BizReef - המיזם החדש של בוגרי play65 רוצה שתעשו כסף מהבית
אם תשאלו את אנשי BizReef הם יאמרו לכם שהם מצאו פתרון שיגרום לכם להפסיק לקום מוקדם בבוקר ולצאת לעבודה מתוסכלים ורצוצים. במקום זאת הם מצפים שתשבו בבית מול המחשב ותעשו כסף דרך שירותים שתתנו לפרויקטים ובקשות מסביב לעולם.
כמובן שהדרך עד לאוטופיה של אנשי המיזם עוד רחוקה, ובכל זאת האתר מציע לפרילנסרים באשר הם ובקטגוריות שונות זירה אינטרנטית בה הם יוכלו להעלות פרופיל מקצועי שלהם ולהיחשף ללקוחות המחפשים מענה לבקשות ופרויקטים שונים וכך לעשות הכנסה צדדית לחשבון החודשי, להם ולבעלי האתר כמובן.
בן יצחק מסביר, כי "עד לפני כמה שנים רק אנשים מיומנים, בעלי יכולות קידוד ועיצוב ידעו לבנות לעצמם אתר, להציג את מרכולתם ואת הקישורים שלהם, ולשווק אותו באינטרנט – כך שגולשים באינטרנט יגיעו אליו".
לשם כך נכנסת BizReef לשוק ומציעה למעשה אתר בשפה העברית שמרכז את שוק הפרילנסרים המקומי. האתר מתרכז כרגע ב4 תחומים: פיתוח ועיצוב אתרי אינטרנט, כתיבה, תרגום, עיצוב גרפי ותכנות.
ואחרי כל ההקדמות - איך זה עובד?
"האתר מאפשר לכל אחד להירשם בחינם, ולפרסם את השירותים שהוא יכול לתת. לכל שרות בוחרים קטגוריה, תת קטגוריה, מוסיפים תיאור, דוגמאות ומקבלים פרופיל מרשים".
"האתר דואג לפרסם את הפרילנסרים ברחבי הרשת, ומידי יום עולים פרויקטים בכל התחומים שצוינו. נכון להיום מתפרסמים כמה עשרות פרויקטים בכל יום".
איך מתנהל המודל הכספי - על מה משלמים?
"ההרשמות לאתר היא בחינם, כמו כן פרסום הפרופיל של הפרילנסר ופרסום שרותים תחת הפרופיל הוא בחינם ( פרילנסר מייצר פרופיל, ותחתיו מפרסם שרותים: עיצוב לוגו, כתיבה, תכנות וכו'). אין כל דמי מנוי חודשים עבור הופעה בתוצאות החיפוש באתר".
"במידה ולקוח פונה לפרילנסר, דרך הפרופיל שלו, ההתקשרות היא בחינם, ללא כל עמלה".
"במידה ופרילנסר פונה ללקוח שפרסם פרויקט – ישנה עמלת התקשרות חד פעמית עם הלקוח לגבי הפרויקט הספציפי – העמלה נקובה בכל פרויקט, ונקבעת ע"י שקלול של איכות הפרויקט, הביקוש, ומספר הפניות האפשריות לפרויקט ( כל פרויקט מוגבל במספר הפרילנסרים שיכולים לפנות אליו). ככל שנשארות פחות פניות פתוחות, המחיר עולה".
איפה העמלה שלכם בסיפור?
"במהלך ההתקשרות הפרילנסר והלקוח יכולים להחליט אם לסגור את הפרויקט דרך האתר, ואז התשלום הוא דרך ביזריף, או בדרך אחרת".
"רק בסגירת הפרויקט דרך ביזריף הפרילנסר והלקוח יקבלו דרוג בסוף התהליך. בתשלום דרך ביזריף ישנה עמלה של 8.9%/6.9% מהפרויקט – 6.9% במידה והתשלום נעשה אל הפרילנסר ישירות (ללא נאמנות האתר), ו 8.9% במידה והלקוח משלם דרך נאמנות. תשלום דרך נאמנות הוא יותר בטוח כיוון שכך שני הצדדים בטוחים, הלקוח לא יברח מבלי לשלם, והפרילנסר לא יקבל את הכסף מבלי לבצע את העבודה".
"במידה והתשלום נעשה מחוץ לביזריף, אין כל עמלת פרויקט, אך גם לא נהנים משרות נאמנות, ודירוג בסיום העבודה".
ספר קצת על המודל העסקי והתהליך של הקמת המיזם
"ביזריף עלה לאויר לפני חצי שנה בשפה האנגלית, לפני חודשים בעברית. בתחילה המודל העסקי היה שונה ובקושי ראינו כמה דולרים ביום. חיפשנו משקיע, וחיפשנו מודל אחר. שינוי המודל העסקי, למודל הנוכחי הביא אותנו למצד שכבר החברה עומדת על הרגלים בכוחות עצמה".
"השינוי העיקרי במודל – ההבנה כי הלקוחות שלנו הם הפרילנסרים, וכי יש לאפשר ללקוחות ולפרילנסרים לתקשר גם מחוץ לאתר. הגרסא העברית הקפיצה את ההכנסות בביזריף – כנראה ענינו פה על צורך אמיתי – הייתה ממש התנפלות על האתר, ותוך חודשים האתר הגיע קרוב ל 10000 פרילנסרים ישראלים".
"התקופה הקשה ביותר היא למלא את אתר בפרילנסרים איכותיים, כדי שלקוח שמעוניין בביצוע פרויקט – ימצא מי שיענה לו לצורך במהירות – אחרת אנו מפספסים אותו".
"היום ההפקדות מתחלקות בין הפקדות שנעשות ע"י פרילנסרים – על מנת לפנות ללקוחות, ובין הפקדות שנעשות ע"י לקוחות, ומיצרות לנו עמלות מהפרויקטים".
"כרגע, ביום ממוצע נרשמים כמה מאות פרילנסרים, ועשרות לקחות. יותר ויותר לקוחות מגיעים בצורה טבעית, ולאוו דווקא מפרסום, כך שהוצאות הפרסום שלנו מגוחכות".
מי עומד מאחורי המיזם?
"האתר הוקם ע"י 5 יזמים, 4 מהם בוגרי הטכניון בחיפה בהצטיינות – הנדסת חשמל ומדעי המחשב. אלון גונן ואלעד בן יצחק – ממיסדי play65, אלון היה היזם העיקרי והמנכ"ל עד להקמת ביזריף. אלעד הקים מאפס את מערך השיווק של Play65.
עומר אלעזרי, שלומי ויצמן – שניהם בוגרי הטכניון עם ניסיון עשיר בפיתוח.
מיכאל בן דוד – אחראי על ה IT, עם ניסיון נרחב בהרמת תשתיות אינטרנטיות. האתר הוקם מכספם הפרטי של היזמים. סה"כ הצוות מונה 13 אנשים כולל צוות השיווק".
בן יצחק מוסיף לקראת סיום, כי "בדומה לזירות האחרות, גם בזירה זו ניתן למצוא נותני שירותים רבים מהודו, ההודים שולטים באנגלית ומציעים מחירים תחרותיים, בד"כ על חשבון איכות ורמה קצת יותר נמוכה. אך עדיין, למי מהאמריקאים שהמחיר משחק תפקיד חשוב – זה מאד מעניין. ההודים מצידם רואים באתרים אלו מקור הכנסה מדהים ועם מספר פרויקטים שונים הם יכולים פשוט לסגור את החודש".
לפני סיום כמה דוגמאות של עסקאות שנסגרו באתר BizReef
פרילנסר ישראלי עיצב ללקוח אמריקאי חולצה לתמיכה בחברות התרופות האמריקאיות – 400$
אמריקאי ביקש שמישהו יוריד את השריטה מהתמונה – הודי התנפל על ההצעה וביצע זאת עבורו תמורת 5$!
בריטי ביקש לוגו למספרה שלו – הודי ביצע זאת עבורו בכמה עשרות דולרים.