ה-G20 רוצים לקחת חלק גדול יותר בפתירת המשבר, אך עדיין לא מכריזים על צעדים

דומיניק שטראוס-קאהן, ראש קרן המטבע הבינלאומית: שחבילת התמריצים של ממשלת סין, הינה "חדשות טובות" לכלכלה הגלובלית
אריאל אטיאס |

בכירי ה-G20 הסכימו אמש (א') שהמדינות המפותחות צריכות לשחק תפקיד גדול יותר בהתמודדות עם המשבר הפיננסי והכלכלי אך לא הגיעו לשום קונצנזוס בנוגע לדרך בה ישיגו את המטרה.

ברמה יותר מוחשית, דומיניק שטראוס-קאהן, ראש קרן המטבע הבינלאומית, אמר שהצמיחה בשנה הבאה תגיע מהשווקים המתפתחים ושחבילת התמריצים של ממשלת סין, שהוכרזה אתמול, הייתה "חדשות טובות" שיסייעו לכלכלה הגלובלית לצאת ממשבר הפיננסים.

ה-G20 הינה קבוצת 19 הכלכלות הגדולות בעולם בתוספת האיחוד האירופאי (EU). מדובר ב-20 הכלכלות הכי חשובות והמשפיעות ביותר בעולם. ביחד, כלכלות ה-G20 אחראיות ל-90% מהתוצר המקומי הגולמי של העולם, 80% מהסחר העולמי (כולל בתוכו את הסחר הפנימי באיחוד האירופאי) ושני שלישים מהאוכלוסייה בעולם.

דיוויד מקורמיק, תת שר האוצר האמריקני אמר שארצות הברית מודה בכך ש"חלק גדול ממה שקרה התרחש בארה"ב ואנחנו מכירים באחראיות שלנו ובצורך שאנו ניקח את ההובלה" בפתירת המשבר הזה.

הוא אמר שיש צורך לביצוע מספר רפורמות שישפיעו על "המבנה הרגולטורי, יפחיתו את הסיכון הניהולי, ויטפלו בחלק של הישויות הפיננסיות שלא מופיעות במאזני החברות והתפקיד של סוכנויות הדירוג.

הפגישה בסאו פאולו הייתה פגישת הכנה לקראת פסגת מנהיגי ה-G20 בוושינגטון שתתרחש ביום ראשון הבא. למרות זאת, בסיום הפגישה בברזיל לא נחתם שום הסכם על הדרך בה צריכים המדינות המפותחות להתמודד בעיצוב-מחדש של המוסדות הפיננסים בעולם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה