הדולר פרץ את ה-3.54 שקלים: יתרות המט"ח של ישראל גדלו ב-1.2 מיליארד דולר בחודש יולי

היציג עלה ב-0.8% ל-3.543 שקלים. פינוטק: "הדולר יגיע ל-3.65 ש' תוך פחות מחודש"
עדי בן ישראל |

הדולר פתח את שבוע המסחר בהתחזקות מול השקל, בהמשך לזינוק של 1.3% שרשם המטבע האמריקני ביום שישי, וזאת בעוד שבשוק המט"ח העולמי נסחר הדולר במגמה מעורבת על רקע נתון הצריכה הפרטית שפורסם היום והתחלת פגישת ה'פד' לקראת החלטת הריבית בארה"ב.

המטבע האמריקני מוסיף 0.79% ונסחר ברמה של 3.543 שקלים. האירו מתחזק ב-0.96% ל-5.5246 שקלים.

בחודש האחרון נקט בנק ישראל במספר צעדים שנועדו להביא לפיחות בשקל, צעדים שהצליחו עד כה היכן שהבנק נכשל בעבר. ב-10 ביולי הודיע בנק ישראל על הגדלת קצב רכישות המט"ח פי 4 ל-100 מיליון דולר ביום, כחלק מהתכנית להגדלת יתרות המט"ח של ישראל במשך חצי שנה. הדולר נסחר אז מתחת ל-3.23 שקלים, אולם מאז הוא זינק בכ-10%. בשלהי חודש יולי העלה בנק ישראל את הריבית ב-0.25% ל-4%, אולם הוא רמז כי אין בכוונתו להמשיך להעלות את הריבית, מה שתמך גם כן בחיזוק הדולר מול השקל.

לגורמים הללו מצטרף צעד נוסף שעשוי לתמוך בדולר בעתיד לבוא: העלאת הריבית בארה"ב. היום תתכנס ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב כדי להתחיל בדיונים בני היומיים הנוגעים להחלטת הריבית שתתקבל מחר (ג'). לפי ההערכות בשוק, ה'פד' יחליט להותיר את הריבית על כנה ברמה של 2%, אולם בעקבות ההצהרות החוזרות ונשנות של חברי ה'פד' השונים בנוגע לאיום האינפלציוני בארה"ב, בשוק מעריכים כי הריבית שם תתחיל לעלות כבר בחודש אוקטובר הקרוב, מה שיתמוך בהתחזקות הדולר.

ואם בארה"ב עסקינן, היום בשעה 15:30 פורסם נתון הצריכה הפרטית לחודש יוני, נתון שהצביע על עלייה של 0.6% לעומת עלייה של 0.8% במאי. ההתמתנות בצריכה הפרטית, המהווה כ-70% מכלל הצמיחה בארה"ב, מהווה סמן נוסף להאטה הכלכלית שחווה ארה"ב.

פינוטק: הדולר יגיע ל-3.65 שקלים תוך פחות מחודש

מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי השקל ממשיך להפגין חולשה אל מול הדולר למרות העלאת הריבית מרמה של 3.75% ל-4% בשבוע שעבר. הצמד דולר-שקל ממשיך צפונה והיום נסחר סביב הרמות של 3.53, רמות שלא נראו מאז ה-15 באפריל.

רמת ההתנגדות המשמעותית הבאה ניצבת סביב 3.65 שקלים והיא עשויה להופיע בטווח של פחות מחודש ימים. מחר (ג') תתקבל החלטת הריבית בארה"ב, אשר צפויה להיוותר ללא שינוי על 2%. בישראל, שיעור הריבית הינו 4%, כאשר ההערכה היא כי מנקודה זו אין מקום להתרחבות נוספת של פער הריביות וזה ילך ויצטמצם בחודשים הבאים - ויפעל לטובתו של הדולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה