סימנים נוספים להאטה בישראל: מדד מלניק והמדד המשולב של בנק ישראל ירדו ב-0.3% בחודש יוני

פרופסור רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי: "ההאטה/מיתון בארה"ב ובמשקים מפותחים אחרים מתחילה לתת את אותותיה, כצפוי, בכלכלת ישראל"
שירות Bizportal |

הסימנים להאטה בישראל הולכים ומצטברים: מדד מלניק לבחינת מצב המשק ירד בחודש יוני ב-0.3%, כאשר שיעור ירידה זהה נרשם במדד המשולב של בנק ישראל. לדברי פרופסור רפי מלניק, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים במרכז הבינתחומי הרצליה, ירידת המדד בחודש יוני מסמנת אפשרות להתמתנות הפעילות המשקית.

"הירידות בחודשיים האחרונים בנתוני המדד המשולב מעידות על האטה בקצב ההתרחבות במשק, לעומת זה של הרבעון הראשון של השנה", נמסר מבנק ישראל. "מדד יוני הושפע מחד מירידה במדד הייצור התעשייתי, במדד הפדיון במסחר ושירותים ובמדד יצוא השירותים, ומאידך מעלייה במדדי יצוא ויבוא הסחורות". הירידה בת 0.3% במדד המשולב ביוני באה לאחר ירידה של 0.1% במאי.

במדד הייצור התעשייתי, המשקף את רמת הייצור של המגזר העסקי, נרשמו תנודות חריפות; הייצור התעשייתי ירד ב-3.7% בחודש מאי לאחר עלייה של 3.3 אחוזים אפריל. במדד הפדיון בענפי המסחר והשירותים, המשקף את רמת הביקושים המקומיים ובעיקר את הצריכה הפרטית, נרשמה ירידה חדה מאוד של 4.5% בחודש מאי, לאחר ירידה של 0.6% באפריל.

"ככל הנראה, ההאטה/מיתון בארה"ב ובמשקים מפותחים אחרים מתחילה לתת את אותותיה, כצפוי, בכלכלת ישראל", מסר מלניק. רכיבי מדד יוני כוללים: ירידה של 3.7% במדד הייצור התעשייתי בחודש מאי, לאחר עלייה של 3.3% בחודש אפריל; ירידה של 4.5% במדד הפדיון של ענפי המסחר והשירותים בחודש מאי, לאחר ירידה של 0.6% בחודש אפריל; עלייה של 9.6% במדד היבוא בחודש יוני, לאחר ירידה של 8.0% בחודש מאי, ועלייה של 1.0% במספר משרות השכירים בסקטור העסקי בחודש אפריל, לאחר ירידה של 1.3% בחודש מארס.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה