שיקום חירייה יוצא לדרך: בהר הפסולת יבוצעו עבודות בהיקף 50 מיליון שקלים

מנכ"ל הפארק: "מדובר בפרויקט לאומי ירוק, שבנוסף גם יספק תעסוקה למאות אנשים"
איריס בר טל |

בהר הפסולת חירייה, יחלו בקרוב עבודות השיקום, שהיקפן מוערך בכ-50 מיליון שקלים. מתכנני הפארק ציינו כי הקמת הפארק ושיקומו נעשית ברובה על ידי שימוש בפסולת בניין ממוחזרת, וכי הוא יספק תעסוקה למאות אנשים.

המתחם שזכה לשם פארק אריאל שרון, משתרע על שטח של כ-8,000 דונם בלב מטרופולין גוש דן, ובשבועות הקרובים יחלו בו עבודות הפיתוח. בתחילה יתמקדו העבודות בשיקום הר הפסולת חירייה. החברה הממשלתית שהוקמה לפני כשנה וחצי תחל בקרוב במשימה, לאחר שהסדירה את מעמדה המשפטי וחתמה על הסכמים עם כל הגורמים הנוגעים לפארק ורשויות ממשלתיות כמו משרד האוצר ומינהל מקרקעי ישראל.

בשלב הראשון, החברה פרסמה מספר מכרזים וביניהם מכרז להסדרת הניקוז של מי הגשמים לנחלים המקיפים את ההר כדי למנוע קריסת מדרונות ההר כפי שאירע בחורף 97'. מכרז נוסף שמוציאה החברה הוא להקמת קירות פלדה שייטמנו בעומק שבעה מטרים בקרקע ויימנעו קריסת המדרון שפונה לכביש 4.

עבודות אלו יאפשרו בהמשך יצירת דרכי גישה נוחות ונקודות תצפית על כל גוש דן. פרויקט נוסף יכלול את תאורת ההר באופן שיאפשר בהמשך ביקורים גם בשעות הלילה. "מטרת שיקום הר הפסולת היא לאפשר לציבור הרחב גישה חופשית לפסגת ההר. בימים אלו אנו עושים מאמצים כבירים לשקם את ההר על ידי שימוש בפסולת בניין ממוחזרת. מדי יום מגיעים לפארק המיחזור כ-2,000 טון פסולת בניין שכעת ממחוזרת למטרות ייצוב מדרונות הר הפסולת. אין ספק שמדובר בפרויקט לאומי ירוק. בנוסף, הפרויקטים הללו יאפשרו תעסוקה למאות אנשים", ציין דני שטרנברג, מנכ"ל הפארק .

תכנון פארק אריאל שרון מבוצע על ידי צוות מתכננים בינלאומיים, בראשות האדריכל פיטר לאץ מגרמניה ואדריכלית לורה סטאר (שהייתה משך שנים המתכננת של סנטרל פארק בניו יורק) יחד עם צוות אדריכלים ישראלים, מוריה סקלי וברוידא מעוז. הליך התכנון ילווה במעורבות ציבורית של כל הרשויות והקהילות המעוניינות לקחת חלק בתהליך קבלת החלטות על אופי פיתוח וניהול הפארק .

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה