נפילות באסיה: הונג קונג צללה 12.7%, טוקיו צנחה 6.4%
בשוקי המניות באסיה חלה הדרדרות חדה בשעת המסחר האחרונה במקביל לירידות חדות בחוזים העתידיים על וול סטריט - שעמדו בסגירה על מעל 4%. ביבשת מרחיבים היום (ב') את רצף הירידות בו החלו לפני ארבעה ימים, בהובלת הפיליפינים, הונג קונג, הודו בצל חששות המשקיעים כי הצעדים שננקטים ע"י הממשלות ברחבי העולם יכשלו בלתמוך בצמיחה הכלכלית ולמנוע ממדינות מתפתחות נוספות לחפש עזרה אצל קרן המטבע הבינלאומית (IMF).
חששות בנוגע לפגיעה בתוצאות החברות מפילים את שוקי הונג קונג ושנחאי, שם נופל מדד האנג סנג מתחת לרמת ה-12,000 ומאיים אף לשבור את רמת ה-11,000. אחרי שרק ביום שישי האחרון ירד מתחת ל-13,000 וביום חמישי מתחת ל-14,000. ביפן, קרס המדד 6.4% במהלך המסחר ברקע לדיווחים על תוכנית סיוע ממשלתית.
מדד בורסת הפיליפינים התרסק 12% ונכנס להפסקת מסחר זמנית, אחרי שאוקראינה הפכה להיות המדינה החמישית המבקשת עזרה מקרן המטבע. בדרום קוריאה, מדד הקוספי עולה ב-0.8%, בהמשך להורדת ריבית מפתיעה לרמת שיא. בתחילת המסחר הסוחרים הגיבו במכירות כאשר הורדת הריבית העצימה את החששות שההידרדרות במצב הכלכלי במדינה עשויה להיות חמורה הצפוי.
"זה מרחץ דמים", אמר לבלומברג גונת'ן ראוולאס, אסטרטג ראשי ב-Unibank. "השווקים ממשיכים להתמקד בהשפעות הכלכליות השליליות של משבר הפיננסים מאשר על הצעדים שנלקחו ע"י הממשלות והבנקים המרכזים לצורך החזרת הביטחון".
מדד ה-MSCI אסיה פסיפיק נפל ב-6.1% בטוקיו והרחיב ירידה תלת-יומית בשיעור של 13%. שוקי ניו זילנד, סינגפור ומלזיה סגורים למסחר ברקע לחגים מקומיים. המסחר בחוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט הצביעו בסגירת המסחר באסיה על ירידות שבין 3.5%-4.5%.
ביפן, נרשם מסחר תנודתי במיוחד ומדד הניקיי 225 סגר בירידה של 6.34% ובכך הגיע לרמות בהן לא היה כבר 23 שנים. מוקדם יותר התאושש המדד אך בשעת המסחר האחרונה הדרדר במהירות. נציין, כי ביום שישי נפל הניקיי ב-9.6%.
הירידות החדות, הגיעו לאחר שבתקשורת היפנית הופצו ציטוטים של גורמים בממשלת יפן הקוראים לנקיטת צעדי חרום לייצוב שוק המניות ולחיזוק מערכת הפיננסית במדינה. בתקשורת מציינים, כי ראש ממשלת יפן תומך בצעדים שבניהם רכישה של מניות הבנקים, הקלות מס על רווחים ממסחר במניות ודיבידנד.
בהודעה נפרדת, שרי האוצר של 7 המדינות המתועשות, ה-G7, הביעו הבוקר חשש בנוגע להתחזקותו של היין היפני וההשלכות על הכלכלה העולמית והמערכת הפיננסית. לידיעה המורחבת על
בדרום קוריאה, הוריד הבנק המרכזי את שיעורי הריבית במדינה ב-0.75% לרמה של 4.25%, בהחלטת ריבית מפתיע. בשנחאי נופל הבורסה בשיעור של 6.3%.