צים מבטלת חכירת 6 אוניות: תשלם פיצוי של כ-29 מיליון דולר למספנה

בהודעה ששיגרה החברה לבורסה נאמר כי "מספר התפתחויות שליליות, הממשיכות להתעצם בתקופה הנוכחית, ובהן בין היתר היצע אניות גבוה ביחס לביקוש מתון", הביאו לקבלת ההחלטה
קובי ישעיהו |

על רקע ההדרדרות בשוק הספנות הבינלאומי בשנתיים האחרונות בעקבות קריסת הסחר העולמי מדווחת היום (ה') החברה לישראל, בעלת השליטה בחברת צים, כי צים מעוניינת לבטל את הסכמי החכירה של 6 אוניות שהתייבה לרכוש לחברת "עופר ספנות".

בהודעה ששיגרה החברה לבורסה נאמר כי "מספר התפתחויות שליליות, הממשיכות להתעצם בתקופה הנוכחית, ובהן בין היתר היצע אניות גבוה ביחס לביקוש מתון", הביאו לקבלת ההחלטה.

"הימשכות התנאים הקשים בשוק הספנות הבינלאומי משפיעים באופן שלילי על צים, ובין היתר על התוצאות העסקיות שלה, עמידתה באמות המידה הפיננסיות ועל יכולת הגיוס כמו גם על תנאי המימון שלה. כחלק מכך, צים נקטה ונוקטת בצעדים שונים אשר נועדו להתמודד עם השינויים במצב השוק, לרבות החזרת אוניות חכורות לבעליהן".

עוד נאמר בהודעה כי ביטול הסכמי החכירה היה מחייב את צים על פי הנהוג בענף הספנות לשלם לבעלי האניות (עופר ספנות) את דמי החכירה בגין 6 האוניות לכל תקופת החכירה, בהפחתת דמי התפעול. כלומר, סכום כולל של כ-289 מיליון דולר.

"לאחר משא ומתן שהתקיים בין הצדדים, התגבשו הסכמות במסגרתן נאותה עופר ספנות לבוא לקראתה של צים. כדי להפחית את הנזק לצים, ולבקשת צים, פנתה עופר ספנות למספנה על כוונתה לבטל את ההסכמים לבניית 6 האוניות, וזאת בהמשך למשא ומתן שנערך עם המספנה הבונה את 6 האניות, שבסופו נעתרה המספנה להעמיד את דמי הביטול על סך של 17.5% בלבד ממחיר רכישתן של 6 האוניות. דהיינו, סכום דמי הביטול עומד על סך כולל של כ-38.6 מיליון דולר".

לפי ההסדר צים תשלם 75% מסכום דמי הביטול, כלומר כ- 28.9 מיליון דולר ועופר ספנות תשלם 25% מדמי הביטול, כ-9.6 מיליון דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה