוחרים בבית ההשקעות לעלות המלצה לכור לתשואת יתר במחיר יעד של 140 שקל, גבוה ב-51.35% ממחיר הבסיס של המנייה היום, ומתפנים להסתכל על דסק"ש.

"בתקופה זו אנו לא מרגישים כי דיסקאונט סחיר של 11% הינו עמוק מספיק על מנת להצדיק המלצת תשואת יתר למניית דסק"ש. אומנם לדסק"ש תיק השקעות מגוון ודפנסיבי יחסית (עיקר השווי מגיע מתחומי הקמעונאות, התקשורת וחומרי הדברה), אך ברמות התמחור הנוכחיות אנו לא רואים העדפה לאחזקה בדסק"ש על פני החברות הבנות", הם כותבים.

גרובר ופינקו צופים, כי דסק"ש תמשיך לחלק דיבידנדים ככל הנראה גם בהמשך השנה, אך שתשואת הדיבידנד תהיה נמוכה מזו של כור ומחליטים להוריד לדסק"ש המלצה לתשואת שוק במחיר יעד של 99 שקל.

"סלקום מהווה כ-43% מתיק ההשקעות של דסק"ש" מסבירים האנליסטים "לכן בהתחשב בכך שבתקופה האחרונה התנהגות מניית כור (ובעיקר קרדיט סוויס) היא זו שקבעה את כיוון מניית דסק"ש קשה להעריך האם תופעה זו תוכל להימשך, על רקע העובדה שסלקום היא האחזקה המהותית של דסק"ש".

נזכיר, כי הבוקר דיווחה כור על הגדלת החזקתה בקרדיט סוויס. כור חזרה לרכוש ממניות הבנק השוויצרי קרדיט סוויס לאחר מספר פעמים בהן הקטינה את החזקתה בבנק השוויצרי. לאחרונה רכשה החברה כ-6.9 מיליון מניות נוספות של קרדיט סוויס והגדילה את החזקתה בחברה ל-1.28%. לכתבה המורחבת על -

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה