אמנת מס חדשה בין ישראל לדנמרק: 10% מיסוי על דיבידנדים ופטור ממס לקרנות פנסיה

פרידה ישראלי, הממונה על הכנסות המדינה (בפועל) במשרד האוצר, אמרה "אנו צופים כי בקרוב יושלם מהלך דומה עם אנגליה וגרמניה, עמן התקיים כבר סבב ראשון של דיונים"
אריאל אטיאס |

במסגרת מדיניות משרד האוצר להסרת חסמי מיסוי הפוגעים בסחר הבינלאומי ובהשקעות בישראל, הושלם לפני מספר ימים הליך החתימה בראשי תיבות של אמנה חדשה למניעת כפל מס בין ישראל לדנמרק, שהינה החברה בארגון ה-OECD.

אמנה למניעת כפל-מס היא הסכם בין שתי מדינות המשקף את הסכמתן, בין היתר, בדבר חלוקת זכויות המיסוי לגבי סוגים שונים של הכנסה.

הממונה על הכנסות המדינה (בפועל) במשרד האוצר, פרידה ישראלי, אמרה כי "אמנה זו היא צעד ראשון במסגרת מהלך ייזום שלנו לתיקון אמנות ישנות עם מדינות ה-OECD במטרה ליצור תשתית נוחה לפעילות סחר, שירותים והשקעות הדדיות. אנו צופים כי בקרוב יושלם מהלך דומה עם אנגליה וגרמניה, עמן התקיים כבר סבב ראשון של דיונים".

במסגרת האמנה החדשה, המבוססת על מודל ה- OECD, נקבע פטור ממס לתושבים זרים על רווח הון ותמלוגים. לגבי דיבידנדים, נקבע מיסוי של 10% במדינת המקור ופטור ממס לקרנות פנסיה ולחברה המחזיקה 10% ומעלה בחברה המשלמת. לגבי ריבית, נקבע מיסוי של 5% במדינת המקור ופטור ממס לקרנות פנסיה ולריבית על אג"ח קונצרניות נסחרות.

המטרה המוצהרת של אמנה למניעת כפל מס היא לגרום לכך שנישומים לא ישלמו כפל מס על אותה הכנסה. בסיטואציה של עסקאות בינלאומיות, עלול להיווצר מצב של כפל-מס, אם יותר ממדינה אחת תממש את זכותה להטיל מס על אותה ההכנסה מכוח זיקתה לאותה הכנסה. מדובר למעשה באמצעי שיתוף פעולה מובהק בתחום המס בין מדינות המקבל משמעות מיוחדת בעידן של גלובליזציה ופריסה גלובלית של עסקים.

בראש המשלחת הישראלית לדיונים עמדה עו"ד טליה דולן-גדיש, היועצת המשפטית למינהל הכנסות המדינה, והשתתפו בהם רו"ח ועו"ד אופיר לוי וכן רו"ח עוז חלבי, רו"ח יועד פרנקל ועו"ד נועם קוט מרשות המסים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה