בנק הפועלים לקראת עונת הדוחות: "התמקדו בענפי הכימיה, המזון, והפאמצבטיקה - התרחקו מהנדל"ן"

ביחידת המחקר יוצאים כמידי שבוע בסקירתם השבועית וגורסים כי המגמה הדובית בשוק לא התשתנה
שהם לוי |

השבוע האחרון בשוקי ההון בעולם בכלל, ובישראל בפרט, עמד בסימן של עליות שערים ואופטימיות זהירה. מדדי המניות הכבדות בתל אביב, שצנחו באמצע יוני עד אמצע יולי ביותר מ-13%, עלו בתוך 7 ימי מסחר בלמעלה מ-5%.

לאור העליות של השבוע האחרון אומרים בנק הפועלים: "אנו סבורים כי מוקדם לומ שהמגמה השתנתה, שכן גורמי סיכון רבים עודם שרירים וקיימים גם היום: האינפלציה, הצפי לדוחות לא טובים לרבעון השני מצד חברות רבות, החשש מפני ירידות נוספות בשוקי ההון בעולם והחשש מפני המשך ההאטה הגלובלית".

כזכור, שניים מהגורמים שהעיבו על שוק ההון המקומי בחודשים האחרונים, כמו גם על יתר שוקי העולם, הם הנפט והדולר. מחיר הנפט, שהאמיר רק לפני כשבועיים לרמות של מעל ל-145 דולר לחבית, נסוג בימים האחרונים לרמות מחיר של כ-124 דולר לחבית. המהלך השפיע במיוחד על מניות החברות שרגישות למחיי האנרגיה, כדוגמת אל על. האבטלה בשפל - אך המדד המשולב בירידה האבטלה בשפל של כמעט שני עשורים, אבל המדד המשולב בירידה שוק העבודה המקומי ממשיך להשתפר, למרות ההאטה הגלובלית וסימני השפעתה על המשק המקומי. בחודש מאי ירד שיעור האבטלה במשק ל-6.1% - השיעור הנמוך ביותר זה כ-19 שנה. אומנם מדובר בנתון חודשי, שמגיב באיחור לנעשה המשק ושבמקרים רבים מתוקן בתצפיות הרבעוניות, אך הוא מצביע על מגמה חיובית במשק, שעשויה להשפיע לחיוב על הצריכה הפרטית. כמו כן, נזכיר כי המדד המשולב של בנק ישראל רשם בחודש יוני ירידה של 0.3%, בהמשך לירידה של 0.1% במאי. מדובר בירידה החדה ביותר שנרשמה במדד מאז פברואר 2003, כך שהדבר מצנן את האופטימיות שמפיחים נתוני שוק העבודה.

"דוחות הרבעון השני לא צפויים להיות טובים"

דוחות הרבעון השני, שיחלו להתפרסם בקרוב לא צפויים להיות מעודדים במיוחד. אנו מעריכים כי צפויה תמונה מעורבת של התוצאות, בהשפעת ההאטה הגלובלית, העליה באינפלציה, התיסוף החד בשקל ומחירי הסחורות הגבוהים – מגמות שחלקן נמשכו גם לתוך הרבעון השלישי.

הענפים שצפויים להציג תוצאות חיוביות הם ענפי הכימיה, הפרמצבטיקה, התקשורת והמזון (בזכות עיתוי חג הפסח השנה לעומת השנה שעברה). מגמה שלילית צפויה בסקטור הביטוח והנדל"ן, ואילו יתר הענפים צפויים להתאפיין במגמה מעורבת. בשורה התחתונה

"אנו סבורים כי רמת הסיכון בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה, ועלולה להקרין לרעה על המדדים המובילים. אומנם מדד יוני הנמוך יחסית, הירידה שנרשמה בשבועיים במחירי הנפט, החלשות השקל למול הדולר ונתוני שוק העבודה הזריקו מעט אופטימיות לשוק, אולם מוקדם עדיין להעריך כי המשבר הכלכלי מאחורינו", כך מדגישים השבוע בבנק הפועלים.

ביחידת המחקר מדגישים עוד: "כל זמן שלא תחול רגיעה בשוק האמריקני, ישפיע הדבר על כלל השווקים הגלובליים, ובכלל זה גם על אחד העם. גם דוחות הרבעון השני, שיפורסמו בחודש הקרוב, צפויים להצביע על שחיקה ברווח המצרפי של החברות לעומת הרבעון המקביל אשתקד, שהיה למעשה הרבעון האחרון לפני פרוץ משבר הסאב פריים".

בשורה התחתונה אומרים הכלכלנים בבנק: "לסיכומו של דבר, נוכח רמת הסיכון הגבוהה באפיק המנייתי, המלצתנו היא להמשיך ולהחזיק במרכיב מנייתי נמוך, תוך התמקדות במניות הערך הגדולות, שמפגינות יציבות ועוצמה לאורך זמן, ובעדיפות לענפים דפנסיביים, כגון התקשורת (כדוגמת פרטנר וסלקום) והאנרגיה (כדוגמת פז)".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה