מט"ח: הדולר מאבד גובה ומתקרב ל-4.2 ש'

הורדת הריבית ביום ב' חיזקה משמעותית את השקל שקיבל רוח גבית גם מחולשתו של המטבע האמריקני בזירה הגלובלית. האירו נחלש בשיעור של 0.68% לרמה של 5.818 שקל
דותן לוי |

יום המסחר נפתח בירידה של 0.7% למטבע האמריקני שנסחר סביב 4.211 שקל, זאת לאחר שאתמול לא נקבע למטבע שער יציג (בעקבות תשעה באב). האירו משיל 0.68% לרמה של 5.818 שקל.

מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי המסחר יפתח בסימן הפתעתו של נגיד בנק ישראל סטנלי פישר אשר העלה את הריבית מגובה של 3.5% לרמה של 3.75% בניגוד לצפיות. השקל מיהר להגיב כשהוא מתחזק במסחר האלקטרוני לרמה של 4.1900. כעת ניראה כי המהלך בו החל השקל לקראת סוף השבוע שעבר מקבל תאוצה כשהיעד של 4.1000 מתקרב. קבלה של נתוני מקרו חיוביים בתחילת השבוע וחולשתו של הדולר בזירה הגלובלית יתמכו בהמשך התחזקותו של השטר הישראלי כנגד הדולר. נגיד בנק ישראל לא מחכה להתפתחות המגמה בשוק אלה מנסה להכתיבה לכן לא המתין לפירסום מדד יולי בכדי להעלות את הריבית.הירידות בשווקי ההון של אסיה ובמדינות המתפתחות עשויה להכביד על הבורסה באחד העם ולמתן את מהלך ההתחזקות של השטר הישראלי.

פירסום המאזן המסחרי לפנות בוקר ביפן אשר הצביע על גידול מרשים ביצוא וירידות חזקות בשווקי ארה"ב היוו את הזרזים למרוצו של היין. הדאגה ממצבה של כלכלת ארה"ב כתוצאה מהמיתון בשוק הדיור החריפה וגררה את בורסות ארה"ב למגמה שלילית, אשר הביאה לעליית התנודתיות בשווקי ההון בעולם ואיתה פרמיית הסיכון. כתוצאה מכך חזרו הביקושים ליין בעוצמה כשמשקיעי ה Carry Trade רוכשים בחזרה את היין בכדי לסגור את פוזיציות ההלואה שלהם כנגד המטבע. מהלך התחזקותו של היין והנפילות בבורסות ארה"ב הביאו להיווצרות מגמה שלילית גם בשווקי אסיה אשר תמכה גם היא בהמשך התחזקותו של המטבע היפני. כעת נסחר היין סביב הרמות של 119.95 כנגד הדולר 165.60 כנגד האירו ו246.95 אל מול הסטרלינג.

הדאגה מהשפעתו של משבר שוק המשכנתאות המשני בארה"ב על שוק האשראי, אשר מסייע במימון הגרעון המסחרי העצום, הביא להמשכות המכירות על השטר הירוק כשהוא רושם אמש שפל חדש ברמה של 1.3853 אל מול האירו. פירסום דוחות חלשים של חברת הבלו צ'פ דו פונט הוו זרז לירידות השערים החדות אשר נירשמו אמש בבורסות ארה"ב כשחשש המשקיעים מפני שינוי המגמה לשלילית מתחזק. המכירות על הדולר עשויות לגבור במידה והמגמה השלילית בבורסות תמשך.כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3810 אל מול האירו ,119.95 כנגד היין ו2.0590 אל מול הסטרלינג. הקיווי נחת אמש לאחר גל של מימושים על ידי משקיעי ה Carry Trade. הריבית הגבוהה בניו זילנד אשר עומדת על 8.0% הפכה את הדולר הניו זילנדי לסחורה חמה בקרב משקיעים אשר רכשו את הקווי כנגד מטבעות בעלי ריבית נמוכה יותר. התחזקותו של היין ועליה בפרמיית הסיכון הביאה לגל של מימושים אשר החליש מעט את המטבע הניו זילנדי. הריבית בניו זילנד תפורסם ב 21:00 (GMT) וצפויה לעלות ב 0.25% לרמה של 8.25% ,מהלך זה עשוי להעניק תמיכה משמעותית לקווי ולשלוח אותו אל עבר הרמות של 0.81/0.82 כנגד הדולר.כעת נסחר הדולר הניו זילנדי סביב הרמות של 0.8050 כנגד הדולר. פירסום מכירות הבתים הקיימים ב 14:00 (GMT) ירכז את מרבית תשומת לב המשקיעים על רקע המיתון בשוק הנדל"ן והמשבר המתמשך בשוק המשכנתאות המשני.פירסום שלילי נוסף עשוי לאותת על המשך צלילתו של הדולר.פירסום ספר הבייג' ב 18:00 (GMT) יעניק לסוחרים אינדיקציה נוספת לגבי מצבה של הכלכלה האמריקאית.

נפט: צפיית המשקיעים כי מלאי הדלק ירשמו עליה משמעותית על רקע תפוקה גבוהה של בתי הזיקוק הביאה לגל של מכירות על הזהב השחור.כמו כן התבטאותו של נשיא אופ"ק אשר הביע אי נחת מרמתם הגבוהה של מחירי הנפט ואותת על נכונותה של אופ"ק להגדיל את המכסות במידת הצורך חיזקה את מגמתו השלילית של מחיר הנפט.ראש מחלקת המחקר של אופ"ק ציין כי מחיר הוגן לנפט ימצא בין הרמות של 60 דולר ל 65 דולר לחבית.כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 72.300$ לחבית ,סוחרים רבים מחזיקים בדעה שזהו רק מהלך של תיקון תרם יתחדש המרוץ אל עבר רמת ה 80 דולר לחבית.

זהב: הזהב מתקשה לפרוץ את רמת המפתח של 685 דולר לאונקיה. על אף חולשתו היחסית של הדולר כנגד האירו וירידות בשווקי ההון מתקשה הזהב להתרומם אל עבר רמות ה 700 דולר לאונקיה. הנפילה במחיר הנפט משכה אחריה את המתכת היקרה ויצרה גל של מימושים בהינתן רמתו הגבוהה ביותר של הזהב מזה אחד עשר שבועות.אולם המשך זרימה של נתונים חלשים מכיוונה של ארה"ב וירידות בשווקי ההון ,עשויים להעניק את תמיכה המספקת לזהב בכדי לקרוא תיגר על רמת ה-700 דולר לאונקיה. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 681.6 דולר לאונקיה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה