רצף העליות בדולר נקטע: נחלש ב-1.4% מול השקל, בשוק ממתינים לפישר

נגיד הבנק המרכזי צפוי להפחית היום בשעה 18:30 את הריבית בשיעור של 0.5%. האירו סגר ברמה של 4.76 שקל
אריאל אטיאס |

לאחר 9 ימי מסחר בהם התחזק הדולר מול השקל, נקטע היום הרצף והמטבע האמריקני סגר בירידה של 1.4%. קטיעת הקצף לא באה בשל תיקון במסחר באירו-דולר, שכן בשעה זו נחלש האירו בשיעור של 0.73% מול הדולר ונסחר ברמה של 1.24% ונסחר ברמתו הנמוכה מאז אפריל 2004.

נגיד בנק ישראל הפרופ' סטנלי פישר צפוי להכריז היום על הורדת הריבית בישראל בשיעור של כ-0.5% כך שתעמוד על רמה של 3.25%, כך ע"פ קונצנזוס תחזיות הכלכלנים. לפני כשבועיים, בהחלטת ריבית מפתיעה ולא מתוזמנת, הוריד פישר את הריבית בישראל בשיעור של 0.5%. רוב הכלכלנים מסתמכים על הנתונים השלילים והידרדרות המצב בשוקי ההון מאז החלטת הריבית באמצע החודש בישיבה של מן המניין להורדת הריבית.

ביום רביעי הקרוב יעבור הפוקוס לפדרל ריזרב האמריקני שם גם צפויה הורדת ריבית חדה בשיעור של 0.5%, כך ע"פ הסוחרים בחוזים העתידיים על ריבית ה'פד' וקונצנזוס תחזיות הכלכלנים. במידה והריבית אכן תופחת בשיעור של 0.5% מדובר ברמה הנמוכה בה שהתה הריבית מאז ה-25 ביוני 2003 ורק הפעם השנייה מאז 1958.

מחדר המסחר של אי-טריידר נמסר הבוקר, כי הם רואים המשך דולר חזק. "תנועות הון זר למדינה נעצרו כמעת לגמרי אולם החוצה הן עדיין ממשיכות. כמעט ואין כניסת הון זר לנדל"ן, להון סיכון ולהשקעות בנכסים מקומיים הן מוחשיים והן פיננסים כפי שהיה בעבר. כבר איננו עדים למימושי רווחי חברות הי-טק בחו"ל – רכישות ומימוש אופציות עובדים. היצוא נמוך מהיבוא. בנק ישראל ממשיך לרכוש דולרים וכך ימשיך ויעשה עד סוף השנה לפחות. סיבות רבות שישמרו על דולר חזק. במידה וגורמים אלו ייעלמו אז נשוב לראות שקל חזק. כרגע האופק אינו מבשר שינוי מגמה".

"חשוב לציין כי שחקנים רבים בשוק – לקוחות אמיתיים, בנקים מקומיים וזרים, גופים מוסדיים וספקולנטים – הצטיידו בדולרים רבים לאחר הודעת בנק ישראל כי ירכוש כל יום בממוצע כ-100 מ' דולר. שחקנים אלו ינצלו את הרמות הגבוהות למימוש רווחים וימכרו את המטבע האמריקני – תופעה לה אנו עדים בשבועות האחרונים. פעולות אלו יביאו מפעם לפעם להחלשות הדולר, אולם כפי שאמרנו המגמה כיום ברורה ואנו נראה את הדולר ממשיך ומאמיר", הם הוסיפו.

באוסטרליה התערבו היום במסחר, זה יום שני ברציפות, לאחר שהדולר האוסטרלי צנח לרמה של 60.57 דולר אמריקני, הרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2003. המטבע נגע בשיא של 25 שנים ב-16 ביולי.

הבוקר, קמו סוחרי המט"ח בחדרי העסקות, וראו את היין היפני מזנק בכ- 7.83% ואת הדולר האוסטרלי צונח בכ-7.35%. שני המטבעות נסחרים בשיא ובשפל בהתאמה מול המטבע הישראלי, לאחר שהמשבר הפיננסי הפוקד את שוקי העולם גרם למשקיעים שהלוו כספים מהבנקים היפנים, שם עומדת הריבית על השיעור בנמוך ביותר בקרב המדינות המתועשות, לצורך השקעות מעבר לים להחזיר את הכספים ובכך יצרו לחץ המרה (צד הביקוש) חזק ביותר על המטבע היפני.

בזירה הבינלאומית, מתחזק הדולר האמריקני כנגד רוב המטבעות המובילים. האירו נחלש מול השטר האמריקני בשיעור של 0.73%, מול הליש"ט מתחזק הדולר ב-2.1% ואילו הין היפני נחלש בשיעור של 0.87%.

בזירה המקומית, הדולר קטע, כאמור, 9 ימי עליות וצנח בשיעור של 1.41% לרמה של 3.82 שקלים, האירו הגיב חזק יותר ואיבד 1.87% לרמה של 4.76 שקלים, והליש"ט איבד 0.42% מערכה מול השקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה