הירידות התחזקו בסיום: מניית כיל נפלה 6%, מדד המעו"ף ירד 1.7%
המדדים בבורסה בתל אביב שוב סגרו את יום המסחר בירידות שערים. המסחר התנהל היום בתנודתיות כאשר עד לשעה 13:30 נרשמו ירידות קלות, לאחר מכן נרשמו עליות של עד 0.6% אך פתיחה שלילית בוול סטריט העבירה את המדדים בתל אביב לירידות שהלכו והתחזקו בדקות המסחר האחרונות.
מניית כיל ריכזה היום עניין ורשמה ירידות שערים חדות
מניית בנק לאומי המשיכה להיסחר תחת לחץ מכירות. מניית הבנק הגדול במדינה (לפי שווי שוק) נסחרת כעת בירידות של עד 3.5%. "יש פה שני גופים גדולים שמחפשים למכור ולצאת מהנייר ומהצד השני פשוט אין קונים", כך אמר הבוקר יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים.
גיל סידנר, אנליסט מישיר בית השקעות מוסר כי: "מניית בנק לאומי ממשיכה לסבול מסנטימנט שלילי גם היום נוכח הערכות של מימוש מניות הבנק המוחזקות ע"י קרנות ההשקעה גבריאל וסרברוס. שער היורו מול השקל ממשיך להתחזק במקביל למגמתו בעולם ומשלים עליה של כ-6% מתחילת החודש נוכח הערכות שמגמת הורדת הריבית בגוש היורו תיעצר בשלב זה."
בשוק המט"ח: הדולר זינק היום בשיעור של 2.7% מול המטבע הישראלי ונסחר סביב שער של 3.83 שקלים. בתגובה, רושמות מניות הטכנולוגיה הישראליות עליות שערים נאות, לאחר שדולר גבוה יותר מחזק את ערך המכירות של החברות מעבר לים.
משרד האוצר פרסם אתמול (א') את נתוני הגמל הרשמיים עבור חודש נובמבר מהם עולה, כי הקופות רשמו תשואה שלילית ממוצעת בשיעור של 2.12%. כמו כן, חלה עלייה בהיקף המשיכות מענף הגמל, כאשר בחודש נובמבר נמשכו מהענף 3.9 מיליארד שקל, עלייה של 37% לעומת היקף המשיכות בחודש אוקטובר. נציין, כי התשואה השלילית המצטברת הממוצעת מתחילת השנה מגיעה כבר ל-17.83% והיקף הנכסים בענף עמד בסוף נובמבר על כ-220 מיליארד שקל, אחרי שמתחילת השנה נמשכו 25.78 מיליארד שקל מהקופות.
המפקח על הביטוח, ידין ענתבי, הנחה היום (ב') את חברת שערי ריבית לפרסם הוראת שעה המאפשרת לגופים מוסדיים לקבוע בעצמם את שוויים ואת אופן שיערוך נכסים לא סחירים אשר יירכשו על ידם. ההוראה תחול על גופים מוסדיים המנהלים נכסים בהיקף של 12 מיליארד שקל לפחות בהם קיימת ועדת אשראי פעילה. מטרת ההוראה, היא לגרום לגופים מוסדיים להלוות כספים, במקרה בו הם נמנעים מכך עקב שיערוך נכסים המתבסס על פרמיית סיכון של השוק הסחיר, שלעיתים גבוהה בהרבה מתנאי העסקה הספציפית.
מדדים: מדד ת"א 25 ירד 1.73% לרמה של 661 נקודות ומדד ת"א 75 איבד 0.80% . מדד הנדל"ן סגר בירידה של 0.75% לאחר שאתמול איבד 8%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.1 מיליארד שקלים.
מניות במרכז
מניית טבע רכיזה היום את מחזור המסחר הגבוה בבורסה ורשמה עלייה של 2.3% ,זאת בניגוד למגמה הכללית. מחר צפויה החברה להשלים את רכישת ענקית התרופות האמריקנית באר.
מניות הבנקים המשיכו לרכז עניין, זאת בהובלת לאומי. מניית הבנק הגדול בישראל איבדו 3.94%. המנייה נסחרת השבוע תחת לחץ לאחר שאחד מבעלי העניין בבנק עזרא מרקין הודיע ביום שישי על סגירת קרן הגידור שייסד, גבריאל קפיטל, בעקבות הפסדים מהונאת ה-50 מיליארד דולר של ברנרד מאדוף.
חברת בריטיש ישראל, שבשליטת ליאו נוי, אישרה היום כי היא מנהלת מו"מ עם אפריקה נכסים מקבוצת אפריקת ישראל, שבשליטת לב לבייב, בנוגע לרכישת 73.4% מזכויותיה בקניון רמת אביב, אך מציינת כי טרם גובשו הסכמות שניתן לדווח עליהן.
מניית כור נסחרה בירידות שערים. היום הוא התאריך האחרון בו בעלי המניות של כור, יוכלו לנצל זכויותיהם לרכוש ממניות החברה. כור, חברה בת של דיסקונט השקעות ואי.די.בי של נוחי דנקנר, הציעה לפני כחודש לבעלי מניותיה זכויות לרכישת מניותיה. בתוך כך, דסק"ש רכשה במהלך המסחר ביום חמישי כ-4 מיליון זכויות לרכישת ממניותיה של כור תמורת כ-48 מיליון שקל. החברה צפויה להשקיע עוד 53 מיליון שקלים לצורך .
כאמור, הלחץ על מניית כיל נמשך בעקבות הדיווח על הפרויקט של הסינים. בהודעה נפרדת, אמרה החברה היום, כי "בשל מגבלות אחסון פועלת כיל דשנים על מנת להתאים את כמויות הייצור (של דשני פוספט) בהתאם לביקושים" בכך הצטרפה כיל ליצרניות הדשנים ברחבי העולם הפועלות בחודשים האחרונים בכל הכוח המנסים להתאים את התפוקה לביקושים. "גם ביתר המגזרים מתאימה כיל את היקפי הייצור לביקושים בעולם", היא הוסיפה.
מניית כן פייט ביופרמה מזנקת לאחר שהחברה הודיעה היום כי חתמה על הסכם עם חברת קוואנג דונג הקוריאנית (kwang dong pharmaceutical co). על פי ההסכם תשלם החברה הקוריאנית לכן-פייט סכום כולל של עד 1.5 מיליון דולר, שישולם בהתאם לעמידתה של כן-פייט באבני דרך שנקבעו בין הצדדים. בנוסף, תהיה כן-פייט זכאית בעתיד לקבלת תמלוגים שנתיים ממכירות החברה הקוריאנית של תרופת ה-cf-101 בקוריאה. כמו כן, סוכם בין הצדדים כי החברה הקוריאנית תרכוש 1% ממניות כן-פייט לפי מחיר המשקף פרמיה של 50% מעל למחיר המניה בבורסה.