אסיה צועדת קדימה: הנפט דוחף את מניות הסחורות, והפיננסים ממשיכות לטפס
המניות הנסחרות באסיה מטפסות הבוקר (ד') בפעם הראשונה מזה שלושה ימים, בהובלת חברות הסחורות והפיננסים, לאחר שהנפט חצה את ה-70 דולר לחבית ומחירי המתכות עלו.
"המשקיעים מתמקדים על האפשרות שהכלכלה מתאוששת מהתקופה הגרועה ביותר שעברה עליה", אמר לבלומברג יושיהירו איטו, אסטרטג שוק בכיר בטוקיו המנהל כ-7.7 מיליארד דולר. "הסנטימנט המשופר מביא לכך שהשוק מצליח להתאושש במהירות".
מדד ה-MSCI אסיה פסיפיק מטפס ב-1.4% בטוקיו, אחרי יומיים של ירידות בהן איבד 1.2%. ביפן, הניקיי 225 מטפס ב-1.74%. בהונג קונג, ההאנג סנג מוסיף 1.95%. בסין, מדד שנחאי עולה ב-0.45%. בדרום קוריאה, הקוספי מוסיף 2.3%.
מחירי הנפט טיפסו אמש בכ-2.8% למחיר של 70.01 דולר לחבית, הרמה הגבוהה ביותר מאז ה-4 בנובמבר. מדד 6 המתכות המובילות זינק בכ-3.8% בלונדון, הקפיצה החדה ביותר מאז ה-1 ביוני.
נתונים מיפן, סין ועד אוסטרליה
מספר נתוני מאקרו חשובים פורסמו הבוקר ביבשת. בסין, מדד המחירים לצרכן ירד ב-1.4% בהשוואה לשנה שעברה, בעוד מדד המחירים ליצרן באותו החודש נפל ב-7.2%, ע"פ נתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הנתונים היו צפויים ועמדו בתחזיות מריל לינץ'.
ביפן, מדד מוביל להשקעות החברות הציג ירידה חדה מהצפוי, בעוד מדד המחירים הסיטונאים הצביע על נפילה-גדולה-מהצפוי, והצביע על כך שהלחץ על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם נותר בעינו. ההזמנות המכונות החדשות נפלו בשיעור מותאם עונתית של 5.4% באפריל בהשוואה למארס, הודיע משרד המסחר הבוקר. מדובר בירידה חדה מצפי האנליסטים לעלייה של 0.8%.
בדיווח נפרד, הודיע הבנק המרכזי של יפן, כי מדד המחירים ליצרן ירד ב-5.4% במאי, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הירידה הייתה החדה ביותר ב-22 שנה וגדולה מצפי האנליסטים לנסיגה של 5.1% במחירים.
באוסטרליה פורסם הבוקר מדד סנטימנט הצרכנים של ווסטפק ומכון מלבורן. המדד הצביע על עלייה של 12.7% ביוני מחודש מאי לרמה של 100.1 נקודות. מדובר בפעם הראשונה שהמדד חצה את רף ה-100 נקודות מאז ינואר 2008, דבר המשקף כי האופטימיות גוברת על הפסימיות.
החוזים העתידיים על ה-S&P 500 עולים בשעה זו בכ-0.1%. אתמול, רוב המניות בניו יורק טיפסו והרימו את המדד ב-0.4% כאשר העלאת תחזית לרבעון השני ע"י טקסס אינסטרומנטס תרמה לאווירה בקרב חברות הטכנולוגיה.