שינוי מגמה? בחודש מארס לא חל גידול במדד הסיכון המשולב
סימנים חיוביים עולים ממדד הסיכון המשולב של BdiCoface? בחודש מארס עמד הסיכון העסקי של המשק על רמה של 6.25, ללא שינוי לעומת חודש פברואר אך עלייה חדה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. לפיכך מציינים כלכלני הפירמה כי מסתמנת בלימה במדד הסיכון של המשק הישראלי.
כ-20% מהחברות והעסקים שנבדקו על ידי כלכלני הקבוצה דורגו ברמת סיכון מעל הממוצע (דירוגי סיכון 7 ו-8), ללא שינוי בהשוואה לחודש הקודם בו דורגו גם כן כ- 20% מהחברות ברמות סיכון אלו. לחברות ועסקים אלה בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבון או חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על שיקים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד.
"רמת הקשיים של חברות ועסקים אלו, היא גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות", אומרים כלכלני BdiCoface.
בחודש מארס חלה עלייה בשיעור החברות המדורגות ברמת הסיכון הממוצעת (דירוג סיכון 5 עד 6) לעומת החודש הקודם: כ-51% מהחברות דורגו ברמת סיכון ממוצעת (לעומת 49% בחודש הקודם).
ענף תעשיית הכימיקלים שוב מוביל את רשימת הענפים החזקים והבטוחים. סיכונו העסקי של הענף עלה החודש ועמד על רמת סיכון של 4.96, בהשוואה ל-5.29 בחודש קודם. ענף תעשיית קוסמטיקה, פרמצבטיקה ודטרגנטים הגיע למקום השני ברשימת הענפים החזקים והבטוחים ביותר. סיכונו העסקי של הענף עמד החודש על רמת סיכון של 5.43. ענף תעשיית הנייר והקרטון הגיע החודש למקום השלישי, ורמת הסיכון בענף, עמדה החודש על 5.82. הטבה בסיכונו העסקי של ענף שירותי תקשורת העומד החודש על 5.85 (לעומת 6.06 בחודש הקודם).
במקום הראשון בדירוג הענפים החלשים והמסוכנים, הגיע החודש ענף המסעדות ובתי הקפה. דירוגו העסקי של הענף עמד החודש על 7.30. ענף שירותי הובלות הגיע החודש אל המקום השני ברשימת הענפים המסוכנים ביותר וסיכונו העסקי עמד על 7.06 ללא שינוי לעומת חודש פברואר (7.06). למקום השלישי בדירוג הענפים החלשים והמסוכנים הגיע ענף הבנייה, עם רמת סיכון של של 6.87. למקום הרביעי הגיע ענף התיירות ובתי המלון עם רמת סיכון שעמדה על 6.82 החודש, הטבה ביחס לחודש הקודם (7.04).