כלכלני לאומי אופטימים: "הסנטימנט החיובי צפוי להימשך בטווח הקצר"

על שוק האג"ח הקונצרני ציינו כלכלני חטיבת המחקר בבנק: "בתקופה הקרובה צפוי גל הנפקות של חברות גדולות ויציבות. על כן אנו ממליצים להמתין ולנצל את רמת תשואות גבוהה יותר אשר בדרך כלל ניתן להשיג בהנפקה"
נועם הוד |

כלכלני חטיבת המחקר של בנק לאומי התייחסו בסקירתם השבועית לאירועים הבולטים בשוק המניות המקומי ובשוק האג"ח הקונצרני בשבוע המסחר המקוצר.

שוק המניות המקומי התאפיין השבוע במגמה חיובית, על רקע עליות השערים שנרשמו מעבר לים במהלך החג. ביטוי לעוצמת העליות נתנה ה"פתיחה אנגלית" עם תחילת המסחר ביום שני. בדומה לחו"ל את עליות השערים הובילו מניות המגזר הפיננסי, אך דווקא ענף הנדל"ן בלט במיוחד.

"הסנטימנט החיובי צפוי להימשך בטווח הקצר", סוברים כלכלני הבנק ויחד עם זאת מציינים כי "בשל התמונה המאקרו-כלכלית העגומה רמת הסיכון הכרוכה בהשקעה במניות גבוהה".

כאמור, ענף הנדל"ן בלט השבוע באופן מיוחד, כאשר לעליות במניית אפריקה ישראל הייתה השפעה מכרעת. החברה הבת "אפריקה נכסים" הודיעה בערב החג כי הושלמה מכירת קניון רמת אביב וקניון סביונים על פי שווי כולל של כ-1.7 מיליארד שקלים. "עסקה זו צפויה להניב לה תזרים מזומנים של כ-800 מיליון שקלים, אשר ככל הנראה יועברו לפחות בחלקם לחברה האם", כך מעריכים כלכלני לאומי.

בימים אלה, ליכולת המימוש של נכסים במחיר דומה ואף גבוה מרישומם בספרים נותנים המשקיעים משקל רב, דבר שהביא את המנייה להשלים זינוק של כ-64% מתחילת השבוע וכ-183% מתחילת השנה. כלכלני הבנק מדגישים כי "עליות השערים החדות מהוות אך תיקון קל לירידות החדות אותן ספגה המניה מאז פרוץ המשבר".

להערכת כלכלני חטיבת המחקר בבנק: "המיתון במשק צפוי להימשך בעת הקרובה. יחד עם זאת, שווי השוק של חברות לא מעטות רחוק משוויין הכלכלי, וחלק מן הפגיעה הצפויה גלום כבר במחיריהן. תוכנית החילוץ האמריקאית עשויה לתמוך ביציאה מהמשבר, אך טומנת בחובה סיכון רב".

בלאומי חוזרים ומדגישים כי "לקוח בעל אופק השקעה ארוך טווח (מספר שנים), יוכל למצוא גם כיום ניירות ערך במחירים מעניינים. מנגד, בשל רמת הסיכון הגבוהה, אין השוק מתאים ללקוח שונא סיכון או לזה שיידרש לכספו בטווח הקצר".

נזכיר כי בסיכום שבועי רשמו מרבית המדדים המובילים עליות שערים. מדדי המעו"ף ות"א 75 רשמו עליות של כ-4.9% וכ-7.2% בהתאמה, ומדדי הבנקים והנדל"ן 15 עלו בכ-9.2% וכ-14.4% בהתאמה.

שוק האג"ח הקונצרני: בתקופה הקרובה צפוי גל הנפקות של חברות גדולות ויציבות

האפיק הקונצרני נסחר השבוע במגמה חיובית והפוכה לזו שנרשמה באפיק הממשלתי. מגמה זו נבעה בין היתר מהעליות הנאות שנרשמו באפיק המנייתי והמשך פרסומם של תשקיפי מדף ע"י חברות מובילות במשק, אשר איגרותיהן מדורגות ברובן בדירוגי השקעה גבוהים יחסית. על חברות אלו נמנות בין היתר קבוצת אידיבי, מבני תעשייה, כלכלית ירושלים, אבגול וקרדן ישראל.

בלאומי ציינו כי הצפי להנפקות נוספות של אגרות חוב גורם בדר"כ ללחץ שלילי באלו הנסחרות בשוק. עם זאת, נוכח העובדה כי מספר החברות אשר ביכולתן כיום לגייס הון מהציבור במחיר נוח יחסית גדל משמעותית, נהנו איגרותיהן של חברות אלו דווקא מעליות שערים.

כמו כן, מציינים כלכלני הבנק: "נראה כי הירידה ברמת החשש בקרב המשקיעים בשבועות האחרונים הובילה לחיפוש תשואה עודפת על פני תשואתן הנמוכה של אגרות החוב הממשלתיות".

לסיכום אומרים בלאומי: "בתקופה הקרובה ימשיך המסחר באפיק הקונצרני להתנהל במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים שתושפע בעיקר מהמשך ההתפתחויות בשווקים בעולם וממצבן הפיננסי של החברות המנפיקות ויכולת הגיוס שלהן".

"לפיכך, אנו מעריכים כי בחברות המאופיינות ברמת מינוף גבוהה הסיכון עדיין גבוה. לכן אחזקה באגרות אלו אינה מתאימה כיום ללקוחות סולידיים וללקוחות שיידרשו לכספם בטווח הקצר".

נציין עוד כי בתקופה הקרובה צפוי גל הנפקות של חברות גדולות ויציבות במשק, על כן אומרים כלכלני לאומי: "אנו ממליצים למשקיעים המעוניינים בהשקעה בחברות אלו להמתין ולנצל את רמת תשואות גבוהה יותר אשר בדרך כלל ניתן להשיג בהנפקה".

נציין כי בסיכום שבועי עלו מדדי התל בונד 20 והתל בונד 40 בשיעורים של כ- 2.0% וכ- 2.6% בהתאמה. פערי התשואות בין אגרות החוב המרכיבות את המדדים לאגרות דומות ממשלתיות עומדים בדומה לשבוע שעבר על כ- 2.6% וכ- 5.3%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה