"רמת ה-60 שקלים היא אזור טוב לאיסוף מניות כי"ל"
מניית כיל נפלה כ-25% מאז נגעה בשיא של 80 שקלים בשלהי חודש יוני. למרות הירידות החדות שבאות על רקע הירידות במניות הדשנים בעולם, מחליט האנליסט ג'וזף וולף מבית ההשקעות ליהמן ברדרס לשגר עצה למשקיעים: נצלו את הרמות הנוכחיות לקניית המניה, שכן הנתונים הפנדומנטליים עדיין חזקים.
"התעלמו מהרעש", קורא וולף למשקיעים. "אנו שוריים על כיל ברמה של 60 שקל - זהו אזור טוב לאסוף סחורה".
אז מדוע סובלת כיל מחולשה? וולף מצביע על מספר סיבות. ראשית, הירידות בשוק הסחורות, ובהן התירס והנפט, פגעו במניות הדשנים בעולם וגם בכיל הישראלית. בנוסף, חברות דשנים בעולם הודיעו החודש כי בכוונתן להגדיל את תפוקת האשלג שלהן במטרה להצטרף לחגיגת האשלג, מה שעלול ללחוץ את המחירים מטה. פוטאש מתכננת להגדיל את התפוקה וכך גם חברות דשנים ברוסיה ודרום אפריקה. אם לא די בכך, ישנו תמיד את החשש המובנה בסקטור כולו, לפיו מחירי האשלג הגבוהים יביאו מאליהם לירידה בביקושים ומכאן תגיע ירידה גם במחירים.
אך וולף לא מתרגש מאיומים, ומציע להתבונן על החדשות "דרך המשקפיים של פוטאש", אשר פרסמה את דוחותיה הרבעוניים ביום חמישי האחרון: "נכון שמחירי התירס ירדו אך הם עלו השנה ב-26%; מלאי הגרעינים והאשלג עדיין נמוכים ואין סימנים להאטה בביקושים. באשר להגדלת התפוקה - פוטאש עצמה שמרה על מחירים גבוהים ב-20 השנים האחרונות, כך שאם הביקושים יירדו - היא תשנה את ההיצע בהתאם. לגבי החברות האחרות שמגדילות תפוקה, הרי שההשפעה תובחן רק ב-2011-2012 ולכן התגובה של המניות כעת היא מוקדמת מדי".
וולף מציע למשקיעים לזכור שמלאי האשלג נמצא בשפל של כל הזמנים, מה שתומך בהמשך עליית המחירים. המסקנה, לדעתו, היא אחת: "למרות שהתנודתיות בכיל הינה גבוהה, הנתונים הכלכליים חזקים ורמת 60 השקלים היא אזור טוב לאיסוף סחורה".