פולישק בדרך להסדר עם בעלי החוב? האג"חים מזנקים ב-12%

תחת ההסדר המוצע פולישק מוכנה לשלם סך במזומן של כ-7.8 מיליון שקל, בגין קרן וריבית שהייתה צריכה להתקבל בחודש פברואר, ולפרוש את היתרה לאג"ח להמרה עד 2021
אריאל אטיאס |

חברת פולישק תעשיות פלסטיקה, מקיבוץ ניר יצחק, שנקלעה בשנה האחרונה לקשיים ולאי עמידה בהתחייבותה לבעלי אגרות החוב, פרסמה הבוקר (ג') הצעת הסדר למחזיקי האג"ח שגובש יחד עם הבנקים ונציגות בעלי האג"ח.

תחת ההסדר המוצע פולישק מוכנה לשלם סך במזומן של כ-7.8 מיליון שקל, בגין קרן וריבית שהייתה צריכה להתקבל בחודש פברואר, בנוסף לכ-2 מיליון שקל שכבר שילמה מתוך סך של כ-16 מיליון שקל (פולישק אגח א). יתרת הסכום בגין ריבית וקרן חודש פברואר תצטרף ליתרת הסדרה ותקבל לוח סילוקין חדש. כמו כן, האג"ח החדש יהיה ניתן להמרה.

כאמור, הנהלת פולישק הגיעה להסדר יחד עם הבנקים המשמשים כמלווים בנקאיים וכנושים - הפועלים, לאומי, דיסקונט, מזרחי-טפחות והבנק הבינלאומי. מדובר בחמישה בנקים המחזיקים ב-5 פיקדונות בסך כולל של כ-70 מיליון שקל.

גורמים בשוק המכירים מקרוב את ההסדר המוצע ואת מצב החברה, אמרו ל-Bizportal, כי מדובר בחברה הנמצאת כיום במצב פיננסי מאוד קשה כאשר אין בראשותה כסף לשלם קרן ולא ריבית. וכמו כן, בשנתיים הקרובות לא צפוי להיכנס כסף חדש לחברה, במידה ולא יכנס שותף.

עם זאת, מדובר בנושא מאוד רגיש עצם זה שמדובר בקיבוץ עני באזור עוטף עזה המעסיק כ-150 עובדים. "זאת אחת הסיבות שהבנקים הסכימו לוותר", אמר גורם מקורב. "לחברה יש זכות קיום, היא מצליחה לייצר תזרים חיובי ולא להפסיד כסף מפעילות שוטפת. מדובר בחברה בעלת טכנולוגיות מתקדמות. הסיבה לכשל הייתה ללא ספק ניהול כושל בכלל ושל מלאים ותזרים בפרט".

התשלום במזומן

בעלי השליטה בחברה, יכניסו יד לכיס ויזרימו סך של 813,252 שקל עבור תשלום מזומן של קרן וריבית שהייתה אמורה להיות משולמת בחודש פברואר. כמו כן, הם ממירים 5 מיליון שקל הלוואות בעלים למניות ועוד 2 מיליון שקל לצורך תשלום עתידי של הריבית זאת במקביל למתן ערבות לתשלום הריבית בשלוש השנים הקרובות.

סך של 1.5 מיליון שקל נוספים יועברו מתוך כספים שהחברה צפויה לקבלם כפיצוי בגין מבצע "עופרת יצוקה". יתרה בסך של 5.5 מיליון שקל תוזרם ע"י הבנקים.

הכספיים יהיו צמודים למדד המחירים ותצורף לה ריבית שנתית בשיעור של 3.8%, החל מיום 26 בפברואר ועד למועד התשלום בפועל. כמו כן, היא תשועבד בשעבוד קבוע בדרגה ראשונה וללא הגבלה בסכום לטובת כל הבנקים ובחלוקה לפי יחס העברת הסכומים.

יתרת הכספים יוחלפו באגרות חוב מתוקנות אשר תונפקנה. קרן אגרות החוב המתוקנות תהא בסך כולל של 45.27 מיליון שקל והיא תיפרע ב-10 תשלומים שנתיים שווים בין 2012-2021, כאשר החברה תקבל גרייס של 3 שנים ממועד ביצוע ההסדר.

בעבור הגרייס, קיבלה החברה הגבלות על דמי הניהול המשולמים ועל חלוקת דיבידנדים. כל עסקה של צדדים קשורים תאושר ע"י אסיפת האג"ח.

תחת ההסדר החדש תעלה הריבית על הקרן מ-3.8% לשנה ל-5% ב-4 השנים הראשונות ולאחר מכן ל-7% ב-9 השנים שלאחריהן (כולל). החברה תהיה רשאית, בכפוף לקבלת אישור הבנקים, בכתב ומראש, לפרוע בפירעון מוקדם את קרן אגרות החוב המתוקנות, או חלקה, ללא תשלום קנס, וזאת אך ורק החל משנת 2015.

בהסדר החדש הכניסו הבנקים מגבלה האוסרת להעביר את השליטה בחברה, זאת למרות שאם ממירים את כל הסדרה למניות מדובר ב-40% מהחברה, כאשר קבוץ ניר יצחק מחזיק 47.74%.

בעלי האג"ח יצביעו בנוגע להסדר ביום ה', ה-18 ביוני 2009.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה