פורום מנהלי ההסדרים הפנסיוניים: "הבנקים לא יוכלו לתת ייעוץ פנסיוני איכותי לשכירים"
הממונה על שוק ההון, ביטוח וחסכון, ידין ענתבי, הודיע הבוקר, כי החליט
לדברי מאיר אוזן יו"ר פורום מנהלי ההסדרים הפנסיונים באיגוד לשכות המסחר ויו"ר קבוצת שקל: "לבנקים אין מה להציע לשכירים בעיקר בחברות וארגונים וזאת משום שהבנקים אינם מקצועיים מספיק ואין להם מספיק ידע וניסיון הן בתחום המיסוי והן בתחום הפנסיוני, בנוסף לבנקים אין את פתרונות המחשוב המתאימים לצורך ניהול וחישוב הפרשות לקרנות פנסיה, פוליסות ביטוח מתקופות שונות וקופות גמל במקביל". לדברי אוזן בנוסף לכך, "בניגוד למנהלי ההסדרים המלווים את העובדים שנים ארוכות, לבנקים אין זיכרון ארוך טווח המכיר את העובד ואת עברו התעסוקתי ותוכניותיו הפנסיוניות בעבר וכך אין ביכולתו של פקיד הבנק לתכנן טוב יותר את עתידו של העובד".
"הסיבה שבהטיה נאסר על הבנקים הגדולים להיכנס לתחום הייעוץ הפנסיוני לשכירים עד היום נותרה בעינה והיא החשש של הכנסת והממונה על שוק ההון מכך שהבנקים עלולים לעשות שימוש לרעה בכוחם תוך הפעלת לחץ על מעסיק ואילוצו לצרף את כל עובדיו לטיפול פנסיוני בבנק למשל תמורת-תנאי האשראי הנדרשים לו ולא מתוך בחירה חופשית של העובד".
לטענת יוני קופרמן יו"ר ועדת פיקוח על הבנקים בפורום מנהלי ההסדרים הפנסיונים ומנכ"ל קבוצת תמורה פנסיה ופיננסים, בשבוע שעבר פנו הבנקים למפקח על הביטוח ובקשו לדחות את ההחלה של נספח ההנמקה שאומר שיש לנמק ולמסור ללקוח בעת פתיחה או שינוי תוכנית פנסיונית מידע מפורט על תוכניתו.
קופרמן מסביר כי, לטענת הבנקים הם לא ערוכים להציג מסמך הנמקה בטרם נקבע פרוטוקול דיווח אחיד. קופרמן מוסיף, "הבנקים עצמם מודעים לכך שאין ביכולתם לתת טיפול בהסדרים פנסיונים ובודאי שלא לשכירים אשר הטיפול בהם מורכב הרבה יותר מטיפול בעצמאים ואשר בנוסף מצריך יכולת תפעולית (כגון פגישה עם עובד בהעסקתו או בעזיבתו, יצירת ממשק שוטף עם המעסיק ועוד) ולראיה הבנקים לא יצרו בכלל פגישות פנסיוניות עם שכירים בפריפריה".