הדולר עצר לקחת אוויר: נחלש ב-0.09% מול השקל - היציג נקבע על 3.4860 שקלים
במהלך השבוע האחרון התחזק הדולר מול השקל בדומה למגמה בעולם, תוך נגיעה ברמת ה- 3.5 שקלים לדולר. המשך מדיניות רכישת הדולרים של בנק ישראל בשילוב עם רכישת דולרים מצד משקעים זרים תמכה במטבע האמריקאי. פרסומים בתקשורת דיברו גם על רכישות דולרים מצד משרד האוצר לצורך הוזלת החוב החיצוני של המדינה.
היום דווקא נחלש מעט הדולר ואיבד 0.09% מול השקל. השטר האמריקני נסחר במהלך היום תמורת 3.4866 שקלים. השער היציג של הדולר נקבע על 3.4860 שקלים.
האירו נחלש בסיום יום המסחר מול השקל, אך שערו היציג נקבע על 5.4772 שקלים, או עלייה של 0.117%.
לאומי: "התחזקות הדולר בישראל גם מושפעת מדברי החברים ב'פד'"
התחזקותו של הדולר בעולם השבוע הושפעה מהתבטאויות של בכירים במשק האמריקאי שדיברו בזכות העלאת ריבית ה- FED ובזכות דולר חזק. גם הירידה שנרשמה במחיר הנפט והסנטימנט החיובי בשווקים תמכו בשטר הירוק.
בסיכום שבועי (ימים שני עד חמישי) התחזק הדולר בשיעור של כ- 3.4% מול השקל ובכ- 1.1% מול האירו.
כלכלני הבנק מזכירים שהלמ"ס פרסמה השבוע את נתוני סחר החוץ לחודש יוני, מהם עולה כי במחצית הראשונה של השנה הסתכם הגירעון המסחרי (למעט יהלומים) בכ- 7.3 מליארד דולר, מה שמשקף גידול לעומת גירעון של 4.3 מליארד דולר שנרשם בתקופה המקבילה אשתקד. לפיכך מדגישים הכלכלנים בבנק כי גידול זה בגירעון פוגע בעוצמתו של המטבע המקומי.
הפועלים: "צניחת הנפט, התאוששות הדולר"
שניים מהגורמים שהעיבו על שוק ההון המקומי בחודשים האחרונים, כמו גם על יתר שוקי העולם, הם הנפט והדולר. מחיר הנפט, שהאמיר רק לפני כשבועיים לרמות של מעל ל-145 דולר לחבית, נסוג בימים האחרונים לרמות מחיר של כ-124 דולר לחבית. המהלך השפיע במיוחד על מניות החברות שרגישות למחיי האנרגיה, כדוגמת אל על.
בד בבד, המשיך הדולר להתאושש למול השקל באופן דרמטי גם בשבוע האחרון, כששערו של המטבע האמריקני כבר נסק התקרב לרמות 3.5 שקל (לאחר שרק לפני כשבועיים הוא נסחר סביב 3.23 שקלים בלבד).
בפועלים מדגישים כי להתאוששות הדולר השפעה מהותית על חברות רבות שמוטות ליצוא, ומכאן שגם על המשק הישראלי כולו ברמה המאקרו-כלכלית – מה שכאמור קיבל ביטוי גם בשוק המניות בימים הללו.