בלעדי

פיטורים בג'יגה ספייס: חברת ההיי-טק חותכת 60% מכוח העבודה בישראל

כך נודע הערב ל-Bizportal ממקורות המקורבים לחברה. מחר צפויה החברה לקיים שיחות עם העובדים
אריאל אטיאס |

חברת הטכנולוגיה הישראלית ג'יגה ספייס (GigaSpace), העוסקת בייצור ושיווק תוכנות תשתית בטכנולוגיית הגריד (Grid), מתכוונת לפטר כ-60% מכוח העבודה שלה בישראל, כך נודע הערב ל-Bizportal מאנשים המקורבים לחברה.

ג'יגה ספייס שהוקמה בשנת 2000 הינה חברה פרטית המעסיקה כ-100 עובדים בישראל, בלוס אנג'לס, סן פרנסיסקו ולונדון. מטה החברה ממוקם בהרצלייה פיתוח.

החברה נפגעה קשה ממשבר האשראי העולמי שבמרכזו נמצאות פירמות הפיננסים הגדולות בעולם, בעוד לקוחותיה העיקריים הינם 6 מתוך 10 בנקי ההשקעות הגדולים בעולם, בורסות מובילות, ספקי נתונים, קרנות גידור, בנקים קמעונאים ועוד.

ממידע שהגיע היום ל-Bizportal עולה, כי החברה צפויה לערוך החל ממחר שיחות עם עובדיה שם תודיע להם על פיטוריהם. מדובר בפיטוריהם של כ-40 עובדים, כ-57% מסך 70 המועסקים בישראל.

ג'יגה ספייס שמנוהלת כיום ע"י ירון בנבנישתי, הוקמה ע"י סמנכ"ל הטכנולוגיות נתי שלום ויוסי גל-און בשנת 2000 במימון חברת פורמולה ויז'ן טכנולוגיות שהשקיעה בה מיליוני דולרים. האחרונה מחזיקה כיום בכ-21% מהחברה שותפה בבעלות על החברה עם קרנות הון הסיכון BRM ואינטל קפיטל. שותפה נוספת הינה חברת השקעות אמריקנית FTVentures שרכשה בסוף 2006 כ-21% מחברת התוכנה מפורמולה, בתמורה לכ-11.27 מיליון דולר.

המערכת של ג'יגה ספייס מבוססת על טכנולוגיית הגריד (Grid) - המחשוב המבוזר, או השריג – ומאפשרת שיתוף של רכיב הזיכרון בין מחשבים שונים בארגון. אצל ג'יגה ספייס אין מדובר בזיכרון מרכזי משותף אלא בזיכרון מבוזר, שכל חלק ממנו מותקן על כל מחשב בנפרד, אך יכול לשמש את כולם.

משתמשי הגריד רואים את רשת האינטרנט כמחשב וירטואלי גדול אחד, כפי שאנו רואים את האינטרנט דרך הדפדפן, כישות לוגית אחת. הגריד מאחד את המשאבים ברשת לישות אחת, כך שניתן לנצל את המשאבים בסביבה הטרוגנית, על פי דרישה. הגריד מאפשר לנצל ביעילות רבה משאבים קיימים, שמנוצלים ברובם בכ-10% בלבד מכוח המחשוב הפוטנציאלי שלהם. התוצאה היא עבודה מהירה יותר, אמינות גבוהה יותר של המערכת וחיסכון כספי.

רק לפני שבוע בדיוק דורגה ג'יגה ספייס במקום השלישי בתחרות ה-Fast 50, שקיימה פירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte בריטמן אלמגור זהר לדירוג חברות הטכנולוגיה הצומחות ביותר, עם שיעור צמיחה של 4,294%. תחרות ה-Fast 50 נוסדה בעמק הסיליקון בקליפורניה בשנת 1995 ובישראל היא מתקיימת זו השנה התשיעית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה